איך עובדים עם רמות תמיכה בשוק יורד? איך זה נראה על נטפליקס ופייסבוק?

רמת תמיכה היא אזור שבו בעבר היו סימני שיווי משקל בין קונים ומוכרים. זה יכול להיות ברמת התנגדות שנפרצה למעלה, ואז, אחרי זמן, המניה חוזרת אליה. האם ה-S&P מדשדש או באמת יורד? רף 4300 הנקודות ישמש מבחן אם מדובר ברמת תמיכה. וגם: אחרי איזה קרן סל מעניינת לעקוב?
 | 
telegram
(4)

כבר זמן רב שלא עולות סיבות לאווירה חיובית בוול סטריט וכרגע, נכון ליום שישי בערב, זמן כתיבת בלוגסטריט, עננת המלחמה באוקראינה מכבידה. כך לפחות הקישור שנעשה בכותרות. יש עוד שנתיים בכך שהמתיחות באוקראינה תגרום לפד לקחת צעד אחורה עם העלאת הריבית אבל נראה שזו רק משאלת לב או ניסיון למצוא משהו להאחז בו. בסך הכל, אותה תבנית היפוך טכנית שאנחנו עוקבים אחרי מתממשת ונראה כי זה הנרטיב של השווקים וכמובן שחדשות רעות וסכנות חדשות מחזקים אותו.

נמשיך לעקוב כאן אחרי השווקים באופן צמוד כי הם אלו שנותנים את הטון כרגע. הגרף של ה– S&P 500ממשיך להראות את תהליך ההתהפכות והחציה הכפולה של הממוצע ל–200 יום ואת חשיבות מבחנה של רמת ה–4300 כרמת תמיכה. זו הרמה שהתנהגות המדד סביבה תכריע האם ה–S&P500 רק מדשדש או באמת יורד. יש סיכון שתיפרץ כלפי מטה. לשם הגיוון הוספתי (תרשים סגול) את מדד העוצמה של ה–S&P בהשוואה לקרן סל כללית של סין. רואים את החלשותו של ה–S&P 500 וגם כאן, ניתן לאמר שתהליך שינוי יחסי הכוחות לטובת סין ממשיך. ראוי לציין שקרן הסל הגדולה ביותר להשקעה בסין היא היום KWEB, קרן מניות הטכנולוגיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה עושים עם פריצה של רמת תמיכה?
היום חשוב להוסיף משהו לגבי הציפיה לדיוק בניתוח הטכניים. לאחרונה הוצגו כאן מניות שירדו חדות והגיעו אל רמות תמיכה משמעותיות. רמות התמיכה מצוינות במספר – שער או לפעמים במרווח שנקרא אזור תמיכה. אני משתדל לכתוב את המאמרים קרוב לסיום המסחר או לאחר סיום המסחר והם מתפרסמים לפני פתיחת יום המסחר הבא. אני גם משתדל לשמור על רציפות ועכשיו למשל כותב לכם ממרחב עבודה בבית מלון נחמד במדריד, משקיף על האנשים שהולכים ברחוב ולא ממש אכפת להם מה עושה ה–S&P 500. אבל, בכל זאת מתרחשים אירועים בין כתיבת המאמרים לפרסומם ומכל מקום ניתוח טכני הוא לא מדע מדויק.

שהרי מהי רמת תמיכה? רמת תמיכה היא אזור שבו בעבר היו סימני שיווי משקל בין קונים ומוכרים. זה יכול להיות ברמת התנגדות שנפרצה למעלה, ואז, אחרי זמן, המניה חוזרת אליה, כפי שתיארתי ביחס לפייסבוק. זה יכול להיות ברמת  שפל היסטורית.  זהו הלך רוח שכולל בתוכו אלמנטים של זיכרון ורגשות של משקיעים. היא לא יכולה להיות מדוייק. ביחוד כאשר מניה צנחה-צללה חזק ובמהירות, כמו FB ו–NFLX , ועכשיו בוחנת את הלך הרוח הזה שאין לו ממשות פיסית.

כאן מגיע המקום שאתם משלימים את העבודה. את בוחנים את הרעיון, את התנהגות המניה ברמת התמיכה, את המסחר התוך יומי ומחפשים לראות שהתמיכה אכן מתקיימת. לא מתוך ציפייה שמספר שנכתב יהיה מדוייק ביותר (זכרו שברגע שדברים נכתבים במדיה הם מועצמים בתפיסת הקורא) אלא מתוך הבנה שמדובר ברעיון ששווה לבדוק איך הוא מתממש בפועל. כך אני עושה עם רעיונות חדשים. מכניס אותם לרשימת מעקב ומסתכל איך הם מתפתחים.
עכשיו בואו נחזור לפייסבוק. במאמר האחרון ציינתי  רמת תמיכה על הגרף באזור ה–217-220.

רמת התמיכה הזו נפרצה כלפי מטה. מצורף אותו גרף שהוצג בפעם הקודמת וניתן לראות את הפריצה. המשמעות  היא שאם המניה לא נרכשה, מחכים לראות מה קורה. אם היא נרכשה, יש להחליט מתי לממש הפסד. נראה שסגירה מתחת ל – 207, הרמה שהמניה מתמודדת איתה בזמן כתיבת שורות אלו תהיה הסימן לכך. אפשר לראות ב – 207 מעוז אחורי של תמיכה. בין 220 ל-207 יש 13 נקודות שבן בערך 6%. זה מרחב הטעות.
לסיכום עניין FB, לעת עתה לפחות, מצרף כאן לינק לניתוח מעניין מאוד של המניה באתר Seeking Alpha:

הדרך להפחית נזקי טעויות היא לחלק כניסה לפוזיציה ברמות תמיכה ל–2-3 שלבים. שלב 1 לפני ההגעה לתמיכה ושלבים 2 ו-3 נעשים עם סימני תמיכה והתחלה של עליה. כך מקטינים את הנזק ל – 1/3 פוזיציה במקרה שהתמיכה לא עובדת. אם נכפיל 6%, בדוגמא של פייסבוק, ב–1/3 נקבל 2% נזק. כך משלבים בין ניתוח טכני, מעקב, מסחר וניהול סיכונים.

אני מצרף שוב את הגרף של נטפליקס על מנת שתוכלו לראות איך סיפור של תמיכה יכול להיות סיפור מתמשך. בייחוד בשוק הנוכחי שהוא שוק פסימי שלא משמר התלהבויות. ראו איך SPCE חזרה אל מתחת ל – 9 דולר, מהר מכפי שהערכתי ברביעי, שעבר ואפילו ירדה אל מתחת לאזור הזה. מצרף כאן גרף ברזולציה של שעה על מנת שתראו את אזור תמיכה המבחן סביב 8 דולר.

לסיכום:
רמות תמיכה יעבדו פחות טוב בשוק יורד.

  1. חלוקת כניסה למניה מעל רמות תמיכה לשלושה שלבים תפחית את סיכון הטעות.
  2. אפשר לוותר על קניה במחיר הנמוך לכאורה של רמת התמיכה ולחכות לתפנית כלפי מעלה והוכחת תמיכה.
  3. בכל פעם שאתם קוראים על רמת תמיכה, הסיכום הזה בא איתה. יהיה מיגע לחזור על הדברים שוב ושוב ולכן אתם יכולים לאט לאט לשמור את ההסברים הטכניים שניתנים כאן וגם לשאול שאלות של למידה.
 
פינת ״גזור ושמור״

ואם כבר בענייני ״גזור ושמור״, חשבתי להשיק כאן פינה שמתייחסת לקרנות סל מיוחדות. לאט לאט נבנה רשימה ונעקוב אחריהן.

היום נדבר על קרן ממש חדשה עם מודל מיוחד ועוד נקודה ממש מעניינת שלא נתקלתי בה עדיין בתעשיה. הסמבול הוא LETB. הקרן משתמשת בבינה מלאכותית ומשלבת בין ניתוח טכני לניתוח כלכלי תוך ניטרול רגשות המשקיעים. הקרן היא מבית AdvisorShares שמתמחה בהנפקת קרנות מנוהלות, רבות מהן קטנות ובתחומי נישה. יכולתי לפתוח את הפינה עם קרן יותר וותיקה וגדולה אבל לכד את עיני השילוב בין AI לניתוח טכני וכלכלי. לכן, נתחיל לעקוב אחרי ביצועי הקרן בהשוואה ל – S&P500.

מה שמעניין הוא שאם תסתכלו על רשימת האחזקות של הקרן תראו שיש לה רק מניה אחת כרגע: HAL. כל השאר במזומן. אנחנו למדים מכך שלהבדיל מקרנות חדשות רבות, מנהל הקרן לא קופץ להתמלא במניות אלא מחכה לתנאים שהוא קבע.

הסתקרנתי להסתכל על הגרף של HAL  והמניה אכן מעניינת ובמהלכו של גל עולה עם עוצמה בהשוואה ל – S&P500. מעניין יהיה לעקוב בעתיד איזה מניות יכנסו לקרן ואולי נוכל לקבל משם רעיונות. מוזמנים להשתתף במעקב וגם להציע קרנות סל מעניינות נוספות לאוסף.

כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    עצות לא מבוססות מחקר
    לא מתרשם 27/02/2022 16:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מציע לכולם להיזהר מ"מומחים בשקל" - כמובן שהכותב לעיל אינו נמנה עם מומחים אלו -
    סגור
  • 3.
    פעם 4300 פעם 4200 - כדאי שהכותב הנכבד יחליט (ל"ת)
    כל כתבה משהו אחר 23/02/2022 17:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    גרפים
    אבי 22/02/2022 09:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זיו אני קורא את הניתוחים שלך בעניין רב הם מענינים מאוד, אשמח לקבל מדי פעם הסבר קל על הגרפים מתחת לגרף הראשי מהם מסמלים ? תודה
    סגור
  • 1.
    אשמח אם תוכל לפרט יותר על חלוקת הכניסה. (ל"ת)
    אייל 21/02/2022 14:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות