מניית פייזר – דפנסיבית אבל מעניינת, עדיין
לפני חודשיים כתבנו על פייזר PFIZER +1.99% PFIZER 25.63 +1.99% סגירה:0 פתיחה:25.17 גבוה:25.75 נמוך:25.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: והסברנו מדוע אנחנו סבורים כי מדובר במנייה אטרקטיבית ורלבנטית דווקא בתקופה הנוכחית הכל כך קשה ומאתגרת.
תוצאותיה הכספיות של פייזר לרבעון הרביעי של שנת 2021, אשר התפרסמו לפני שבועיים, לא גילמו דרמות מיוחדות: בשורה התחתונה, הרווח הנקי למניה על בסיס מתואם עמד על 1.08 דולר והיכה את התחזיות, אך בשורה העליונה הסתכמו המכירות ב-23.84 מיליארד דולר, כלומר פספוס קל של 360 מיליארד דולר "בלבד" ביחס לציפיות הקונצנזוס. לא נראה כי הפספוס הזניח במכירות היווה את העילה לירידה במחיר המניה. אז מה כן? הסיבה נעוצה בתחזיות הפיננסיות שסיפקה הנהלת החברה ביחס לשנת 2022.
תחזית ההכנסות הכוללת של פייזר לשנה הנוכחית הינה בטווח של 98-102 מיליארד דולר, קרי צמיחה בשיעור של 25%-21% לעומת שנת 2021. אך עיקר הצמיחה הצפויה באה, כמה מפתיע, משני מוצרים: חיסון הקורונה של פייזר-ביונטק, ה-Comirnaty; וה- Paxlovid, התרופה האוראלית החדשה והיעילה שפייזר פיתחה בעצמה לטיפול בחולי קורונה. בנטרול שני המוצרים הנ"ל, מכירותיה של פייזר ב-2002 צפויות לצמוח בשיעור צנוע הרבה יותר של 5%.
לגבי ה-Comirnaty, פייזר צופה, אך ורק על סמך החוזים החתומים בידה נכון לסוף ינואר, כי תמכור השנה 32 מיליארד דולר (לעומת 31 מיליארד דולר בתחזית הקודמת של החברה). ואילו באשר ל- Paxlovid, פייזר מספקת לראשונה תחזית מכירות של 22 מיליארד דולר לשנת 2002, וגם כאן על סמך חוזים קיימים בלבד נכון לסוף ינואר. בנוסף לכך, פייזר חזרה על תחזית הצמיחה ארוכת הטווח שלה, גידול של לפחות 6% במכירות השנתיות במהלך השנים 2020-2025 – יעד זה עומד בליבת ההחלטה האסטרטגית הגורלית של פייזר בסוף 2019 להשיל את כל שאר הפעילויות של החברה (הספין אוף של Upjohn, פעילות ה-OTC, מיזוגה עם מיילן ויצירתה של ויאטריס), ולהתמקד אך ורק בפעילות המו"פ האינובטיבי של פייזר אשר נבנתה במשך יותר מעשור ע"י המנהל המדעי של החברה, מיקאל דובסטן (שתי הצלחות הענק של פייזר בחזית הקורונה, ה-Comirnaty וה- Paxlovid, מוכיחות עד כמה עבד ההימור).
אז איפה הבעיה וממה האכזבה? בגדול, בניהול ציפיות השוק. מבחינת כלל מכירותיה של פייזר ב-2022, קונצנזוס ציפיות השוק עמד על 103 מיליארד דולר, כלומר כ-3 מיליארד דולר מעל נקודת האמצע של טווח ה-guidance של הנהלת החברה. דווקא מכירות ה- Paxlovid החזויות, כאמור 22 מיליארד דולר, עלו בקנה אחד עם ציפיות השוק, אך מכירות החיסונים לקורונה (32 מיליארד דולר כאמור) אכזבו בסדר גודל של 3 מיליארד דולר.
מאז שהחלה לספק תחזיות למכירות חיסון הקורונה שלה אשתקד, פייזר נוקטת מתודולוגיה שונה מאשר בתחזיות שלה ביחס למוצריה האחרים: במקום לבצע אומדן משוער של המכירות השנתיות כמו שהיא עושה ביחס למוצרים האחרים, ביחס לתחזיות ה-Comirnaty פייזר מתבססת אך ורק על חוזים קיימים. ולכן, אם בתחילת 2021 פייזר סיפקה תחזית מכירות שנתית של 15 מיליארד דולר, בסופו של דבר מכרה פייזר 36 מיליארד דולר של חיסוני קורונה אשתקד. מכאן, שתחזית מכירות ה-Comirnaty ל-2022, 32 מיליארד דולר, הינה בעצם שמרנית וטומנת בחובה אפסייד בלתי מבוטל. כנ"ל לגבי ה- Paxlovid, ולהערכתנו ביתר שאת (נראה כי מכירות של 22 מיליארד דולר מתבססות על צפי הייצור הישן של 80 מיליון מנות, ולא על הצפי המעודכן יותר לאחר אישור ה-FDA בסוף דצמבר, 120 מיליון מנות). על האפסייד הפוטנציאלי רמז לאחרונה מנכ"ל פייזר, מיודענו אלברט בורלא, כאשר ציין כי החברה מקיימת כיום מו"מ עם מדינות נוספות לאספקת חיסונים, וכן כי בהינתן המגמות הקיימות במכירות ה- Paxlovid, מאוד סביר להניח כי התחזיות לגבי שני המוצרים צפויות לעלות ככל שתתקדם השנה.
בנוסף לכך, ביחס ל- Paxlovid ניתן גם להתעודד ממה שנחשף לפני שבועיים: פייזר מתכננת השנה להתחיל בניסויים קליניים במסגרת פיתוח תרופה משופרת, אשר יהיה ניתן לתת אותה ללא תרופת האיידס ritonavir כפי שקורה כיום, ואשר תהיה מסוגלת פוטנציאלית לעמוד בפני כל התנגדות נגיפית.
אגב, לסנטימנט המנייתי השלילי של פייזר לאחר פרסום הדוחות האחרונים הצטרפה התפתחות לכאורה שלילית, כאשר ה-FDA דחה את כינוס הוועדה המדעית המייעצת שלו (ADCOM) לגבי מתן אישור חירום (EUA) לחיסון הקורונה של פייזר וביונטק לילדים מתחת לגיל 5. כמו כן, פייזר וביונטק דיווחו כי הן מאריכות את הבקשה ה"מתגלגלת" שלהן (rolling submission) ל-FDA לאישור החיסון לילדים מאחר וברצונן שהבקשה תכלול ותתייחס למתן שלוש מנות חיסונים לילדים (במקום שתיים במקור). מדוע אין כאן ממש התפתחות שלילית? כי היא היתה צפויה למדי, ידוע כבר מזמן כי יש בעיה עם יעילות החיסון של פייזר-ביונטק לילדים, והרושם הוא כי ה-FDA ממש מאלץ את החברות להתקדם בתהליך האישור של החיסון לילדים מבלי שהן חשות בטוחות ביעילותו.
בשורה התחתונה, להבדיל מהמון מניות שגם אחרי הירידות המהותיות בערכן בחודשים האחרונים אנחנו עדיין מרגישים שלא בנוח להמליץ עליהן נוכח המשך הסנטימנט השלילי, הרי שביחס למניית פייזר אנחנו חשים הרבה בטוחים. לאחר ירידה של 18% מתחילת השנה, PFE נראית אטרקטיבית למדי כמניה דפנסיבית אמיתית: מכפיל רווח נקי (P/E) חד-ספרתי של 7 בלבד ביחס לשנת 2022, ותשואת דיבידנד של 3%.
ולכך יש להוסיף: צמיחה שנתית צפויה של 6% לפחות במכירות בשנים הקרובות (עד שנת 2025); אפסייד פוטנציאלי משמעותי במכירות ה-Comirnaty וה- Paxlovid השנה; וכן תיאבון לצד יכולת לבצע רכישות בכל הגדלים (קופת מזומנים דשנה מאוד של 36 מיליארד דולר, רכישתה של Arena תמורת כ-7 מיליארד דולר בדצמבר האחרון).
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.המנייה של פייזר זה הונאהנביאביב 20/02/2022 21:10הגב לתגובה זו0 0חברה שממשלות כופות על אזרחיה לקחת את תכשיריה אינה יכולה להסחר בבורסה זאת הונאהסגור
-
2.חיסון ותרופה חארטה. ברגע שזה יתגלה פייזר תתרסק (ל"ת)צחי 20/02/2022 20:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.פייזר נראית השקעה סבירהשמואל 20/02/2022 14:33הגב לתגובה זו0 03% תשואת דיבידנד וצבר מכירות גדול צריכים, לכאורה, להקפיץ את פייזר.סגור