מאוליגרכים שמצילים הון ועד אוקראינים שמגייסים כסף: מלחמה בקריפטו

המלחמה גורמת לתופעות מעניינות בשוק הקריפטו, החל מתרומות בהיקפים גדולים, ועד ניסיונות להברחת נכסים רוסים; מטבע הטרה לונה מככב במיוחד בזמן האחרון ונכנס לחמשת הגדולים; הרשויות הבריטיות נאבקות בהונאות בעולם הקריפטו, וגם גל גדות מצטרפת לטרנד - סיכום קריפטו שבועי
 | 
telegram
(1)

מזל טוב לשוק הקריפטו. הוא חווה מלחמה משמעותית ראשונה בחייו הקצרים, ודווקא עובר אותה לא רע, תודה ששאלתם. עדיין מוקדם לקבוע האם יש פה שינוי מגמה, אך לראשונה מזה זמן רב הקריפטו חווה עליות משמעותיות השבוע (אם כי זה לא מאד ניכר בסיכום השבועי של השינויים), ואף חצה לראשונה מזה זמן רב את שווי ה-2 טריליון דולר לכל שוק המטבעות, ובנוסף, נותקה במידת מה הקורלציה עם שוק המניות כששוק הקריפטו נע באופן כללי למעלה בעוד שוק המניות קופץ לא מעלה ומטה. 

האידיאולגיה שמאחורי הקריפטו, במידה שניתן להגדיר אותה ככזו, מתייחסת בין השאר למצב של מלחמה או משבר עולמי כסיטואציה בה הקריפטו יכול להוכיח את ערכו כמערכת מבוזרת שאינה תלויה במדינה כזו או אחרת ומאפשרת חופש ועצמאות במעבר של כספים ושמירת ערך. ייתכן שלכך יש לייחס את העליות השבוע, אם כי לא ברור האם מקורן ברוסים ואוקראינים שמחפשים מקלט לכספם שמאבד מערכו במהירות שיא בנכסים ובמטבעות המקומיים שלו, או דווקא לספקולציות בעקבות הדעה שכך עושים הרוסים והאוקראינים, אך לא באמת מביקוש אמיתי שנובע מ"ריצה אל הקריפטו". 

הממשלות מנסות לסגור את הפרצה בסנקציות הרוחביות שהן מטילות על הכלכלה הרוסית, ודורשות מבורסות הקריפטו השונות שלא לאפשר מסחר של לקוחות רוסיים, אך בינתיים החברות מסרבות לכך. מנכ"ל בורסת הקריפטו הגדולה בעולם ביננס אף אמר שהדבר נוגד את מהות הקריפטו והסיבה שלשמה הוא קיים. אחרים דיברו על כך שזה לא אתי לחסום באופן גורף את כל הרוסים. האוקראינים לוחצים, וגם האמריקאים והאירופאים, אך בינתיים ללא הצלחה. הילרי קלינטון, המועמדת לשעבר לנשיאות ארצות הברית אמרה בנושא: "אני מאוכזבת לראות שכמה מאלו המכונות "בורסות קריפטו", לא כולן, אבל חלקן, מסרבות לחסום את ההעברות מרוסיה. כל אחד צריך לעשות ככל יכולתו כדי לבודד את פעילות הכלכלה הרוסית כרגע". החברות אומנם מסרבות כרגע לחסום חשבונות רוסים, אך הבהירו שהן ימלאו את הסנקציות במידה וכאלה יוטלו באופן רשמי. יש לציין שרשימה ארוכה של חברות פרטיות שלא מעולם הקריפטו מחרימות את הכלכלה הרוסית באופן עצמאי. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

מטבעות יציבים:  תופעה נדירה למדי קרתה השבוע במספר בורסות קריפטו עם כמות גדולה של לקוחות אוקראינים או רוסים כשהמטבעות היציבים היו פחות יציבים, וערכם זינק לעיתים עד 20% יותר מערך המטבע אליו הוצמדו, בדרך כלל הדולר. הסיבה לכך היא הביקושים האדירים ש"שברו" את מנגנון ההצמדה. ניתן לדמות זאת לאדם שצריך באופן דחוף דולרים, הוא רואה באתר הבנק שהשער הוא 3 שקלים לדולר אך כשהוא ניגש אל הפקיד הפקיד אומר שאין כרגע אף דולר בבנק. כשהוא יוצא מהבנק פונה אליו מישהו בפינת הרחוב ואומר לו, יש לו דולרים למכור לך, אבל המחיר הוא 4 דולר, ואותו אדם ביאושו מוכן לשלם מעל מחיר השוק של הדולר. זה פחות או יותר מה שקרה השבוע באותן בורסות. שוק המטבעות היציבים לא מושפע מהמגמה השלילית בחודשים האחרונים בעולם הקריפטו, ושווי השוק של שלושת המטבעות היציבים הגדולים עובר את 150 מיליארד הדולר. 

גל גדות, הוונדר וומן שלנו, נכנסת לעולם הקריפטו. השחקנית הישראלית לשעבר נכנסה כמשקיעה בגיוס כספים לטובת יוזמה שנקראת AdaSwap שכפי ששמה מעיד עליה נבנית על רשת הקרדאנו (מטבע הבית של רשת הקרדאנו נקרא ADA). סך הכל גויסו ביוזמה 2.6 מיליון דולר, כשגדות ובעלה הם שניים מהמשקיעים. 

חברת כריית הביטוקין האוסטרלית Mawson מתכוונת להתרחב לג'ורג'יה שבארצות הברית על מנת להגדיל את יכולת הכריה שלה ל-230 מגה-וואט כשתקים מפעל כריה בהספק של 150 מגה-וואט. 

לוגאנו, שוויץ: האם עיר בשוויץ תצטרף לאל סלבדור ותכיר במטבע קריפטו כהילך חוקי? העיר שבדרום שוויץ תאפשר תשלום מיסים באמצעות המטבע היציב טית'ר, כשהמטרה הסופית, לפי פקידי העיריה, היא להפוך את המטבע הדיגיטלי לאמצעי חליפין שבאמצעותו ניתן לקנות בעיר את כל המוצרים. 

הרשויות הפיננסיות בבריטניה מתמקדות בחברות הקריפטו הלא מורשות שחשודות בהונאה. ה-FCA - רשות החקירה הפיננסית הבריטית הודיעה כי ישנן כעת כ-50 חקירות פעילות בנוגע לחברות קריפטו שונות בחשד להונאה, וזאת כחלק ממאמציה להילחם בתופעת ההונאות בקריפטו. במהלך ששת החודשים האחרונים נפתחו 300 חקירות כאלה. 

בינתייים ההונאות נמשכות. מייסד בורסת הקריפטו Bitconnect מואשם בהונאת פונזי של 2.4 מיליארד דולר. הבורסה הושבתה בשנת 2018 עקב צו בארצות הברית, והמייסד עלול לקבל על 70 שנות מאסר (לכתבה המלאה).

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
העליות השבוע כבר הגיעו לשיעורים דו ספרתיים גבוהים אך התמתנו ביום האחרון. כאמור, לא ברור האם העליות החדות נובעות מביקוש אמיתי או ספקולטיבי. על כל פנים שוק הקריפטו חצה לרגע את רף ה-2 טריליון דולר לאחר זמן מה, אך כעת הוא שווה 1.87 טריליון לאחר הירידות ביממה האחרונה.

ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.06% BITCOIN 98,151 +0.06% BITCOIN בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:98,966 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לאחר שהתקרב למחיר של 45 אלף דולר למטבע, נסחר הביטוקין כעת תמורת 41.2 אלף דולר לאחר ירידות של 5% ביממה האחרונה. סך הכל עלה השבוע המטבע ב-6.2%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.05% ETHEREUM 3,421.6 +0.05% ETHEREUM בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,330.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר חווה תופעה דומה, גם הוא עבר יומיים של קפיצות דו ספרתיות, אך בסיכום שבועי העליה מסתכמת ב-3.5% בלבד ומחירו היום הוא 2,716 דולר, לאחר שכבר נסחר במעל 3000 השבוע. 

בינאנס קוין (BNB). הבורסה הגדולה עלתה לכותרות כאשר סרבה לחסום לקוחות רוסיים. בינתים הציבור לא "מעניש" אותה והמטבע שלה עלה ב-8% השבוע לאחר ירידות של 3.3% ביממה האחרונה. כעת נסחר המטבע תמורת 393 דולר. 

ריפל (XRP). שווי השוק של המטבע עומד על 36 מיליארד דולר והוא נשאר המטבע הרביעי בגודלו. השבוע טיפס 6% ונסחר תמורת 0.74 דולר בשעה זו. 

טרה (LUNA). מטבע חדש עבר ממטבעות השורה השניה שמסוקרות בהמשך הכתבה למטבעות השורה הראשונה. לאחר זינוק של 300% בחודש האחרון כבש הטרה לונה את המקום החמישי, ובמשך השבוע היו רגעים שהוא היה גם במקום הרביעי מבין המטבעות הגדולים כשעקף את הריפל. הוא המטבע הגדול הראשון שמחזיר את כל ההפסדים של "חורף הקריפטו" כפי שמכונה תקופת הירידות הגדולות שחווינו בין נומבר למרץ (לבינתיים, יש סוברים שהחורף הזה ימשך מספר שנים). רשת הטרה נועדה לפיתוח מטבעות יציבים הצמודים לדולר או למטבעות לאומיים אחרים, שזהו בעצם השימוש הקרוב ביותר לכסף רגיל שיש בעולם הקריפטו, כשבניגוד למטבעות גדלים אחרים כמו הטית'ר, מנגנון הייצוב לא נעשה באמצעות גיבוי בנכסים ריאליים, אלא באמצעות תוכנה. הביקוש למטבעות מן הסוג היציב עולה כל העת, וכך גם ערכו של הטרה לונה (שהיא עצמה אינה יציבה, אלא משמשת במנגנון הייצוב). את השבוע סגרה הטרה בעליות של 40% והיא נסחר כעת תמורת 91 דולר למטבע. 

סולנה (SOL). הקרב הצמוד בין הסולנה לקרדאנו נמשך, כשהשבוע סולנה סיימה כשידה על העליונה. שווי השוק של הסולנה הוא 30.65 מיליארד דולר ושל הקרדאנו 30.20 מיליארד דולר, ושני המטבעות מחליפים מקומות כל הזמן. המטבע עלה רק 2.1% השבוע לאחר שצנח ב-8% ביממה האחרונה, וכעת נסחרת הסולנה תמורת 91 דולר.

קרדאנו (ADA). בסיכום שבועי עלה הקרדאנו 1.7% בלבד לאחר ירידה של 6% ביממה האחרונה. הוא נסחר תמורת 0.86 דולר. 


המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
החלק הזה של הכתבה איבד השבוע את המוביל שלו, הטרה, לטובת המטבעות הגדולים לאחר זינוק של 40%, אך ישנם מטבעות נוספים שמציגים עליות יפות. 

ההייב (HIVE) עלה 10% בסיכום שבועי, שלא רחוק ממנו נמצא הקדנה (KDA) עם 9%, הפלוקס (FLUX) עם 8%, צ'יינלינק (LINK) עם 7% ופוליגון (MATIC) עם 6%. 

מטבע האוניסוואפ (UNI) שמטרתו הקלה על המרה של מטבעות שונים ביניהם, סייע לאוקראינה להתמודד עם תרומות מגוונות מהרבה סוגי מטבעות, כולל NFT. סגן ראש ממשלת אוקראינה הודה לרשת על הפיצ'ר שסיפקה למדינה להפוך באופן אוטומטי כל מטבע שנתרם לאת'ר, ובכך הוכיחה הרשת את יעילותה וחשיבותה בתחום הקריפטו. המטבע עלה השבוע ב-3.2% לשווי שוק של 6.3 מיליארד דולר, והוא כיום המטבע ה-24 בגודלו. 

הביטורנט (BTT) עלה השבוע ב-1.5% בלבד והגאלה (GALA) נסחר ללא שינוי. בצד השלילי נמצאים מטבע המטאוורס סאנדבוקס (SAND) עם ירידה של 1% בסיכום שבועי ומטבע ההליום (HNT) עם ירידה דומה. 

הקריפטו והמלחמה
המלחמה אם כן הייתה הנושא מרכזי בשוק הקריפטו השבוע אך לא רק כמקום מפלט לכספי האוליגרכים הטובע. אוקראינה השכילה לנצל את הקריפטו לגיוס תרומות, כשבשבוע הראשון של המלחמה הועברו לכתובות הארנקים הדיגיטלים שפרסמה למעלה מ-50 מיליון דולר, כשהסכום עולה מדי יום בקרוב ל-10 מיליון דולר, והקצב רק מתגבר.

המדינה אף הכריזה על "אירדרופ" כדי לגייס עוד כסף. אירדרופ היא הפצת מטבעות ללא תשלום להרבה ארנקים דיגיטלים. בדרך זו מקווים המפיצים להשיג תשומת לב ובסיס משתמשים שלאחר מכן יהיה ניתן ליחס לו ערך. לא ברור מה רצתה להשיג המדינה באמצעות האירדרופ המסתורי או איך הוא היה אמור לסייע לה לגייס כסף. 

הרשימה שהייתה אמורה לקבל את המטבעות בשיטה הזו הייתה מורכבת מכל אלו שתרמו בגיוס הכספים הדיגיטלי של אוקראינה. ההודעה גרמה לעליה משמעותית ב"מיקרו" תרומות, כלומר תרומות זעירות מהרבה ארנקים, לעיתים של אותם משתמשים, שכל מטרתן הייתה להיות ברשימה של אותם שיקבלו את הטוקן באמצעות האירדרופ. בשלב מסוים 95% מהתרומות שתרמו לארנקים האוקראינים היו מסוג זה. היה נראה שאותם "מיקרו תורמים" של תרומות זעירות, לא באמת מחפשים דרך לסייע לאוקראינה אלא הניחו שהמטבעות שתנפיק אוקראינה יקבלו בהמשך ערך גדול, וחיפשו דרך ספקולטיבית פשוט להרוויח כמה שיותר כסף. 

בכל מקרה,  לאחר כמה ימים הודיעה המדינה כי החליטה לבטל את האירדרופ ולפנות לדרך שכבר נהייתה יותר מסורתית - גיוס כספים באמצעות מכירת NFT, יתכן שבגלל התופעה הזו של המיקרו תרומות. סגן ראש ממשלת אוקראינה מיקילו פדרוב צייץ: "לאחר בחינה זהירה החלטנו לבטל את האירדרופ. כל יום ישנם יותר ויותר אנשים שמוכנים לעזור לאוקראינה להילחם כנגד התוקפנות. במקום זאת, נגייס תמיכה בכוחות המזויינים של אוקראינה באמצעות NFT בקרוב. אין לנו שום תוכניות להנפיק טוקנים". 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    פרופגנדת הביטקיון. אין אנונימיות ברשת ביטקויון זה הונאה
    אזרח 04/03/2022 15:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אחת גדולה. מי שרוצה לשמור על כוח הקניה שיקנה זהב וכסף. חבל מאוד שבנק ישראל לא עושה את זה ופוגע באזרחי ישראל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות