הטור של גרינברג - דורדאש: כלכלת חלטורה או ילד הזהב של המסחר המקוון?

באיזה שוק עולמי ישראל היא ה-3 בגודלה בעולם, ואיך למצוא מחט בערימת שחת של 7500 חברות וסטארט-אפים? וגם - מה הפוטנציאל הגלום בתוך תעשיית המסחר המהיר, שהתפתחה ושינתה צורה ב-30 השנים האחרונות, ולאן השוק הזה הולך?
 | 

נדבר היום על שתי תעשיות חדשות שיצרה מהפכת הטכנולוגיה, שצומחות במהירות ושמגפת הקורונה עזרה להן לקצר משמעותית את זמן החדירה שלהן לשוק (TTM-TIME TO MARKET). תעשיית פלטפורמות המסחר המהיר (Quick commerce) ותעשיית פלטפורמות הבינה המלאכותית. מנועי הצמיחה של שתי הנישות הללו הם ההתפתחות המהירה של הפלטפורמות החכמות ועיצוב השבבים, האָדַפְּטַצְיָה שמתקדמת של מוצרים חכמים (מהבית החכם, הרכב האוטונומי, הציוד הרפואי, תעשיית המשחקים ועוד) והביקוש הצרכני הגואה להם שגבר בתקופת הקורונה. שתי הנישות, שהתחילו דרכן  העסקית בסוף המאה שעברה פרצו לתודעת המשקיעים רק ב 2019, השנה שבה התחילו האנליסטים להתייחס לשתיהן כ"תעשייה". אליבא המומחים יגיעו שתי הנישות, בסוף העשור, למחזורי מכירות שמעל טריליון דולרים כ"א.

תעשיית המסחר המהיר ((quick commerce Industry: שהתחילה ממשלוחי take-away של פיצות לפני כשלושים שנים, הופכת במהירות לתעשייה שפועלת בסקטורים רבים. התעשייה גדלה ממחזור מכירות גלובלי של 107.44 מיליארד ב-2019 ל-216 מיליארד ב-2021 והקונצנזוס מצביע על 340 מיליארד ב-2022, 467 מיליארד ב-2026 וטריליון+ כאמור ב-2030. מה שדוחף את תעשיית ה-Q-Commerce הן פלטפורמות השילוח החכמות (Platform-to-Consumer) שמאפשרות התאמה ל"תרבות הצריכה" שמשתנה ונכנסות במהירות לשימוש מסחרי.

העלייה המהירה ב-Q-Commerce לא רק מייצרת חברות חדשות שממוקדות בה, אלא מעוררת יזמים חדשים להצטרף בהמוניהם ומחייבת חברות קיימות בתחומי השיווק להיכנס לתחום החדש, כול התהליך הזה מאפיין הקמה של תעשייה חדשה. וול סטריט ערה לנושא ובשנים האחרונות הונפקו כמה מהחברות המתמקדות ובהצלחה גדולה. חברות כמו DoorDash (סימול:DASH), החברה הגדולה בתחום בארה"ב שמכירותיה עלו מ-818 מיליון ב 2019 ל- 4.6 מיליארד ב-2021,  Deliveroo (סימול:ROO.L או DROOF בניו יורק) הבריטית שכבר פועלת ב 12 מדינות וב-800 שווקים שונים ומכירותיה עלו מ-476 מיליון דולרים ב 2018 ליותר מ-1.6 מיליארד ב-2021, Uber Eats, חברת הבת של UBER, Just Eat Takeaway.com (סימול:GRUB) ההולנדית, שמכירותיה עלו מ-416 מיליון דולרים ב-2019 ל- 3.14 מיליארד ב-2021 ועוד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המניות של כל החברות שהבאנו כדוגמה (שכולן עדיין הפסדיות) עלו בתחילת דרכן הציבורית לחלל החיצון, אבל לאחרונה התדרדרו אל מתחת למחירי הנפקותיהן. כולן, למרות ההתדרדרות, עדיין מוערכות בנדיבות רבה אבל כדאי לבדוק ולעקוב כי גדול הסיכוי שקצב הצמיחה במכירות ימשיך גם בעתיד הנראה לעין ורובן, לדעתנו, גם יעברו בקרוב לרווחיות (תפעולית לפחות).   

ילד הזהב של המסחר המקוון או כלכלת חלטורה?
הגידול המהיר ב Q-Commerce-("ילד הזהב של המסחר המקוון", מכנה פורבס את התעשייה החדשה) קשור גם בהתפתחות מה שמכונה "כלכלת החלטורה" (ה-gig economy) שהתחילה להתפתח לצד התקדמות מהפכות הטכנולוגיה, האינפורמציה ועיצוב השבבים ושקבלה דחיפה חזקה מאז תחילת מגפת הקורונה. מדובר בתחום כלכלי חדש שמנצל את הכילים החדשניים שמייצרת המהפכה לחבר, בדרך חדשה, יעילה וכלכלית יותר, בין רצונות וצרכים שלא מקבלים מענה בשוק הקיים ומתאימים לשינויים בהרגלי הצריכה.

זו גישה שאפשר לייעל באמצעות אפליקציות טכנולוגיות, שמתאימה לניהול של משאבים עודפים או לא מנוצלים, כמו למשל שילוח מזון ומוצרים אחרים, תיירות, השכרת דירות ורכבים. למערכת יש כמובן יתרונות וחסרונות, אבל התפתחותה אינה מוטלת בספק - וזאת בגלל הכדאיות שהיא מייצרת גם לנותני השירותים וגם לצרכנים (ראו "כלכלה משותפת" בגוגל).

האפליקציות והפלטפורמות שיצרו את תעשיית Q-Commerce נוצרו כתוצאה מהשינויים בהתנהגות צרכנים, בעיקר בארה"ב. המונח "חוויית הצרכן" (customer experience) התחיל לתפוס חשיבות עליונה בכול מערכות השיווק עוד במאה הקודמת, אבל הפך למרכזי בהחלטות השיווק מאז תחילת המאה ה-21, וזאת כתוצאה מדרישות הצרכנים לשיפורים (מהירות ונוחיות בעיקר) בשירות וזה התאפשר כתוצאה מההתקדמות הטכנולוגיה.

"חוויית הצרכן" משתנה בעקבות השינויים שמייצרת מהפכת הטכנולוגיה בהתקדמותה כמו אורח חיים עמוס, משקי בית קטנים יותר, אורבניזציה, אוכלוסיית ההייטקיסטים ודרישותיה והגידול המסיבי במספר ובהון של קבוצת הגיל השלישי. ענף המזון ובהובלת תעשיית הפיצה כאמור, היה הסקטור שבו למעשה התחילה התעשייה לקרום עור וגידים וההתפתחויות הטכנולוגיות, במיוחד מאז הופעת הטלפוניה החכמה ב-2008, גרמו ליזמים רבים לבדוק האפשרויות לייעול השילוח בין הפיצרייה לבית הלקוח. עם הזמן התחילו מודלים שונים של שילוח, מבוססי אפליקציות, להתפתח ואז באו יזמים שזיהו שמתחילה להיווצר תעשייה חדשה עם פוטנציאל רווחיות גבוה.

"אם כ"כ הרבה סטודנטים בסטאנפורד לבדה מזמינים פיצות מהפיצרייה הקרובה", אמר Tony Xu לשלושת חבריו Stanley Tang, Andy Fang וסטנלי מור, כולם סטודנטים לתואר שני בהנדסה באוניברסיטת סטאנפורד, "כדאי שנבדוק האפשרות לבניית פלטפורמת שילוח לפיצות שהסטודנטים יוכלו להשתמש בה מהטלפונים החכמים שלהם במחיר זול יותר ובמהירות גדולה מכפי שקבלו מהפיצרייה".

הוא העלה הרעיון ב-2012 לאחר שבעלים של מעדניה שמייצרת ומוכרת עוגיות ביקש ממנו לפתח "טכנולוגיה שתעזור לי לייעל את משלוחי העוגיות שלנו. נראה לי שלאור המגמה שמסתמנת", אמר בעל החנות, "ששילוח חכם יותר יגדיל משמעותית את הביקוש".

הארבעה הצליחו לפתח פלטפורמת שילוח ובתחילת 2013 הקימו את החברה ליצור פלטפורמות PaloAltoDelivery.com שהפכה להצלחה גדולה באזור כאשר בתי עסק רבים הפכו ללקוחות.

ההצלחה הביאה, בסוף אותה שנה, את קרן הון הסיכון Y-Combinator, שמתמחה בהשקעות של "זירוז התפתחות של סטארטאפים בעלי פוטנציאל", להשקיע בחברה הצעירה 120,000 דולר תמורת 7% מהחברה (ערך חברה של 1.7 מיליארד, הערכה שהדהימה אפילו את משקיעי בירת הסטארט-אפ העולמית פאלו אלטו). מנהלי קרן ההשקעות (שמגזין פורבס אגב כינה, "The most successful startup accelerators in Silicon Valley", שכנעו את המייסדים לשנות את שם החברה ל-DoorDash  שהיום שווה 33 מיליארד (וזאת לאחר ירידה של % 63 מהשיא שקבעה בנובמבר 2021).

מבול סטארטאפים ממוקדי Q-Commerce התחיל להופיע במהלך העשור השני של המאה וההערכות שקיבלו לא היו שונות מזו שקבלה DoorDash. אנחנו קבלנו בזמנו, מחברים בפילדלפיה, תוכנית עסקית של חברה בשם Gopuff שייסד ומנהל הישראלי לשעבר יקיר גולה. הם פיתחו פלטפורמת מכירה שמכונה micro-fulfillment center, "טכנולוגיה ליישום נכון של המייל האחרון של המשלוח" שבעקבות הפיתוח נוסדה Gopuff. החברה פועלת היום ב-650 ערים ומפעילה 500 מרכזי micro-fulfillment centers ומוערכת בלמעלה מ-3.5 מיליארד דולרים. ווול סטריט ממתינה להנפקת Gopuff בכיליון עיניים ויש לא מעט חברות נוספות כאלו בדרך.

חשוב עם זאת לדעת ש-DASH ושאר "המתמחות" שהזכרנו, כמו כל הסטארט-אפים, יצטרכו להתחרות מול ענקיות שיווק, מחשב וטכנולוגיה כמו IBM, AMAT, NOW, SHOP, MU, INFY שכבר הודיעו שהן "בפנים", ענקיות השיווק בראשות AMZN, WMT, נסטלי (סימול:NSRGY ) ועוד. המשקיע צריך להבין שמדובר בתעשייה שנמצאת בשלבי התפתחות ראשונים, שמודלים חדשים מפותחים כל הזמן כך שיהיה קשה להחליט. מי שמעוניין ללמוד על המודלים לביצוע Q-Commerce אז בבקשה, המאמר המצורף עוסק בכך.

יש מספר קרנות סל בתחום כמו On-Demand  (סימול:OND) שמתמחה בחברות שמשתמשות בפלטפורמות שילוח וכולל את DASH, UBER ואחרות (סל חדש, יצא באוקטובר). ישנם הסלים ONLN, IBUY, EBIZ ו- CLIXשמרכזים חברות מסחר מקוון שאיבדו כמחצית מערכם בשנה האחרונה ועוד וישנם סלי ה- e-commerce כמו PNQI שכולל ענקיות מסחר ונראה מעניין.

הנישה התעשייתית החדשה שמשנה את העולם: תעשיית הבינה המלאכותית הגלובלית, מ-51.08 מיליארד ב-2020 ל- 554 מיליארד ב-2024 ל-641 מיליארד ב- 2028 ולטריליון ב-2030, איך משקיעים?
למעלה מ-7500 חברות הגדירו עצמן, ב-2020, כ"חברות בתחום תעשיית הבינה המלאכותית", כמייצרות פתרונות AI. ארה"ב שולטת ב-40% מהמכירות הגלובליות כאשר סין שניה וישראל שלישית (כן, שלישית) וכך הם פני הדברים גם מבחינת סביבת הפעולה (אֶקוֹסִיסְטֶמָה) שמתאימה לתחום - ויש לא מעט מומחים שטוענים שישראל שניה. כניסת הבינה המלאכותית, לצד הרובוטיקה, האוטומטיזציה ובעזרת למידת המכונות, הענן והIOT- משבשים כל תעשייה, ולא פחות את החברה. התמזגות מהפכת הטכנולוגיה מעלה מהלך ותוכלו לראות את מפת התחרות הגלובלית בתחום בתמונה הבאה

"הנתונים לגבי ישראל", נכתב באתר ה-https://medium.com/, "שאמנם ידענו שהיא מהמובילות בתחום, הדהימו אותנו. המדינה הקטנה מחזיקה ב-11% מהתעשייה, בדיוק כמו סין, אבל מה שיותר  חשוב הוא  שיש בישראל פי 40 חברות AI לנפש מאשר במובילה בתחום, ארה"ב מה שלדעתנו הופך את ישראל לאלוף הנסתר של תעשיית ה AI" (לכתבה).  

האתר הגרמני המכובד טוען שהסיבה למצב בישראל קשורה במערכת היחסים בין הצבא לתעשייה הדיגיטלית, היסטוריה של פיתוח טכנולוגי עמוק (לא רק ב AI), אוניברסיטאות ומכוני מחקר איכותיים ואֶקוֹסִיסְטֶמָה יזמית חזקה (נקווה שמכאן תבוא הישועה לטבע שנייה, נייס אולי, אבל לא אתפלא אם אינטל וחברותיה לא יקנו הכול קודם לכך). אין שום ספק שהשימוש התעשייתי ב AI מהווה את שיא השגי מהפכת הטכנולוגיה ומן הסתם ישנה את כול המודלים העיסקיים כך שלבחור חברה מנצחת להשקעה בתחום זה קשה בהרבה מלמצוא מחט בערמת שחת, כול חברות הדאו, הנאסד"ק וה-P&S הן חלק מאותן 7500, מ-NVDA (שרוב המומחים טוענים שהיא המובילה) AMZN, GOOG ו-FB דרך MSFT, ABB, WMT, IBM ואפילו DIS, לבטח כל חברות הרפואה, הרכב האוטונומי והביטחון.

כיוון שקשה מאוד לזהות מנצחת בתעשייה שזה עתה התחילה, וכבר יש בה 7500 מתחרות (רק במדדים) ולבטח כמה אלפי סטארט-אפים ועוד כמה אלפי חברות שמתכוונות להיכנס, - אין ספק שכדאי להתמקד בקניית סלים וגם כאן המבחר עצום. ישנם סלי הענק של הטכנולוגיה שכולם עוסקים בנושא בקדחתנות כמו XLK, VGT סלי המוליכים למחצה המובילים SOXX או SMH, QQQ וכמותם ומשם אפשר לרדת לכיווני ההתמקדות השונים באמצעות סלים כמו ROBT, KOMP, ARKQ, WTAI, IRBO ועוד. תוכלו למצוא רבים מהם באתר הזה. גם חברות ישראליות כלולות בסלים אלו, מאלביט מערכות דרך נייס ואפילו ראדא. ההצעה הפרקטית שלנו היא לבדוק חברות בודדות, לבחור 5-6 שלדעתכם יובילו ואז לעלות על האתר הזה, וזהות את הסל שכולל את החברות שבחרתם. המון עבודה אבל שווה לנסות.

תגובות לכתבה(37):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 15.
    קיבלתי הודעות על הצעת רכש של PYPL ושל QCOM
    שאלה לשלמה 22/02/2022 23:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    על האחת אני מורווח ועל השניה מופסד. האם אתה יודע מדוע ולמה, ומה עדיף??? האם מישהו רוצה לקנות מניות שלהן במחיר הנוכחי?
    סגור
  • הצעות לרכוש או להירכש? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 23/02/2022 12:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • הן רוצות לרכוש את המניות שלי, להבנתי
    הודעה מהבנק 24/02/2022 04:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כנראה שמישהו מאמין שבמחירים הנוכחיים החברות במחיר נמוך.
    סגור
  • לא הבנת נכון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/02/2022 15:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מה שעדיף הוא להשקיע בסל שהן נמצאות בו במקום בהן ישירות.
    רז 23/02/2022 11:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    .
    סגור
  • טען עוד
  • 14.
    זה מה שיעשה סדר בכלכלה כולל באינפלציה -
    sami2a@walla.com 20/02/2022 16:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פיצוץ הבועה
    סגור
  • 13.
    פלנטייר הפער בין הביצועים למנייה
    ולאדי 18/02/2022 19:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה תודה על המאמר.פלנטייר חברה עם יתרונות תחרותיים, דיווחה על עליה במכירות רווחים סביב 30-40% המניה ירדה למחיר ההנפקה.להבנתי יש דילול אדיר והכפלת מספר המניות, האם לדעתך זו הסיבה או חלק ממנה לירידה ? תודה
    סגור
  • חלק ממנה אבל
    שלמה גרינברג 19/02/2022 10:38
    הגב לתגובה זו
    4 0
    בימים כמו האחרונים משתנה הדרך בה משקיעים (אני מדבר על משקיעים לטווח קצר שמספרם הולך וגדל בשנים האחרונות, בעיקר משקיעי רובינהוד וכמותה) מעריכים. לצד התנהגות העדר ("לפתע" גילו שהפסדי החברה גדלו) ישנה הפניקה התקשורתית והעובדה שכול חברות הטכנולוגיה דחדשות בוול סטריט נפלו חזק. מציע לך לקרוא הכתבה ב FOOLS, https://www.fool.com/investing/2022/02/17/why-palantir-stock-plunged-today/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article נראה לי שהם מסבירים נכון. החשוב הוא שהמכירות ממשיכות לעלות חזק
    סגור
  • תודה שלמה אחלה לינק (ל"ת)
    ולאדי 20/02/2022 11:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • לא מבין רוסית. מה זה אחלה ברוסית? משהו טוב או רע? ולינק
    לולאדי מז'רז'ור 20/02/2022 16:45
    הגב לתגובה זו
    2 1
    זה אחלה וודקה בעולם.
    סגור
  • 12.
    אינטל רכשה את טאואר
    אבי3 18/02/2022 15:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה , מה שלומך? רציתי לשאול אותך אם אתה חושב שזו רכישה טובה (לטאואר ולאינטל). ולגבי נייס , נראה שהם מנסים להישאר לבד, אבל גם מלאנוקס וטאואר רצו להישאר לבד עד שהגיע סכום שלא יכלו לסרב לו, אני חושב שהדרך היחידה שלה להיות טבע הבאה דרך רכישות כדי שתיהי גדולה מכדי להירכש אבל אני יותר מאמין שהיא תירכש כשתגיע הצעה טובה
    סגור
  • TSEM ו NICE
    שלמה גרינברג 19/02/2022 10:46
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לדעתי הרכישה טובה לאינטל שבאמצעותה תוכל (תלוי בניהול) "להשתחרר" מטאייוואן סמי קונדקטורים. ל TSEM זה טוב בגלל "הגב" החזק של אינטל ולישראל זה טוב ולא פחות רע. זה טוב בגלל הגידול במכירות שצםוי לטאואר והתלות הגדלה של אינטל בישראל אבל זה רע כי התלות של ישראל בהישארותה של אינטל גדלה משמעותית וזו עלולה יום אחד להעביר הכול להודו או וויאטנאם. זה עוד אקזיט שכרגע טוב לכולם אבל יש בו סכנה דעתי שאם אלוואנגר היה מאמין שיוכל להמשיך ולצמוח בישראל לא היה מתפתה למחיר. לגבי נייס אני חושש שאתה צודק ומקווה שלא
    סגור
  • תודה על התשובה שלמה (: (ל"ת)
    אבי3 22/02/2022 07:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 11.
    גם אצלנו בעסק הזה
    לרון 18/02/2022 13:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ניסחרת בבורסה חברה דלת סחירות בשם קוויק שהמודל העיסקי שלה עדיין לא הוכיח את עצמו
    סגור
  • אעלק אצלנו...!!! (ל"ת)
    ללירון מג'נאח סמי 20/02/2022 16:46
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 10.
    נאסדק
    שלי 18/02/2022 12:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני חודשיים כתבתי 13000עכשיו אני כןתב 11000
    סגור
  • 9.
    אמנם
    לרון 18/02/2022 12:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חברה צרפתיה אך המודל העיסקי ה נ ה ד ר של HERMES RMS.PA
    סגור
  • 8.
    ביונאנו ג'נומיקס 80% ירד קריספר רק 60%
    יוסי 18/02/2022 09:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שנה מעולה עברה על מניות הגנומיקה והקריספר. בדרך ל0 או החלום ממשיך ?מה דעתך שלמה ? תודה רבה
    סגור
  • חברות חלום לצמיחה, סובלות ראשונות ממשבר
    הדרך עוד ארוכה 18/02/2022 17:28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כשיש חשש לאינפלציה ולהעלאת ריבית, אז מצבן של החברות שאין להן הכנסות גובר וערכן יורד
    סגור
  • 7.
    אני אוהב אותך, שלמה. (ל"ת)
    רז 17/02/2022 22:54
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 6.
    אלו חברות שעושקות הן את המסעדות והן את השליחים
    ניק 17/02/2022 17:46
    הגב לתגובה זו
    3 0
    החברות האלה הצליחו להנפיק בשווי ענק בזכות הסגרים בזמן קורונה אבל לא הצליחו להגיע לרווחיות וספק אם יצליחו. הן לוקחות כ 33% ממחירי ההזמנות מהמסעדות, עוד 15% מהצרכן קצה ומשלמות לשליח שהוא עצמאי שעובד עם האוטו הפרטי בין 2$ ל 4$. השליח מרוויח רק עם הצרכן השאיר טיפ נדיב. המודל מבוסס כמו פירמידה, גיוס מתמיד של שליחים כי הוותיקים נוטשים בגלל שהלך האוטו או שמבינים שרווחים לא יצא להם מהמודל הזה.
    סגור
  • גנבו לי אכלו לי
    אחד 18/02/2022 10:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם הפסדיות , כניראה הם חיבות להדק חגורה
    סגור
  • 5.
    קונגלומרט 3m יורד מגדולתו ?
    אבנר 17/02/2022 17:20
    הגב לתגובה זו
    0 3
    שלמה תודה על המאמר... מה חדש ב3m הישנה ? הדיבידנד תכף 4% המניה יורדת כבר חצי שנה לאט לאטהאם 3m לא מתאימה יותר לעולם החדש ? מה דעתך ?תודה
    סגור
  • את אותה דאגה הביעו בטוקבקים פה על טאוור...:)
    רז 18/02/2022 14:16
    הגב לתגובה זו
    2 0
    רמז לבאות.
    סגור
  • יש תביעות ייצוגיות ענקיות בגלל אטמי אוזניים שגרמו נזק
    לא מדוייק 18/02/2022 01:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הרבה חיילים ואחרים. וגם בגלל הקורונה הרבה מפעלים שלהם בסין שותקו
    סגור
  • הכל תלוי בהנהלה, כך יגיד שלמה - ובצדק.
    רז 17/02/2022 22:54
    הגב לתגובה זו
    2 0
    3m - חובה בכל תיק. כך יגיד סחבק.
    סגור
  • 4.
    מדפייס medp מתחילה להיות מעניינת
    אלי 17/02/2022 15:53
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ירדה מרמות העל- חלל בהן שהתה המניה. תיקון קטן נוסף והחברה מניה מתחילות באמת להיות מעניינות.מה דעתך ?תודה
    סגור
  • כול החברות בתחום מעניינות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 18/02/2022 09:23
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 3.
    חברת הסברו has
    ירדן 17/02/2022 15:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה מה דעתך על חברת הסברו ?האם לדעתך מדובר בחברה מעניינת להשקעה לטווח בינוני ארוך ללא קשר לתמחור המניה הנוכחי ?תודה
    סגור
  • נהדר
    לרון 18/02/2022 13:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל אנשי ה"טווח הארוך" הבורחים בבאמפר הראשון
    סגור
  • לרון לך תאכל מלפפון.
    טוביה 18/02/2022 19:42
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מה הקשר למה שהאיש שאל על הסברו ?
    סגור
  • חסה חסה
    לרון 19/02/2022 10:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאל "לטווח הבינוני והארוך"
    סגור
  • אל לקשקש..אתה תמיד מדבר על טווח ארוך ורק למעלה
    ללרון 18/02/2022 17:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ויענו יורד על שלמה...אז חדל קשקשת
    סגור
  • אני אכן
    לרון 19/02/2022 10:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מדבר על טווח ארוך בשביל "משקיעים" כמוך חסרי הבנה
    סגור
  • אבל להיות כלומניק כמוך זה לא משהו טוב!!!!!
    ללרון 20/02/2022 16:49
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שלמה אוכל אותך בלי מלח.
    סגור
  • 2.
    תודה רבה שלמה. מעניין. (ל"ת)
    עמית 17/02/2022 15:51
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 1.
    זה צריך להיות 120 מיליון
    מבין2 17/02/2022 15:34
    הגב לתגובה זו
    4 0
    בכל מקרה שליח על אופנים זה נחמד אבל לא היי טק
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות