ה-S&P עדיין מעל התמיכה - אבל לא בטוח שכדאי להיות אופטימיים
את הפוקוס לשבוע הקרוב אמד בתמיכה השברירית של ה-S&P 500 סביב 4300. רמת תמיכה הוא מושג טכני חשוב, ולפני שאתם מתחילים לקרוא, תעצרו רגע ותכינו לעצמכם רשימה שתענה על השאלה: מהם הפרמטרים / הדפוסים / התהליכים שעל פיהם אני מקבל/ת החלטות השקעה ומאיפה אני יודע/ת שהם רלבנטיים?
תמשיכו לקרוא רק אחרי שעניתם. אל תתעצלו. קריאה פאסיבית של כל תוכן, לרבות מאמר השקעות, נמוגה אל מעמקי התודעה והאפקטיביות שלב יורדת. המטרה של כולנו כאן היא להיות משקיעים טובים יותר וזה מתחיל בחקירה, הכרות עצמית ושיפור. אז מה עניתם? ניתוח דו״חות כספיים? המלצות אנליסטים? השקעות ערך? איתותים של מומחה שבחרתם? המלצות במדיה הפיננסית?
עכשיו תשאלו – איך הגעתם להבנה שזו הדרך המתאימה להתנהלות בשוק ההון? היה לכם מורה כריזמטי ששכנע אתכם? קראתם ספר שכתוב היטב? השכלתכם המקצועית (חשבנואות, כלכלה, פסיכולוגיה…) הכתיבה את הגישה הזו? הסטטיסטיקה מראה שלא משנה מה הגישה שבחרנו, סיכויי ההצלחה הם נגדנו באחוזים הקרובים לסיכויי ההפסדים בקזינו (כפונקציה של טווח זמן).
הפילוסופיה מלמדת שכל ניסיון להגדיר את המציאות הוא אשליה והנחישות שלנו להגן על הנסיון / הדרך שלנו הם בורות. על אחת כמה וכמה כשאנחנו מתעסקים כאן עם העתיד. מחשבה אחת של פוטין תשנה את כל התמונה.
בהכללה, גם הניתוח הטכני הוא עוד זווית צרה להגדרת מציאות צופה פני עתיד. יחד עם זאת, במאמץ לנווט את תיק ההשקעות יש לניתוח הטכני שני יתרונות: הוא מבוסס על ניתוח רגשות המשקיעים, גורם שיותר ויותר מוגדר כמרכיב מהותי (אם לא בה׳ הידיעה) לקבלת החלטות. אם לא כתבתם רגשות בשאלון הנ״ל אז כדאי לבדוק שוב.
לא רק שאין ערובה לכך שהמודל שבחרנו לעבוד איתו רלבנטי (למשל מודל השווי הכלכלי בתקופת מלחמה באוקראינה) אלא שבפועל, בין אם אתם מודעים לכך או לא ובין אם אתם מודים בכך או לא, המרכיב הרגשי בפעולות של כולנו הוא המרכזי. לכן ניהול רגשות נחשב היום למרכיב חשוב בהתפתחות של משקיעים. הניתוח הטכני לא צופה פני עתיד. הניתוח הטכני מגדיר נקודות מפגש של רגשות המשקיעים (מפגש בין קונים למוכרים) ועל פי ההתנהגות בנקודות המפגש המהותיות האלו מתקבלת החלטה.
רמת תמיכה היא נקודת מפגש כזו. זו נקודה שבעבר הושג/ו בה שיווי משקל בין הקונים והמוכרים וירידות נעצרו מעליה. לא משנה מה מידת האמפתיה שלכם לניתוח הטכני, קשה להתעלם מנוכחותן של רמות תמיכה ומה״קסם״ של עצירה מעליהן. מרגע שהן מתהוות, לשיווי המשקל הרגשי הזה (אם תרצו שבין : ״אני מאמין שמכאן זה יעלה״ ל״אני מאמין שמכאן זה ירד״. לא משנה אם במקום המילה מאמין אתם משתמשים במילה ״מקצועית״ יותר כמו מעריך, חושב, סבור…) נוספים עוד אלמנטים מנטאליים. והם הבאים:
זיכרון – משקיעים זוכרים שמשם זה התחיל לעלות ולכן מנצלים את ההזדמנות המחודשת לקנות ברמות האלו.
חרטה – משקיעים מתחרטים על פעולות שלא עשו (קניה) או עשו (מכירה, מכירה בשורט) ומנצלים את ההזדמנות לתקן את החרטה ברמת תמיכה. אחרי שזיהינו רמת תמיכה אנחנו מסמנים אותה על הגרף ועוקבים אחריה. פריצה למטה מלמדת שהלך הרוח השתנה לכיוון של דומיננטיות מוכרים ולכן לא נקנה/נמכור מתחת לרמת תמיכה וננסה לתפוס את התמיכה הבאה.
האם התמיכה ב–4300 תעבוד?
עכשיו נסתכל על התמיכה ל–S&P 500. היא נמצאת ב-4300 וכבר דיברנו על עליה בעבר. העובדה שאנחנו מדברים על תמיכה זמן ממושך מלמדת שהזיהוי שלה הוא רלבנטי. אשתף היום את אותו גרף שאנחנו עובדים עליו אבל הפעם בזום אין לשלושה חודשים ובתצורה של תרשים יפני. אתם ממש יכולים לחוות תהליך של מעקב מהתמונה הכוללת עד לרזולציה של ההכרעה המתקרבת.
אתם רואים שפעם אחת היתה פריצת סרק שנמשכה יומיים ואז ה–S&P 500 חזר אל מעל התמיכה. ביום שישי נוצרה תבנית של פטיש מעל התמיכה. לכאורה תבנית אופטימית אבל אני לא אופטימי. מעריך שהלחץ על התמיכה ימשך ותהליך היפוך המגמה שאנחנו עוקבים אחריו ימשך גם הוא. ההערכה פחות משנה כרגע כתחזית (ממילא אין מסחר בזמן כתיבת שורות אלו) אלא כהערכות. מהלך מתחת ל–4300 יאשר את המשך מגמת הירידה.
בשביל לאתר יעד לירידה נעשה זום אאוט, נחזור לתרשים בתצורת קו ונפרוש קווי פיבנאצ׳י. הדבר הראשון שנראה הוא שהפריצה הראשונה של 4300 נבלמה בזכות הרמה הראשונה של תיקון פיבונאצ׳י. אם תהיה עוד פריצה, סביר שהיא לא תיבלם ברמה הזו. סביר שנראה ירידה לכיוון ה–3850. איתות חיובי יתקבל אם ה–S&P 500 יעלה מעל 4460. בשביל שני הכיוונים נהיה כאן גם ביום רביעי.
הביטקוין עוד יכול לעלות
היום נמשיך גם את המעקב אחרי הביטקוין משום שהוא מרכז עכשיו עניין מוגבר כמטבע לשימושים בשעת חירום. תוכלו לראות על הגרף המוכר שהביטקוין עדיין נסחר בתחום שאנחנו מכירים אבל הוספתי את הקו הירוק: קו המגמה העולה. הקו הזה מלמד שלפחות לעת עתה, כל רמת שפל מעט גבוהה מזו שקדמה לה. המשמעות היא שבכל גל ירידה המוכרים מעט פחות חזקים והקונים מעט יותר. כך נוצרת הטיה לכיוון מעלה שבסופו של דבר יכולה להניב גם פריצה למעלה.
נישאר היום גם בתחום הסייבר ונחזור לבדוק מה שלום סנטינל וואן +1.42% סנטינל וואן 28.53 +1.42% סגירה:0 פתיחה:28.43 גבוה:28.78 נמוך:28.3 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . המניה שזכתה להתלהבות רבה ופרגון לאחר ההנפקה ירדה חדות ונראה שעכשיו ישנם סימני בלימה. מה שנצטרך לבדוק ביחד הוא האם נוצרת תחתית שלישית שהיא תהיה מעל נקודת התחתית השניה ובכך יווצר סיכוי לראש וכתפיים תחתית.
הכי חשוב זה השוק. מבחן התמיכה סביב 4300 עליו הרחבתי ילמד כמה מהר כדאי לחפש הזדמנויות. בכל מאמר אני מציג הזדמנות או שתיים אותן תוכלו לאגד ברשימת מעקב ולשקול את הפעילות בהן לפי ההתפתחויות. בהצלחה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.לפי מה אתה קובע את האפס של פיבונאצי? למה לא מהשפל שלהקורונה למשל? 09/03/2022 01:27הגב לתגובה זו1 0או ממקום אחר?סגור
-
6.בספרות המקצועית פריצה מתייחסת לרמת התנגדותהערה קטנה לכתבה מצוי 07/03/2022 20:48הגב לתגובה זו1 1שבירה מתייחסת לרמת תמיכה, כלומר שבירה כלפי מטה של רמת תמיכה או פריצה כלפי מעלה של רמת התנגדותסגור
-
5.עתיד ללא עבררק מזומן 07/03/2022 17:15הגב לתגובה זו1 0המצב היום יחודי.מלחמה בין אור לחושך.כאשר צד המשקיעים רוצה לראות מציאות אופטימית שכבר לא קיימתסגור
-
4.מדברים פה ושם על רמות תמיכה..מי יתמוך..?מה יתמוך..?--מדען וגנרל 07/03/2022 16:29הגב לתגובה זו5 0כמה ולמה..? ניפגש עם S&P בשער שהמדד יתכנס אליו: 221.67...ומשם כשיגיע..יבוא ריסוק השטן!!!סגור
-
3.הניתוח הטכני יכול קצת לסייע בשידור נתוני העבר,שירי 07/03/2022 13:52הגב לתגובה זו1 0אך הוא עומד נבוך בחיזוי פני העתיד.....סגור
- טען עוד
-
ממש לא תמיד (ל"ת)צבי 09/03/2022 01:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.ממוצע נע 200קאטו הזקן 07/03/2022 13:29הגב לתגובה זו1 0אחד הסימנים הטכניים לקבוע את מגמת השוק זה ממוצע נע 200. אם מדד/מניה נמצא מעל זה סימן למגמה עולה - שורי. אם זה מתחת זה סימן למגמה של ירידות -דובי. זה כחודש מדד סנופי נמצא מתחת לממוצע נע 200 כלומר מגמה של ירידות.סגור
-
1.נהנה לקרוא - שפה פשוטה וברורהיוסי 07/03/2022 13:07הגב לתגובה זו2 0יכולת לפשט מושגים מורכבים לקריאה קלילהסגור