לאחר נפילת עסקת אנבידיה: סופטבנק יוביל את Arm ל-IPO בניו יורק
בנק ההשקעות היפני סופטבק מדווח הבוקר כי הוא מתכנן להוביל את החברת המוליכים למחצה הבריטית Arm להנפקה ראשונית לציבור (IPO) בבורסה האמריקאית. על פי הדיווח, שואף הבנק היפני להנפיק את החברה לקראת סוף עונת הכספים שתגיע לתום בחודש מרץ של שנת 2023.
דיווח זה עוקב לפרסומים כי ענקית המוליכים למחצה NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: NVDA) כבר הודיעה כי לא תרכוש בעצמה את החברה תמורת סכום שהוערך בכ-66 מיליארד דולר, בעיקר בעקבות הביקורת וההתנגדות החריפה של הרגולטורים, המשקיעים והלקוחות של החברה.
לקריאה נוספת:
>>> האם סופטבנק מממש את האחזקה הגדולה ביותר שלו - מניית עליבאבא?
>>> "סיכוי של 10% בלבד שאנבידיה תרכוש את ARM"
עוד דווח מצד סופטבנק כי דמי פיקדון בסך של כ-1.25 מיליארד דולר אותם שילמה כבר אנבידיה לבנק אינם ניתנים לזיכוי, וכי הם ירשמו תחת שורת ה-Breakup Fee בדוחות הרבעון הראשון של השנה הקרובה.
כאמור, אנבידיה הודיעה במהלך שנת 2020 כי תרכוש את Arm תמורת כ-40 מיליארד דולר. Arm מפתחת טכנולוגיה לייצור שבבים המיועדת בעיקר למשתמשי ומכשירי קצה כמו הסמארטפונים והמחשבים, כשבין לקוחותיה ניתן למצוא את APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: AAPL) ואת QUALCOMM INC +0.86% QUALCOMM INC 156.79 +0.86% סגירה:0 פתיחה:154.79 גבוה:156.88 נמוך:153.73 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: QCOM).
החברה אינה מייצרת את השבבים בעצמה, אלא מקבלת תמלוגים תמורת רישיונות אותם היא מעניקה עבור שימוש בטכנולוגיה שלה. החברה נרכשה על ידי סופטבנק בשנת 2016 תמורת כ-32 מיליארד דולר, וזאת תכננה כאמור למכור אותה לאנבידיה 4 שנים לאחר מכן, אמנם תוכנית הרכישה לבסוף העלתה חסר כאשר במהלך חודש דצמבר האחרון עצרה נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית את המהלך בטענה כי המהלך יקנה לאנבידיה מעמד של מונופול בסקטור המוליכים למחצה.
נוסף לאישור נציבות הסחר, ההסכם נדרש גם לאישור האיחוד האירופי, לאישור הרגולטור הסיני וכן לאישור רשות התחרות הבריטית, המדינה בה פועלת Arm, שכבר הודיעה בשנה שעבר כי תקיים חקירה הבוחנת את התמזגות החברות.
עוד חששו כהוזכר לקוחותיה של Arm, בייחוד אלו מסקטור המוליכים למחצה שהאמינו כי במידה ואנבידיה תשלוט בחברה, תעדיף זאת את העסק של עצמה על פני חברות הטכנולוגיה להן הייתה מוכרת Arm בעבר, וכלל לא בטוח כי תהיה להן אלטרנטיבה לייצור שבבים אלו בעתיד.
לבסוף הסכימו שני הצדדים לא לקיים את העסקה כתוצאה מ-"אתגרים רגולטורים מהותיים המונעים את השלמת העסקה, וזאת חרף מאמצי החברות הרב שלהביא להשלימה", כך נמסר מהמוכרת הפוטנציאלית סופטבנק.
קרן ה-Vision של סופטבנק דיווחה בסוף הרבעון הרביעי כי עברה מהפסד לרווח לאחר שזה הסתכם בכ-940 מיליון דולר בתקופה, וזאת לאחר שדיווחה על הפסד של כ-7.15 מיליארד דולר.
עוד דווח לאחרונה כי מנכ"ל חברת Arm, סיימון סיגרס, עזב לאחרונה את תפקידו והוחלף באופן מיידי על ידי המנכ"ל הנוכחי, רנה האס. בסמוך למינוי מסר מנכ"ל החברה השולטת סופטבנק, מסאיושי סון, כי "רנה הוא האיש המתאים ביותר להאיץ את צמיחת החברה בעת בה עומלת זו לצורך כניסה מחודשת אל שוק המניות."
לאחרונה דיווחה Arm על תוצאות מתקדמיות עבור שנת הכספים הקרובה שתסתיים בסמוך לתום הרבעון הראשון של השנה ומסרה כי היא צופה שתשבור את שיא ההכנסות מתמלוגים, ההכנסות ממתן רישיונות והרווח העצמי שלה בתקופה המדווחת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה