"הכיוון שלנו הוא השוק האמריקאי, סביר שגם ננפיק שם בעתיד"
"כל החטיבות שלנו גדלו השנה יפה מאוד. עד כמה שאפשר לחזות עכשיו משהו, בהתחשב בסכסוך באוקראינה, אנחנו חושבים שתהיה שנה טובה, עד כמה שמוזר לומר את זה - כשבאירופה מתחילה להשתולל מלחמה. נכנסו לשנה הנוכחית עם הזמנות חזקות בשתי החטיבות ויש לנו כמה אירועים מרכזיים השנה. אנחנו חושבים שגם חטיבת הנטוורקינג והסייבר תגדל יפה, ובשבוע הראשון של מאי אנחנו נכריז על מוצר מהפכני בתחום הדיאגנוסטיקה, בכינוס בבוורלי הילס, עם אנשי ה-FDA ואחרים". כך אומר דר' צבי מרום, יו"ר באטמ, בראיון לביזפורטל אחרי הדוחות שפרסמה החברה.
"הירידה במכירות השנה היא בגלל המכירה וההתמקדות בפעילויות הליבה. אבל בכל פעילויות הליבה יש לנו גידול פנימי. לא עשינו רכישות, אבל אנחנו בהחלט מסתכלים על כל מיני אופציות לרכישה ומה יכול להשלים את הפעילות שלנו. זה לא מהרגע להרגע אבל מתכוננים. אנחנו מתכננים להשיק לפחות מוצר אחד בכל חטיבה השנה. בביומד כבר השקנו".
כמה מהמכירות שלכם הן ברוסיה ואוקראינה?
מרום: "אנחנו מוכרים גם לרוסיה וגם לאוקראינה אבל לא בכמויות משמעותיות, מדובר על כ-2% מהלקוחות שלנו בתחום הדיאגנוסטיקה ונכון לעכשיו החרם העולמי על רוסיה לא כולל ציוד רפואי, כך שזה לא ישפיע עלינו ישירות. אבל ברור שכואב לשמוע על מה שקורה שם. כשיש מלחמה אתה יודע איך זה מתחיל אבל לעולם לא איך זה נגמר. כרגע זה לא נראה סכסוך קצר שייגמר אלא כזה שישפיע על כל אירופה. אני מדבר איתך מלונדון עכשיו ואתה לא רואה פה השפעה ביום יום, אבל אנשים מודאגים. זה הנושא המרכזי בחדשות. זה התחיל כסיפור קטן במזרח אוקראינה ועכשיו יש הפצצות על העיר השנייה בגודלה באירופה. ברור שזה לא ישפיע טוב על אף אחד".
"רוסיה היא ספק חשוב של סחורות, האינפלציה שם כבר עלתה ואין ספק שעכשיו הבנקים המרכזיים בעולם יהיו זהירים יותר עם העלאות הריבית.
אלו קשיים אתם צופים כעת?
מרום: "אנחנו נכנסים ל-2022 עם הפתיחה טובה בתולדותינו. אבל בהחלט יש לנו קושי בהשגת רכיבים. אני לא רואה את משבר השבבים מסתיים בעתיד הנראה לעין כי כושר הייצור רחוק מאוד מאוד מהצרכים בעולם והמספרים מאוד ברורים. יש גם מחסור בחומרי גלם ואנחנו כמובן לא בפוזיציה שיכולה לשנות משהו בנושא הזה. אתה יכול להגדיל את היצור אבל זה לקוח זמן אבל זה לא ברמה של שבועות או חודשים. תמיד היו גלים בנושא הזה אבל עכשיו הגל חריף במיוחד"
איך אתם נערכים ומנסים למזער את הפגיעה?
מרום: "קנינו מלאים, אבל הם נגמרים – כמו לכולם. אנחנו פונים לעולם ומנסים במסגרת קונסורציום של תעשיות ביחד לשלב מאמצים כדי לנסות לשפר את הפוזיציה. אז תהיה לנו שנה טובה, אבל הייתה יכולה להיות שנה עוד יותר טובה".
איך משפיעה עליכם ההחלטה של ראסל פוטסי להוציא אתכם מהמדדים?
מרום: "כרגע זה לא נורא משמעותי. המניה חטפה למרות שאגב, כמות המחזיקים במדדים באנגליה הייתה קטנה. הדבר שמבאס זה הייתי חסיד של הרישום באנגליה אבל בעקבות התקנה המוזרה הזו אי אפשר למעשה לעשות יותר רישום כפול באנגליה. זה נכון לנו וזה נכון לכל שאר החברות הזרות באנגליה".
אבל אתם בדרך לרישום בשוק אחר? תצאו מלונדון?
מרום: "נכון להיום אנגליה היא 40% מהפעילות הפיננסית שלנו, אם כי בפעילות הכלכלית מדובר בחלק זניח. אבל בהחלט - אם נעשה ספין אוף ליחידות בחברה או דברים אחרים, נצטרך להסתכל על שווקי מניות אחרים. אנחנו חברה ישראלית, אם אי אפשר באנגליה לא נעשה את זה שם. לא נשנה את הלאומיות שלנו בשביל אנגליה.
"האירוע באנגליה מאוד מבאס. יש באנגליה ויכוח קשה בתוך המדינה עצמה, כולל על גבי העיתונים. הם עשו טעות – לא היחידה שהם עשו אבל אחת הבולטות שבהן, והיא פוגעת לא רק בנו. אני חושב שהם גם מבינים את זה ואולי אפילו יבטלו את זה. אחרים בניגוד אלינו הקימו סקנדל יותר גדול ופשוט קמו ועזבו. זה מהלך שגובל בטיפשות. השוק האנגלי נהיה פחות אטרקטיבי בוודאות ויש כאן לא מעט קולות חזקים שטוענים שזה היה מטופש".
"בכלל לא ברור מי החליט את זה. ההחלטה היא של חברת בת ראסל פוטסי –זה היה תהליך מוזר ועכשיו הרגולטור מתחיל לבדוק כיצד התקבלה ההחלטה הזו".
אז מדוע בעצם להישאר?
מרום: "אני לא יודע אם יש לנו תועלת להישאר שם אבל אנחנו לא עושים מהלכים בחיפזון. יש קרנות נוספות באנגליה שמחזיקות אותנו ולא רק אינדקסים ואנחנו נותנים כבוד לכל אחד.
ומה לגבי רישום בארצות הברית?
מרום: "אנחנו חושבים על הזמן על מעבר. אנחנו עושים מה שצריך לעשות מבחינתנו. אין לנו לחץ זמן. אנחנו מגדילים בהתמדה את הפעילות של חברת הנטוורקינג בארה"ב וגם כאמור נעשה את ההכרזה בביומד בכינוס של מילקן בחודש מאי בלוס אנג'לס, ולכן מטבע הדברים הפעילות הצפון אמריקאית שלנו גדלה. אנחנו לא נעים לפי מחוגי הבורסות בעולם אלא לפי איפה שיש פעילות. תהיה לנו יותר פעילות בארה"ב אז ברבות הימים סביר שנתגלגל לבורסה שם כנראה".
מדוע בעצם הכרזתם על תוכנית לרכישה עצמית (BuyBack) של מניות?
מרום: "אנחנו רוצים להיות מוכנים למקרים מוזרים כמו שעשו לנו בשוק האנגלי. מעבר לכך - אנחנו שומרים מזומנים כאמור לרכישות עתידיות. לא הייתי מזלזל במזומן בימים אלה. רצועת שומן של מזומן זה כמו חסכונות בבנקים. למרות שזה לא מייצר הכנסות בכל זאת אנשים מעדיפים לשמור מזומן בבנק לשעת צרה".
תובנה לסיום?
מרום: "אני חושב שהתובנה מהתקופה האחרונה היא שצריך לדאוג לאקו-סיסטם שבו אתה נמצא. אף אחד לא נמצא בחלל ריק ומנהל חברה בלי קשר לאף אחד אחר. כשיש לך אקו-סיסטם חזק כולם חזקים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה