
האם שברון חוזרת להיות אטרקטיבית? באפט ודרקנמילר חושבים שכן
הדוחות אותם מוסרים מדי רבעון קרנות ההשקעה לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) מלמדת לעיתים קרובות על השקעות משמעותיות של משקיעים מפורסמים ומוצלחים שיכולים לתת רעיונות גם לאחרים. כך לדוגמה התבשרנו השבוע על היציאה של חברת ברקשייר האת'וואי BERKSHIRE HATHAWAY A של וורן באפט מהשקעתה בטבע טבע (US) בדרך זו. גם מנהלי קרני גידור מחויבים להודיע ל-SEC על כל שינוי בגובה של מעל 100 מיליון דולר תוך 45 יום מסיום הרבעון בו התבצע השינוי והמהלכים מתפרסמים בציבור.
נתון מעניין שהתגלה בדרך זו היא על השקעה שונה מהרגיל של מנהל קרן הגידור, סטנלי דרקנמילר. דרקנמילר שידוע בהשקעותיו במניות טכנולוגיה, מכר את אחזקותיו במטא FACEBOOK , עוד לפני צניחת המניה בעקבות דוחות הרבעון הרביעי, והשקיע נתח של מעל 100 מיליון דולר במניות חברת האנרגיה שברון CHEVRON CORP . לא נמסר על תאריך מדויק של ההשקעה, אך לפי מחירי המניה ברבעון לעומת מחירה כיום, דרקנמילר מורווח כבר עשרות אחוזים על השקעתו. בנוסף להשקעתו במניית האנרגיה המסורתית הוא השקיע גם ב-SUNRUN INC מתחרתה של סולאראדג' מתחום האנרגיה הסולארית. דרקנמילר מצטרף בכך לוורן באפט, שאף הוא הגדיל את אחזקתו בשברון ברבעון האחרון ב-9.4 מיליון מניות בשווי 1.3 מיליארד דולר ובכך הגדיל את החזקתו ל-5.2 מיליארד דולר בחברת האנרגיה. מאז תחילת השנה ההשקעה הזו העניקה לבאפט רווח של כ-700 מיליון דולר.
שברון היא חברת אנרגיה אמריקאית שנסחרת לפי שווי של 259 מיליארד דולר, ומעורבת בכל תעשיית הגז והנפט, כולל חיפוש, הפקה, זיקוק, שיווק והפצה כמו גם ייצור ומכירת כימיקלים ואפילו פעילות פיננסית כמו ביטוח, נכסי נדל"ן ועסקי טכנולוגיה. אבל עיקר עיסוקה הוא, כאמור, בנפט וגז.
בשנים האחרונות התקשתה שברון לבלוט, כאשר הרווחים הצטמצמו מאז שנת 2018, ובשנת 2020 אף הציגה החברה הפסד לאור משבר הקורונה. בשנת 2020 היא הודיעה על הקטנת ההשקעות השנתיות מטווח של 19 עד 22 מיליארד דולר לשנה ל-14 עד 16, הקטנה דומה לחברות אחרות בתחום, כאשר המסר שהשוק קיבל הוא שהן לא רואות עלייה במחירי הנפט בטווח הבינוני ארוך שיצדיק המשך השקעות בהיקף גבוה יותר. יחד עם זאת, באותה שנה עשתה החברה מהלך נוסף שהתברר כמוצלח, כשקנתה את המתחרה הקטנה נובל אנרג'י המוכרת לנו ממאגרי תמר, בעסקה בגובה 5 מיליארד דולר.
- טראמפ נתן לכם טיפ - "Drill, baby, drill" ומאז מניות האנרגיה זינקו
- נדל"ן, בנקים ואנרגיה - האם כדאי להשקיע באמצעות קרנות נאמנות לפי ענפים?
אך בשנת 2021 החל השינוי. לראשונה הרווח חזר לצמוח, ואף עלה על זה של שנת 2018, והחברה החלה לעורר יותר עניין עקב העלייה במחירי הנפט ששוברים שיאים. המשקיעים לפתע חזרו לשים לב לכך, שהחברה מאוזנת ויציבה מבחינה פיננסית ומחלקת דיבידנד באופן קבוע. תשואת הדיבידנד השנתי של החברה עומדת על 4.2% והיא ביצעה קניה חוזרת של מניות (Buyback) בגובה 1.4 מיליארד דולר, סכום שאמור להיות מוכפל ויותר בשנה הנוכחית. מכפיל הרווח של החברה הוא 16.5 ומכפיל הרווח התפעולי (EV/EBITDA) הוא 7.3. לשם השוואה המתחרה אקסון מובייל שנסחרת לפי שווי של 330 מיליארד דולר מציגה מכפיל רווח של 14.5, אך מכפיל רווח תפעולי של 12.4.
לפני כשבועיים דיווחה החברה על תוצאות הרבעון הרביעי ושנת 2021 בהם הכתה את הצפי בשורה העליונה אך פספסה בתחתונה. ההכנסות היו בגובה 45.8 מיליארד דולר והרווח למניה היה 2.56 דולר, לעומת צפי אנליסטים ל-45.3 מיליארד דולר ו-3.12 דולר למניה בהתאמה. תזרים המזומנים החופשי (FCF) צמח ב-75%. הדוחות בהחלט מראים על שינוי כיוון חיובי בעסקי החברה ומסבירים בדיעבד את החלטות ההשקעה של באפט ודרקנמילר, שחזו זאת עוד במהלך הרבעון.
גם במבט להמשך הצפי הוא חיובי. ממוצע תחזיות האנליסטים הוא להמשך צמיחה בהכנסות ביחס לרבעון המקביל של 41% וסך הכנסות של 45.3 מיליארד דולר (אמנם הצמיחה היא לא ביחס לרבעון הקודם אלא רק למקביל). הרווח למניה אותו צופים האנליסטים הוא של 2.84. לפי אתר יאהו פייננס 6 אנליסטים ממליצים על המניה בקניה חזקה, 10 בקניה, 7 בהחזק ואנליסט אחד בתשואת חסר. ממוצע מחירי היעד עומד על 141.26 דולר למניה לעומת 134.26 כיום.
- המניה שמזנקת היום ב-350%
- המכסים על הרכבים: האנליסטים צופים פגיעה של מיליארדים ברווחים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מאז סיום השנה ממשיך מחיר הנפט לעלות עקב הקושי להעלות את הייצור מצד חברות קרטל OPEC+, כמו גם קשיים בייצור במקומות נוספים בעולם, המתח באוקראינה והעלייה בביקושים, מה שעשוי להעיד על רווחים גבוהים יותר בסוף הרבעון הראשון של שנת 2022 ממה שצופים כעת האנליסטים.
בהסתכלות לטווח ארוך יותר, ההתמודדות העיקרית של שברון היא עם המעבר העולמי לאנרגיות מתחדשות ותחום ה-ESG בהשקעות שגורם לרבים להתרחק מהמניה. בנוסף ייצור הנפט הולך ונהיה קשה יותר, כאשר המאגרים המסורתיים בעלי הגישה הנוחה מידלדלים ונדרשים השקעות גבוהות לקידוחי נפט עמוקים יותר או במעמקי הים. החברה כבר עושה מהלכים בכיוון כשהיא מנסה להרחיב את תחומי ההשקעה שלה.
- 1.דוד הגנן 16/02/2022 20:38הגב לתגובה זוהוא נהייה מהמר כמו הרבה אבל יש לו מאיפה להפסיד