סחורות תירס חיטה
צילום: Pixabay

JPMorgan: מחירי הסחורות עשויים לזנק ב-40% בשל האינפלציה

בבנק ההשקעות סבורים, כי בעקבות העלייה בסביבת האינפלציה משקיעים רבים עשויים לבצע חישוב מחודש של משקל הסחורות בתיק שלהם; מנגד, אנליסטים מזכירים שמחירי הסחורות הושפעו מהלחימה באוקראינה רק באופן חלקי
איתן גרסטנפלד | (3)

סחורות עשויות לזנק ב-40% ולהגיע לשיאים של כל הזמנים, בזמן שמשקיעים מגדילים את ההשקעה שלהם בחומרי גלם בימים של עלייה באינפלציה, כך על פי בנק ההשקעות JPMorgan.

מחירי הסחורות זינקו לשיא בחודש שעבר על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה שהרעידה את השווקים, והעלתה את המחירים של סחורות רבות, מנפט ועד חיטה. מה שסייע להמריץ את האינפלציה העולמית, שהייתה ברמה גבוהה ממילא, ולתגובה משמעותית יותר מצד הבנק הפדראלי. אלו, הביאו משקיעים רבים לשקול מחדש שינוי במשקל הנכסים שלהם בין מניות, אג"ח וסחורות בתיקים שלהם.

בסקירה שפרסם הבנק, הוא הדגיש את הנפט, מתכות (ללא זהב) ומוצרים חקלאיים שעשויים להציג לדידם עלייה של עוד 30%-40% מהרמות הנוכחיות. זאת, למרות שהמשקיעים הגדילו את ההקצאה שלהם לנכסי סחורות במהלך השנה האחרונה, ומשם שהם רחוקים מלשקלל אותם בתיקים שלהם.

"במונחים דולריים, ההשקעות על חוזים עתידיים של סחורות ללא זהב עומדת על כ-1.4 טריליון דולר. נתון שלמרות שהוא גבוה בסטנדרטים היסטוריים, נראה נמוך בהרבה בהשוואה למניות, לאג"ח ולמזומנים בעולם", נכתב. לפי הבנק, משקלם של הסחורות אצל המשקיעים עומד על 0.72% מעל הממוצע שנראה לאחר התרסקות ליהמן ברדרס, אך עדיין נמוך בהרבה מהשיאים שנרשמו ב-2008 וב-2011, .

"בנקודת הזמן הנוכחית, שבה הצורך בגידור אינפלציה גבוה יותר, ניתן להעלות על הדעת כי הקצאת הסחורות לטווח ארוך, תעלה בסופו של דבר מעל 1% מסך הנכסים הפיננסיים בעולם, ותעקוף את השיאים הקודמים", כתבו האנליסטים של JPMorgan.

אל מול הטענה הזו, חלק מהאנליסטים חוזרים ומזכירים, כי המלחמה באוקראינה לא הובילה עד כה להפרעות בקנה מידה גדול באספקת הנפט, הגז או סחורות חשובות אחרות, בניגוד לציפיות בשוק. רוסיה אמנם איימה לנתק את אספקת הגז ל"מדינות עוינות" אלא אם ישלמו ברובלים, אולטימטום אותו דחו האירופאים, עד כה לא הוכח שתהיה לכך השפעה מהותית על שווקי הסחורות.

כמו כן, רוב עליית המחירים של הסחורות קרתה עוד בטרם הפלישה. מדד מחירי הסחורות של קרן המטבע הבינלאומית נשאר מתחת לשיא של 2008, ועומד קרוב לרמות שנראו בשנים 2012-13. ומחירי הספוט לגז תואמים לרמתם "לפני המלחמה" מסוף השנה שעברה, על אף שמעטים ציפו לפלישה בקנה מידה מלא לאוקראינה.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    דניאל 07/04/2022 22:11
    הגב לתגובה זו
    צרכנים ירכשו פחות
  • לילי 08/04/2022 10:40
    הגב לתגובה זו
    התחממות כדור הארץ מקטינה את שיטחי הגידול , מגדילה את המדבר . זה תהליך ארוך שלא קשור להתנהגות האדם . מלחמות , פחמן וכו רק מאיצות את התהליך .
  • 1.
    "עלולים" ולא כפי שכתבתם "עשויים". (ל"ת)
    רבקה 07/04/2022 21:37
    הגב לתגובה זו