רובינהוד תשיק כרטיס שישמור את הסנטים שקיבלתם כעודף להשקעה בתיק

כרטיס הדביט החדש יעגל עסקאות של המשתמשים, שישאלו איפה ברצונם להשקיע את העודף. כך רוצים להבטיח ברובינהוד הגדלה של פקודות המסחר, אותן הם מוכרים לעושי שוק. בכל שבוע יוכלו המשתמשים לקבל עד 10 ד' נוספים לעוד השקעות. החברה רוצה שהצעירים יבזבזו יותר - וגם ישקיעו יותר
 | 
telegram
(1)

בשביל ROBINHOOD MARKETS +4.45% ROBINHOOD... 36.65 +4.45% ROBINHOOD MARKETS סגירה:0 פתיחה:34.95 גבוה:36.84 נמוך:34.17 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (HOOD) "ריטייל" זה כבר לא רק "משקיעי ריטייל", אותם סוחרי יום עצמאיים שנוטלים חלק בשוק ההון, אלא מעתה גם ה"ריטייל" הרגיל, כלומר קמעונאות. כמו חברות כרטיסי האשראי גם היא יוצאת עכשיו ביוזמה שאמורה לעודד את הלקוחות לצרוך יותר, גם כדי לקבל צ'ופר ממנה – וכמובן שגם לה יוצא משהו מכל הסיפור, רק שכאן לא מדובר בעמלות סליקה.

החברה שפיתחה אפליקציה למסחר בניירות ערך ללא עמלות משיקה כרטיס דביט, כזה ללא מסגרת אשראי שבו החיוב על העסקאות נעשה בו במקום. החידוש בו יהיה שבכל עסקה שישלמו הלקוחות באמצעותו ישמר בצד הפער שנותר עד לסכום עגול, והוא יושם בתיק ההשקעות. במלים פשוטות, האלגוריתם יעגל מעלה או למטה את הסכומים – ה"עודף", אם תרצו, הולך להשקעות.

מלכתחילה הלקוחות יכולים היו את אותם הסכומים בדיוק להקצות לתיק שלהם, אבל הרציונל הוא שהעובדה שהכרטיס "נועל" את הסכום מראש תספק תמריץ למשתמשים לא לבזבז אותו על דברים אחרים. אגב, הסכום הנצבר לא יפוזר באופן אוטומטי או שווה בתיק – המשתמשים ישאלו איזה ני"ע ברצונם לקנות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

וכמו בנקודות בכרטיסי אשראי, גם כאן יש הטבה. רובינהוד תבדוק בסיכום שבועי מהו אותו סכום שהושם בצד, ותיתן למשתמשים קופון של 10-100% נוספים על הסכום הזה, בתקרה של 10 דולרים, כדי שגם אותו ישקיעו בתיק.

ומה יוצא לה מכל הסיפור? הרי עמלות מסחר החברה אינה גובה. גם היוזמה החדשה מחזירה אותנו למודל הכלכלי של רובינהוד, שהיא רק ברוקרית, והוא תשלום עבור זרם הזמנות (Order Flow). מהותו מקסום מספר התנועות של המשתמשים, ומכירתן לעושי שוק, הם שסוגרים את העסקה הסופית, ונהנים מהארביטראז' (הפער) בין מחיר העסקה בעת הלחיצה על הכפתור אצל משתמשי רובינהוד, למחיר של נעילת הפקודה הסופית – עניין של שברירי שניות ממש, אך המאסה יוצרת את הרווח.

ואם גם ככה יודע המשתמש כי ינתן לו בונוס, ושהכסף בשוק ההון עובד בשבילו כביכול (אפשר להפסיד), אולי גם יגדיל את הצריכה שלו, וכל זאת באמצעות הכרטיס. נזכיר כי ברשות לניירות ערך האמריקאית, ה-SEC, היו"ר גארי גנסלר אינו שבע רצון מהמודל הזה. הביקורת הנפוצה היא שלמעשה כך רק מעודדים את המשקיעים לבצע שינויים תכופים בתיק ההשקעה שלהם, שכן רובינהוד, אי-טורו ודומותיה סופרות בסופו של דבר תנועות. כשהמשקיעים מממשים וקונים כל הזמן, אין מקום לסבלנות שיכולה להניב להם בסופו של דבר תשואה.

לרובינהוד יש כיום מוצר לניהול הוצאות, והכוונה לכלל ההוצאות, גם הצריכה היומיומית של המשתמשים וגם ההשקעות שלהם. עם השקת הכרטיס החדש שני החשבונות יפוצלו – אחד שישמש את הכרטיס, והשני לצורך השקעות. סמנכ"לית פיתוח מוצר בחברה, אפארנה צ'נאפראגאדה אמרו לאתר יאהו כי "לדור הצעיר יש עניין גדול בהשקעות, אבל זה מחוץ להישג יד עבור רבים ממנו כי הם מבזבזים יותר מדי. לכן בנינו כרטיס חדש לחשבון חדש וכך נוכל להפוך בזבוזים להשקעות".

ברבעון האחרון של 2021 דיווחה רובינהוד על על הפסד של 0.49 דולר למניה והכנסות בסך כ-363 מיליון דולר. צפי האנליסטים היה ל-0.42 דולר על 370.92 מיליון, בהתאמה. בעוד שהשורה העליונה צמחה מרמה של 318 מיליון דולר שנה קודם לכן, ההפסד העמיק מ-2 סנט בלבד בזמנו.

תחזית החברה לרבעון הנוכחי נקבה בצפי להכנסות של פחות מ-340 מיליון דולר, ירידה של יותר משליש בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בעוד שאומדן הקונצנזוס של וול סטריט לגבי התחזית היה 448.2 מיליון דולר.

רובינהוד הונפקה בסוף יולי האחרון במחיר של 38 דולר למניה ששיקף לה שווי שוק של 32 מיליארד דולר. רק שנה לפני כן בשוק הפרטי הוערך שוויה ב-12 מיליארד דולר. שער המניה כיום נמוך ב-65% מהמחיר בהנפקה ועומד על כ-13.3 דולר, מה שמשקף שווי חברה של 11.6 מיליארד דולר – נמוך אם כן משוויה טרם הפיכתה לחברה ציבורית.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אדי הדלק האחרונים....
    נדב 22/03/2022 21:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מחפשים כסף חדש מן היקב ומן הגורן. מזכיר לי את הסיפור על מצחצח הנעליים מוול סטריט....שאלוהים ישמור אותנו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות