"על המשקיעים להמתין לראות לאיזה מניות הממשל בסין מתיר רישום כפול"
לא קל להיות חברה סינית שרשומה מחוץ לסין. אם עד עכשיו היו צריכות החברות הסיניות לחשוש מכך שהרשות האמריקאית לניירות ערך (SEC) תחייב את מחיקת המניות מהמסחר וזאת בעקבות העובדה כי הן אינן יכולות לעמוד בסטנדרט הדיווח אותו קבעה הרשות, כעת קיים חשש שרגולציות חדשות מתוך בייג'ין עצמה תקשה גם היא על חברות אלו לגייס כספים בשווקים הבינלאומיים שמחוץ לסין, כך על פי דיווח שהתקבל על ידי סוכנות הידיעות CNBC.
החל מהשבוע הקרוב, חוקים חדשים שנקבעו על ידי מינהלת מרחב הסייבר (CAC) של סין קובעים כי חברות מקומיות להן פלטפורמה אינטרנטית שמכילה מידע רב אודות מספר העולה על מיליון משתמשים יחוייבו לקבל אישור מהמשטר המקומי על מנת לרשום את המניות בבורסות חיצוניות וזאת מתוך חשש כי מידע רגיש ידלוף החוצה אל ארצות הברית.
על אף כי למזלן, החוק אינו תקף עבור חברות שכבר רשמו את עצמן בבורסות שמחוץ לסין, חברות מקומיות נוספות שמעוניינות ברישום שני או נוסף בבורסות שכאלו יאלצו לעבור את הליך האישור המדובר.
מדובר איפוא בשיקול נוסף עבור משקיעים בינלואומיים ששוקלים בשלב זה אם לכלול את החברות הסיניות בתיק שלהם או לא. "לוחות הזמנים של החברות שמעוניינות לרשום עצמן למסחר מעבר לים הפך כעת לארוך הרבה יותר, והעלה את רמת אי הוודאות שבין כה וכה סבבה סביב אותן מניות", כך לדברי מינג ליאו, שותף מייסד בבית ההשקעות הסיני "Prospect Avenue Capital".
עוד הוסיף ליאו כי הדרך הטובה ביותר על פיה יוכלו לבחון המשקיעים, ובייחוד אלו המוסדיים, את הכיוון אליו הולכות המניות הסיניות, עליהם יהיה לחכות ולראות לאילו מניות מאשר המשטר רישום מחוץ לסין, ולאילו לא.
זו כמובן אינה הפעם הראשונה בה מקשה המשטר בבייג'ין על החברות המקומיות לרשום את המניות בשווקים שמחוץ לסין. במהלך חודש יוני האחרון קבע המשטר כי על חברת הנסיעות המשותפות {DIDI GLOBAL} (סימול: DIDI) להימחק מהמסחר וזאת לאחר שטענה כי קיים חשש מדליפה של מידע רגיש מהאפליקציה אל ארצות הברית.
הגברת הרגולציה מטעם סין הובילה להצטננות שוק ההנפקות הסיניות בניו יורק בחודשים האחרונים, בזמן שהחברות הסיניות שכבר רשומות מרגישות כמו כריך כאשר אלו ממשיכות לחשוש שתמחקנה מהמסחר בשנים הקרובות בעקבות רגולציית ה-SEC שגוברת מנגד.
כתגובה למצב, רבות מן החברות הסיניות - כמו לדוגמא ענקית הקמעונאות ALIBABA GROUP -3.1% ALIBABA GROUP 82.93 -3.1% סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: BABA) - פנו דווקא אל שוק המניות בהונג קונג לצורך רשימתם הכפולה, דבר שעשוי לאפשר למשקיעים האמריקאים להמיר את המניות המקומיות שלהן באלו של הונג קונג במידה והחברות אכן תמחקנה בסופו של דבר.
האופציה ההונג-קונגית
מתוך כל 250 החברות הסיניות שרשומות בשלב זה בארצות הברית, רק כ-80 יהיו רשאיות לרשום את המניות גם בבורסה בהונג קונג, וזאת על פי הגבלות הנוגעות לשווי השוק של החברות להן על פי ההנחיות מותר להירשם למסחר בבורסה ההונג-קונגית. זו כמובן אינו המחסום היחיד, לאחר ששן בינג, ראש המחלקה הבינלאומית ברשות הסינית לניירות ערך ציין בחודש שעבר כי גם חברות שמשפטית רשומות מחוץ לסין אך רוב עסקיהן מתבצע בשטח המדינה תצטרכנה לעמוד באותן הגבלות.
שאר 170 החברות הסיניות הרשומות בארה"ב תאלצנה ככל הנראה להפוך לפרטיות, ולאחר מכן לנסות ולרשום עצמן מחדש בבורסה הסינית המקומית. להוסיף חטא על פשע, גם עבור אותן חברות סיניות שמעוניינות כבר עכשיו להנפיק דווקא בהונג קונג ולא בארצות הברית מצפה הפתעה. בראיון אותו נתן אנליסט סיני ששמו לא נמסר, אמר האחרון כי "בפועל, אנו לא מאמינים שאופציית הרישום ההונג-קונגית תמשיך להישאר זמינה עבור אותן חברות. אנחנו מאמינים שבסופו של דבר יסגור ה-CAC את הדלת גם על אפשרות זו"
נזכיר כי שוק המניות הסיני נגיש הרבה פחות למשקיעים בינלאומיים, וכי מרבית המשקיעים בו מונעי רגש הרבה יותר מאשר שאר השווקים בעולם.
עוד התייחסו האנליסטים לעובדה כי השוק בהונג-קונג פשוט לא משתווה למקבילו האמריקאי, ביחוד בהתחשב בהיקף התמורות היומיות ושווי המחיר הפוטנציאלי אותו יכול להעניק השוק ביחס לוול-סטריט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה