לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח גם השבוע על רקע התנודתיות בשווקים בשבוע החולף. האנליסטים, מנתחים את נתוני האבטלה, וחלוקים באשר לאופן שיש לבחון אותם, ולהסיק מהן מסקנות נרחבות. כמו כן, יש מי שרואה בנתוני המאקרו החיוביים, בסיס לתמיכה בשוק המניות התנודתי. עונת הדוחות נמשכת יום ב' - TYSON FOODS INC SIMON PROPERTY GROUP INC יום ג' - PFIZER PELOTON INTERACTIVE INC LYFT INC CL A יום ד' - CVS CAREMARK CORP UBER TECHNOLOGIES HONDA MOTOR CO LTD WALT DISNEY יום ה' - COCA COLA TWITTER INC PEPSICO INC ASTRAZENECA PLC -US יום ו' - UNDER ARMOUR A
בגזרת הישראליות: ביום שני תדווח ורוניס ביום שלישי תדווח פוליפיד ביום רביעי ידווחו טבע (US) פריון נטוורק (US) ראדא (US) רדוור ביום חמישי ידווחו קמטק (US) אינמוד סייבר ארק JFROG
הרוחות הנגדיות לשוק המניות צפויות בינתיים להיחלש על רקע התנודתיות הנמשכת בשווקי המניות מתחילת השנה, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, סבור כי ישנם כמה גורמים שצפויים לתמוך בשוק המניות בתקופה הקרובה, לאחר שהחדשות "הרעות" של הבנקים המרכזיים כבר יצאו החוצה.
ראשית, "כפי שמראה הדוגמה של השבוע האחרון, שוק המניות לומד להתרגל לעליית תשואות. שנית, הנתונים הכלכליים צפויים להשתפר בעקבות הירידה בתחלואה במרבית המדינות. שלישית עונת הדוחות הנוכחית אומנם חלשה יותר מכל עונה שהייתה מתחילת המגפה מבחינת שיעור החברות שמפתיעות בשורת הרווח, אך בסה"כ התחזיות לרווחיות עתידית של S&P 500 לא ירדו. נראה שהמשקיעים יוצאים מעונה זו עם ציפיות חיוביות להמשך השנה".
- וול סטריט ואירופה בחופש, אסיה סגרה בעליות קלות
- וול-סטריט ננעלה במגמה מעורבת; אלי לילי קפצה ב-14%, הרץ זינקה ב-43%
לבסוף, הוא מסביר כי הנתון החשוב ביותר שכדאי לקחת בחשבון הוא הפריון במשק האמריקאי שעלה ברבעון הרביעי בשיעור של 6.6%, הרבה מעל התחזית. לדבריו, "מדובר בנתון מאוד תנודתי, אך בהסתכלות על השינוי בפריון בפרקי זמן של שנתיים (במונחים שנתיים) ניתן לזהות בבירור שמאז 2018 חלה בו עלייה מקצב שנתי של כ-0.5%-1% לכיוון כ-2% ואף יותר. עלייה עקבית בפריון לא רק צפויה לעלות רמת החיים של משקי בית בארה"ב, אלא גם לתמוך ברווחיות החברות ובכך גם בשוק המניות".
מקור: Bloomberg, מיטב דש ברוקראז'
דו"ח התעסוקה הפתיע לטובה אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות, מצביע על כך שדו"ח התעסוקה של חודש ינואר הפתיע באופן משמעותי כלפי מעלה כאשר המשק האמריקאי הוסיף 467 אלף משרות, זאת לעומת צפי לתוספת של 125 אלף משרות בלבד. למרות זאת, מדובר על ההפתעה השנייה בגודלה בדו"ח של ינואר וזאת בשל העדכון לאחור שנעשה בנתונים של נובמבר ודצמבר.
- הרשות האמריקאית להגנת הצרכן תובעת את אובר
- ברזיל וארגנטינה: המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר העולמית
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
לדבריו, "אם זה לא מספיק אז החדשות הטובות באמת בדו"ח של יום שישי הן שכוח העבודה האמריקאי (כל אלו שרוצים לעבוד, בין אם הם עובדים ובין אם הם מחפשים עבודה) גדל בינואר ב-1.3 מיליון איש ושיעור ההשתתפות עלה מ-61.9% ל-62.2%. אמנם מדובר עדיין על רמה שרחוקה מהרמה של לפני הקורונה (63.3%) אבל המגמה בשיעור ההשתתפות היא של עליה ואלו יכולות להיות חדשות מצוינות לשווקים".
כיצד דו"ח התעסוקה צפוי להשפיע על הפד? ובכן, "קודם כל כדאי לזכור שעד החלטת הפד יתפרסם גם דו"ח התעסוקה של פברואר. שנית, אם בפד ילמדו משהו מהבנק האנגלי הרי שההודעה של מרץ צריכה להיות ההודעה בה שמים את כל הקלפים על השולחן, גם במחיר של זעזוע רגעי בשווקים, על מנת להחזיר מידה מסוימת של ודאות למשקיעים. מכיוון שהשוק מגלם כיום כבר תרחיש של העלאת ריבית מהירה ומתמדת עד סוף השנה הרי שהסיכון שהפד ייקח אם אכן יבהיר שזו כוונתו אינו גבוה כל כך. בהמשך השנה, אם אכן הלחצים על השכר מכיוון שוק העבודה יחלו להתמתן, יחד עם ההאטה הצפויה גם כך באינפלציה במחצית השנייה של השנה, המסרים הניציים של הפד צפויים להתרכך".
לקחת את הנתונים החיובים בערבון מוגבל מנגד, רונן מנחם הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מסביר שבסך הכל, הדוח הצביע על חוזקה של שוק העבודה כלפי האומיקרון בשלושת החודשים האחרונים, אך יש להיזהר מהסקת מסקנות יתר מדוח בודד זה. לדבריו, "שיעור הבלתי מועסקים מכוח העבודה עלה קלות מ-3.9% ל-4%, בעוד ההערכות היו כי יישאר ללא שינוי. ייתכן כי מחפשי העבודה אופטימיים יותר, אך נראה כי לא היו די מקומות עבודה שיקלטו אותם עם הגיעם בחודש האחרון ולא בטוח כי יהיו די מקומות עבודה עבורם גם בחודשים הבאים, שכן אין בהכרח התאמה ראשונית בין פרופיל הפונים לבין צרכי המעסיקים.
מספר שעות העבודה למעשה לשבוע ירד 0.3% ל-34.5. "ככלל, יש קושי לנפק נתונים חודשיים בתקופה האחרונה. נציין, בהקשר זה, כי אך בחודש דצמבר 2021 הותירו הנתונים רושם הפוך לחלוטין. שיקולים כמו התאמות לעונתיות גורמים, בשגרה, לעדכונים לאחור חודש בחודשו, מה עוד שאנו נמצאים בתקופת מעבר מהאטה להתאוששות תעסוקתית".
לבסוף הוא מצביע על כך ש"יש סתירה בין הנתון הרשמי לבין הנתון המקדים של ADP שפורסם לגבי המגזר העסקי יומיים קודם, והצביע דווקא על ירידה של 301,000 משרות בחודש ינואר! ההבדלים הללו גדולים מדי, גם אם לוקחים בחשבון שמדד ADP פחות אינדוקטיבי מבעבר".
- 3.מני 07/02/2022 10:34הגב לתגובה זוחכו חכו רוסיה תפלוש והכל יקרוס
- 2.בדרנים 07/02/2022 00:12הגב לתגובה זוורוביה ובין ואיראן - כל אחת בתורה...
- 1.י 06/02/2022 21:12הגב לתגובה זוהתיק של כולכם הולך להתכווץ,בטווח הקצר,כמה הוא הולך להתכווץ זה אני לא יודע אבל מה שאני יודע בוודאות שהוא הולך להתכווץ אם אין לכם הגנות על התיק
- רוסיה מחכה לסוף אולימפיאדת החורף סין (ל"ת)רוני 07/02/2022 07:14הגב לתגובה זו
- ישראל 07/02/2022 10:32אפילו לפני...
- Sassi6 07/02/2022 03:19הגב לתגובה זוהוא דיבר ואמר כי העלמת כיל נועדה להרדים אותנו ביום רביעי כדי לעשות עלינו ...מכה טובה, האם זה נכון? או לא נכון? תודה