סיום יום עבודה
צילום: FREEPIK

מספר המשרות הפנויות ממשיך לעלות: 150 א' עובדים בפברואר

?בחודש הקודם עמד הנתון על 149.5 א' עובדים. מדובר באחד הנתונים הגבוהים ביותר מאז החל הנתון להיבדק בשנת 2009, כאשר עסקים רבים מדווחים כי אינם מצליחים לגייס עובדים, וכשכן מצליחים אלו לגייס - מדובר בעלויות שכר גבוהות 
תומר אמן |

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדווחת היום על עליה בשיעור המשרות כאשר בחודש פברואר עמד הנתון על 5.05% לעומת חודש פברואר אז עמד הנתון על 4.99%. מדובר בשיא של קרוב ל-150 אלף עובדים במשק הישראלי שאינם מגיעים כעת לעבודה. 

בחודש פברואר עמדו מספר המשרות הפנויות במשק על כ-149,571 משרות, זאת לאחר שבחודש ינואר עמד הנתון על 147,900 משרות שכאלו. השיא החדש מגיע דווקא לאחר הפסקת תשלום דמי החל"ת לצד הירידה בשיעור האבטלה, זאת בתיאום עם חזרת המשק לפעילות מלאה לצד מקדם הדבקת הקורונה שירד בחודשים האחרונים. 

מדובר בנתונים שממשיכים להיות הגבוהים ביותר מאז החל להיבדק הנתון, בשנת 2009, כך על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המשמעות היא שאנשים לא רוצים לעבוד. עסקים רבים בתחומים שונים מדווחים על קושי גדול לגייס עובדים. וגם אם מצליחים לגייס זה בעלויות שכר גבוהות. ולמרות שבשטח זה כבר תקופה ממושכת, בבנק ישראל עוצמים עיניים.

בדיווחו מציין הלמ"ס כיצד במרבית המדינות בעולם חלה עלייה בביקוש לעובדים בהשוואה לאומדן זה טרום המשבר. מבין המדינות שנבדקו, העלייה החדה ביותר היא בארה"ב ובבריטניה (כ-55% ו-52%, בהתאמה). בישראל שיעור המשרות הפנויות עלה ב-43% בהשוואה לרבעון הרביעי בשנת 2019.

שיעור המשרות הפנויות הגבוה ביותר מבין המדינות שנבחנו היה בארה"ב (כ-6.9%), ולאחריו בישראל (4.92% ברבעון הרביעי ב-2021). בריטניה ובהולנד עמד השיעור על 4.2% עבור המשרות הפנויות, בעוד שבגרמניה עמד הנתון על 3.9%. 

מספר המשרות הפנויות (הידועות) המבוקשות ביותר - ממוצע חודשי, דצמבר 2021- פברואר 2022:

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה