ניסוי חיובי: המצלמה של ביולייט מאבחנת מחלת ראיה סכרתית ביעילות של 93%

הניסוי, שבוצע על ידי חברת AEYE בה השקיעה החברה במרץ האחרון, הראה לדברי החברה יכולת גבוהה לזהות רטינופתיה סוכרתית, מחלת ראייה בעל פוטנציאל להוביל לאבדן כושר הראיה בקרב חולי סוכרת
 | 
telegram
(1)

חברת ביולייט -1.72% ביולייט 457.1 -1.72% ביולייט בסיס:465.1 פתיחה:465.1 גבוה:465.1 נמוך:451.1 תמורה:2,816 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , העוסקת בפיתוח מוצרים לטיפול במחלות עיניים, מדווחת היום על תוצאות חיוביות בניסוי קליני פיבוטלי לזיהוי אוטומטי של רטינופתיה סוכרתית, גורם סיכון לעיוורון של חולי סוכרת - באמצעות מוצר מבוסס בינה מלאכותית. הניסוי נערך על-ידי חברת הפורטפוליו AEYE Health, במסגרת תהליך לקבלת אישור FDA.

מדובר בניסוי שנועד לבחון את רמת הדיוק בזיהוי רטינופתיה סוכרתית, באמצעות תמונת רשתית בודדת לכל עין. בניסוי שנערך, נבדקו חולי הסוכרת במצלמות רשתית מסחריות קיימות – שולחנית קבועה וניידת, ששולב בהן המוצר של AEYE המנתח את תמונות הרשתית של העין. תוצאות הבדיקה במוצר הושוו לניתוח של ועדת מומחים שבחנה את הנבדקים, במקביל ובנפרד מהניתוח של AEYE Health.

תוצאות הניסוי מצביעות על יכולתו של המוצר לאבחון וזיהוי נבדקים החולים ברטינופתיה סוכרתית. התוצאות שהתקבלו באמצעות מצלמה שולחנית-קבועה הצביעו על רגישות (sensitivity) העומדת על 93% וסגוליות (specificity) של 91.4%. התוצאות שהושגו באמצעות מצלמה ידנית הראו רגישות (sensitivity) העומדת על 91.9% וסגוליות (specificity) של 93.6%. בשני סוגי המצלמות הושגה יכולת עיבוד תמונה של יותר מ-99%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בעקבות התוצאות החיוביות בניסוי, פועלת AEYE לקבלת אישור FDA למוצר המשלב מצלמה שולחנית קבועה וניידת - בהן נעשה שימוש בניסוי לזיהוי אוטומטי של רטינופתיה סוכרתית.

לדברי החברה, מספר חולי הסוכרת בארה״ב הנמצאים בסיכון לפתח רטינופתיה סוכרתית ונדרשים לבצע סקירה שנתית, מוערך בכ-35 מיליון, ובכ-420 מיליון ברחבי העולם. אבחון והתערבות מוקדמים אצל חולים אלה הם קריטיים במניעת אובדן ראייה. יותר משליש מחולי הסוכרת מעל גיל 40 לוקים ברטינופתיה סוכרתית, אך פחות ממחציתם מבצעים סקירה שנתית.

AEYE מפתחת פתרונות תוכנה מבוססי בינה מלאכותית לאבחון מהיר של מחלות עיניים, כמו רטינופתיה סוכרתית, AMD וגלאוקומה, לצד מחלות נוספות שניתן לזהות בתמונות רשתית. ביולייט השקיעה בחברה במרץ 2021 כמיליון דולר תמורת 4.8% מהמניות, עם אופציה להשקעה נוספת של עד 1.5 מיליון דולר. עם ובכפוף למימוש האופציה צפויה אחזקתה של ביולייט לגדול לכ-10% ממניות AEYE. 

מנכ״ל ביולייט, יעקב מיכלין: ״מדובר בטכנולוגיה הצפויה לראייתנו לאפשר למספר רב של חולי סוכרת אבחון נגיש באמצעות שימוש במצלמת רשתית מסחרית קיימת, ללא צורך בבדיקת רופא עיניים. בכך, תאפשר טכנולוגיה זו אבחון והתערבות מוקדמים שיסייעו במניעת אובדן ראייה בקרב חולים רבים.״

ביולייט נסחרת בתל אביב לפי שווי של 51.1 מיליון שקל ובמחיר מניה שעמד בסגירה האחרונה על 10.53 שקל. במהלך השנה החולפת עלה מחיר המניה בכ-66% כאשר פתחה את 2021 במחיר של 7.23 שקל וסיימה אותה עם מחיר של 12.03 שקל למניה. מאז תחילת השנה ירד המחיר בכ-12%. 

בראיון לביזפורטל בחודש מאי האחרון אמר מנכ"ל החברה כי "אנחנו היחידים שמשקיעים בתחום העיניים וזה זמן טוב במיוחד בשבילו". לביולייט, שמשקיעה בחברות ביומד מתחום מחלות העיניים שווי השקעות ונכסים של 140 מיליון שקל, מתוכם 50 מיליון מזומנים אך היא נסחרת בשווי נמוך. "חברה משנת עולם", "פיתוח מטורף", אומר המנכ"ל על שתיים מההשקעות ומספר מתי יממשו ולמה לא בהכרח ימתינו למכירות (לראיון).

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כמה כסף שרפתי בנייר הזה
    אנונימי 15/02/2022 12:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא יאומן שהם עוד קיימים בכלל...שלא תתנו להם שקל הם פשוט אסון
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות