בריטניה פותחת מרוץ עולמי על ההובלה בקריפטו, אולי כדאי שנתעורר?
הזכרנו כמה פעמים את הנושאים הרגולוטורים סביב נושא המטבעות הקריפטוגרפים. אין ספק שזהו אחד הנושאים האקוטים ביותר בתחום, בשורה אחת עם סוגיות הבטיחות והכניסה למיינסטרים. שלושת הסוגיות הללו חייבות למצוא את פתרונן כדי שתחום הקריפטו יצליח לפרוץ באמת בטווח הארוך ולממש את הפוטנציאל העצום שלו. ברחבי העולם עוסקים בזה רבות. השבוע אמרה שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילין כי התחום מחייב רגולציה חדשה והשקת מטבע רשמי עוד רחוקה , אך בארצות הברית עוסקים בכך ללא הרף ונשמעים גם קולות אחרים. גם באירופה, בסין ובהודו ישנו עיסוק מתמיד בכל הנושא הרגולטורי, כשהרשויות לוקחות צעד קדימה וצעד אחורה ומנסות למצוא את הדרך הנכונה לאסדרת התחום.
השבוע החליטה בריטניה שהיא רוצה לקחת את הנושא צעד קדימה, ובמקום לחשוש ולחסום ולנסות למנוע היא רוצה בעצם להיות המובילה העולמית בנושא. כחלק מההחלטה הזו אמר השר ג'ון גלן כי המדינה מתכוונת להנפיק NFT ממשלתי, ואף ניתנה הוראה למטבעה המלכותית לעשות זאת "עד הקיץ". הבריטים חושבים גם על שימוש במטבעות יציבים במערכת התשלומים, רגולציה תומכת בנושא מיסים על DeFi (חוזים חכמים) וקהילות מבוזרות (DAOs) ועוד. גלן קרא לראות ברגולציה דבר גמיש המותאם להתפתחויות "כמו קוד של מחשבים" שכל פעם מקבל פיצ'רים והתאמות בהתאם לצורך המתפתח של המוצר. הסיבה היא ש"אנו רוצים שהמדינה תוביל ותחפש את ההזדמנויות הכלכליות הטובות ביותר".
שר האוצר הבריטי, רישי סונאק גם התבטא בענין השבוע וביטא את שאיפתו שבריטניה תהפוך להיות "מעבדה גלובלית לטכנולגיית והשקעות בנכסים קריפטוגרפיים". הוא סבור שכדי לתת לבריטניה יתרון תחרותי לאחר הברקזיט עליהם לספק לעסקים את הביטחון שמאפשר ביצוע השקעות ארוכות טווח: "זו השאיפה שלי, להפוך את בריטניה למעבדה לפיתוח נכסים דיגיטליים, והאמצעים עליהם הצבענו היום יבטיחו שהפירמות יוכלו להשקיע ולשדרג את המדינה הזו".
מה שסבורים ככל הנראה בבריטניה הוא שתחום הקריפטו יכול להיות ענף ענק בתחום הפיננסים ותחומים אחרים. שווי השוק של המטבעות הדיגיטליים היום הוא מעל 2 טריליון דולר, מאות מיליארדים נוספים נמצאים בחוזים חכמים, חברות ציבוריות, כרייה, פיתוח, סטארטאפים וכו'. בריטניה מזהה הזדמנות ומנסה להיות הראשונה שתקפוץ על הסוס, וייתכן שהיא נותנת את האות למרוץ כללי אחר ההובלה העולמית של נושא הקריפטוגרפיה.
ומה המצב אצלנו? נראה שלא משהו. תרדמת כללית. הנושא כמעט לא תופס מקום בשיח הממשלתי, השרים לא מתבטאים בנושא, ישיבות הממשלות לא שמות על סדר יומן את נושא אסדרת הקריפטו, גם לא הרשויות הרלונטיות כמו בנק ישראל, משרד האוצר, רשות נירות הערך וכדו'. מדי פעם מתפרסמת איזו אמירה רפה או נייר עמדה לא מחייב ומשתנה תקנה או שתיים. אך אין חשיבה מערכתית מסודרת עם שאיפה לתת בוסט רציני לכל הנושא ולהציע תנאים אטרקטיביים ליזמות ופיתוח, וכן לשימושים רחבים לציבור בנושא הקריפטו
חבל שזה כך. ההייטק הישראלי כבר הוכיח את יכולתו להיות מהמתקדמים והמובילים בעולם. ישנם גם סטארטאפים ישראלים בנושא הקריפטו והיו כבר אקזיטים כשרוח החדשנות הישראלית פועלת גם פה. אבל בדיוק כמו שהבינו בבריטניה, הרשויות צריכות להפנים גם פה שסביבה רגולטורית תומכת ושקופה היא הכרחית כדי לקחת חלק בהובלה העולמית של התחום. נושא הקריפטו הוא רק בחיתוליו ויש עוד הרבה לאן ללכת ולהתקדם, והרבה מאד כסף יכול לזרום לישראל ככל שהיא תשכיל לאפשר תנאים כאלו.
לא רק נושא הפיתוח והיזמות בקריפטו עומד על הפרק אלא גם השימוש של הציבור הרחב. ישראלים ידועים כמאמצים מוקדמים של טכנולוגיות, ואימוץ מוקדם וסביבה תומכת יכולות לסייע לפיתוח וייזום. אם החברות יוכלו להשיק את הפיתוחים שלהן בארץ הרי שזה יתן להן מכפילי כוח ביכולת הפיתוח. מדי פעם מתפרסמת יוזמה של גוף כזה או אחר להציע שירותים לציבור הקשורים לקריפטו באופן כזה או אחר, כשהיוזמות הללו פועלות בעצם בערפל רגולטורי ומנסות לפעול לפי הכלל "קודם תעשה אחר כך תשאל". אך אין באמת צורך להמתין שיקרה משהו כדי לנסות להגיב אליו לאחר מכן, ואפשר לקבוע את הכללים עוד קודם.
ענף ההיטק התפתח בישראל לא בזכות הממשלה, יש אומרים אפילו למרות הממשלה, אך לכל הפחות הממשלה לא מפריעה ולא חוסמת יותר מדי. חוסר ברגולציה ושקיפות וערפול לגבי מה מותר ומה אסור לעשות הוא ממש כמו "חסימה". ראוי שהממשלה והרשויות הרלוונטיות יגלו יוזמה וינסו למצוא דרך לאפשר לישראל להתחרות בצורה טובה בתחום שככל הנראה הולך להיות כה משמעותי בעתיד הקרוב והרחוק.
קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?
>>>מהן תעודות הסל (ETF) המציעות חשיפה ישירה או עקיפה לתחום הקריפטו?
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
אמן ה-NFT ויקטור לאנגלויס, הידוע בכינוי FEWOCiOUS הוא רק בן 19, אך כבר בין האמנים המצליחים בתחום. במבצע מיוחד שארך 24 דעות מכר הצעיר סדרה מיצירותיו במחיר כולל של 20 מיליון דולר. בערך 5000 איש השתתפו במכירה המיוחדת.
בכלל, לאחר עצירה קלה, חזר שוק ה-NFT לדהור קדימה, ומדד ה-NFT500 סגר עליה של 59% בחודש מרץ.
חברת קוינבייס
COINBASE GLOBAL
+3.19%
COINBASE GL
304.64
+3.19%
סגירה:0
פתיחה:295.02
גבוה:311.37
נמוך:290.8
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
הציבורית בעלת בורסת מסחר במטבעות קריפטו מנסה להתרחב לתחום ה-NFT ומשיקה זירת מסחר לטוקנים מסוג זה. מתי? בקרוב:
Wen Coinbase NFT? Soon.
We recently met with 100+ creators and we’re continuing to build the product based on community feedback. We appreciate your patience and can’t wait to show you what we’re cooking up.
💙🙏🔜 -Coinbase NFT
— Coinbase NFT (@Coinbase_NFT) March 14, 2022עוד מקוינבייס והקשר ל-NFT - החברה השתתפה בגיוס של 35 מיליון דולר לפלטפורמת ה-NFT שנקראת Fractal המבוססת על רשת הסולנה.
הרשויות בגרמניה סגרו את הרשת האפלה הרוסית הידרה (Hydra), אחת מהגדולות בעולם לדברי הגרמנים, והחרימו 543 מטבעות ביטקוין בשווי מוערך של כ-25 מיליון דולר. לפי הערכות זירת המסחר דוברת הרוסית ברשת האפלה גלגלה 1.35 מיליארד דולר בשנת 2020.
בקרוב ניתן יהיה לרכוש NFT גם דרך הטלוויזיה החכמה - חברת סמסונג נכנסה לשיתוף פעולה עם Nifty - פלטפורמת המסחר ב-NFT - להשקת טלויזיה חכמה שתאפשר זאת.
הכסף ממשיך לזרום למטאוורס אבל האנשים פחות, לפחות לא לעולמות המשחקים. ג'ן סאנאסי, יזמית מתחום הווב3 אומרת כי מספר המשתמשים בעולם קופסת החול - סאנדבוקס - ירד ב-29% ואלו של דסנטרלנד ב-19%. מספר משתמשי המשחק הותיק אקסי אינפניטי, שלמערכת הקשורה אליו הייתה הפריצה הגדולה בשבוע שעבר - צנח ב-30%.
בכל זאת התחזיות האופטימיות ביחס לעולם הוירטואלי העתידי ממשיכות לזרום מהבנקים הגדולים. השבוע פרסם הסיטי הערכה לפיה המטאוורס יגיע לשווי של 13 טריליון דולר עד שנת 2030, מעט יותר אופטימי מגולדמן זאקס שהעניק תג מחיר של 12.5 טריליון דולר (לכתבה המלאה). נזכיר שהחזון של המטאוורס כולל הרבה יותר מעולמות משחקים, ומכאן ההערכות הנדיבות. לפחות תחום ההימורים במטאוורס כבר מתחיל לצמוח, למרות שלא כל העניינים החוקיים בנושא כבר אוסדרו (לכתבה המלאה).
תרמית פישיניג מתוחכמת פגעה במשתמשי הארנק הדיגיטלי טרזור (Trezor). בעזרת מיילים שהתחזו באופן מושלם לכאלה שמגיעים מהארנק הצליחו הנוכלים לפרוץ למאות ארנקים. עדיין לא ידוע היקף הפגיעה בלקוחות.
עוד בנושא התרמיות: בטורקיה 21 חשודים מואשמים באישומים הקשורים לקריסת בורסת קריפטו שגרמה להפסדים של כ-24 מיליון דולר לאלפי משתמשים. העונש המצטבר על העברות עלול להגיע ל-40,564 שנים. לכל אחד. נאחל להם אריכות ימים. מנכ"ל החברה, אגב, ברח בזמן, ככל הנראה לאלבניה והוא יאלץ לחיות כמו בן תמותה רגיל.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
גם השבוע היו עליות וירידות חדות בשוק הקריפטו, אך בסופו ניתן לראות שהשינויים הם די מינוריים, עם שיעור חד ספרתי נמוך כלפי מעלה או כלפי מטה.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.23% BITCOIN 98,322 +0.23% בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:98,966 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . השבוע הושקה אפשרות ל"משכנתא בעזרת בביטקוין" ללקוחות עשירים על ידי חברת XBTO, כשהתשלומים החודשיים על המשכנתא יוכלו להיות בביטקוין. לדברי החברה שיעורי הריבית על המשכנתא זהים לאלו שבשוק המשכנתאות הרגילה.
השבוע אישרה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) השקה של שתי תעודות סל על החוזים העתידיים על הביטקוין שיצטרפו לקיימות. החברות המשיקות הן Teucrium ו- NYSE Arca.
עוד שתי טריטוריות מאמצות את הביטקוין כהילך חוקי. אם תרצו לגור ברואטאן שבחוף הצפוני של הונדורס או במדיירה שבפורטוגל, תוכלו לשלם את המיסים העירוניים בביטקוין. לפי הערכת פטריק סטנלי, יזם הקשור לפרויקט CityCoins שמטרתו לפעול למען קבלה של ביטקוין כהילך חוקי, אנו צפויים לראות עוד 200 ערים שיכירו במטבע הביטקוין או במטבעות קריפטו בכלל כהילך חוקי בשנים הקרובות.
סך הכל נחלש הביטקוין בשבעת הימים האחרונים ב-5% והוא נסחר כעת תמורת 43.6 אלף דולר למטבע.
את'ר (ETH) ETHEREUM -0.05% ETHEREUM 3,418.1 -0.05% בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,340 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . אתר בלומברג פרסם השבוע סקירה של אנליסטים המתמחים במטבעות קריפטו לפיה הערך הנוכחי של האת'ר והביטקוין נמוך בהרבה ממה שיהיה בקרוב, כשמחיר היעד שהוצב לביטקוין עומד על 100 אלף דולר ושל האת'ר על 6100 דולר - הרבה מעבר למחירים הנוכחיים. בשיא ההייפ בחודש נובמבר ראינו כבר הערכות כאלה שהתנפצו על קרקע המציאות. נמתין ונראה האם הפעם זה יהיה שונה.
בינתיים, נחלש האת'ר השבוע ב-2% והוא נסחר תמורת 3220 דולר בלבד.
בינאנס קוין (BNB). מטבע הבינאנס קוין התחזק מעט השבוע, ולאחר עליה של 1% הוא נסחר תמורת 435 דולר למטבע.
סולנה (SOL). מטבע הסולנה חווה תקופה טובה יחסית והתאושש מהשפל אליו הגיע אך לפני שלושה שבועות. בתוך כך פרויקט ה-NFT של החברה תופס תאוצה ומתחיל לתפוס מקום בתחרות על עתיד ה-NFT שעד כה נשלט כמעט באופן בלעדי על ידי רשת האת'ריום. שבוע שעבר בורסת ה-NFT הגדולה ביותר, אופן סי, אישרה שתתמוך בפרויקטי ה-NFT של הסולנה, ומקודם דיווחנו על גיוס של 35 מיליון דולר לפלטפורמת ה-NFT המבוססת על הסולנה בשם Fractal.
The moment you’ve been waiting for… @Solana is officially on OpenSea – starting today, with our initial beta!https://t.co/VjhqeGHZxc
— OpenSea (@opensea) April 6, 2022
למרות ירידות של 6% שומרת הסולנה על מקומה כמטבע הרביעי בגודלו עם שווי שוק של 37.7 מיליארד דולר והיא נסחרת תמורת 115 דולר.
ריפל (XRP). הריפל נחלש אף הוא השבוע בשיעור של 4% למחיר של 0.77 דולר למטבע. שווי השוק הכולל עומד על 37.4 מיליארד דולר - צמוד צמוד לסולנה.
טרה (LUNA). למרות הירידות בימים האחרונים הלונה נמצא במומנטום חיובי, והוא המטבע הראשון שחזר להיסחר בשיא של כל הזמנים לאחר ההתרסקות הגדולה של מטבעות הקריפטו בחודשים האחרונים. אחד הגורמים לעליות הייתה ההודעה של החברה המנהלת את הרשת כי קנתה ביטקוין בשווי 3 מיליארד דולר לגבות את המטבע. ביום חמישי נודע כי נוספו גם מטבעות מסוג AVAX בשווי 200 מיליון דולר לגיבוי הזה.
הטרה לונה סיימה את השבוע ללא שינוי משמעותי לעומת תחילתו, והיא נסחרת כעת תמורת 104 דולר. במהלך השבוע נגעה הטרה, כאמור, בשיא כל הזמנים של 119.18 דולר.
קרדאנו (ADA). הקרדאנו איבד השבוע 6% והוא נסחר כעת תמורת 1.08 דולר.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
>>>"איך אפשר "לשחק בשביל להרוויח"?
המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
ירידות משמעותיות יותר נרשמו בקרב המטבעות הקטנים יותר. ההייב איבד לא פחות מ-17% השבוע, וגם האוניסוואפ, הסאנד והגאלה מציגים ירידות בשיעור דו ספרתי. הפוליקון איבד 8%, הציינלינק ההליום והביטורנט איבדו 7%, השיבה אינו איבד 5% ואילו הקדנה הייתה היחידה שעלתה השבוע, בשיעור לא משמעותי של 1%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.אצלנו רשות המיסים נלחמת בחברות הקריפטודודו 09/04/2022 23:59הגב לתגובה זו0 0דואגים שאף אחד לא יעז לפתוח חברת קריפטו בישראלסגור
-
4.זה נקרא בבית סיפרילרון 08/04/2022 11:19הגב לתגובה זו0 0מהלך נואש להחזרת עטרה ליושנה,כזכור הסיטי של לונדון היה פ ע ם מרכז העצבים של העולם הכלכליסגור
-
3.וטוב שלא אימצנולרון 08/04/2022 11:09הגב לתגובה זו0 0את הנהיגה בצד שמאל הנהוגה באיפריית הוד מלכותה,שלא לדבר על מידות ומשקלותסגור
-
2.ובדרך אגבלרון 08/04/2022 11:06הגב לתגובה זו0 0ללא ההייטק גם אנחנו היינו במצבם,ראו את ה"מורשת" שהשאיר כאן שלטון המנדט ,משפטית לדוגמא,שלא לדבר על שלטון העותמנים כאןסגור
-
1.אל תיקחו דוגמאלרון 08/04/2022 11:03הגב לתגובה זו0 1מבריטניה שכלכלית נחשלת שנים לא מעטות,דוגמא נוספת יפן, המהלך שלהם כעת בקריפטו דומה לטובע שמנסה לחלץ עצמו ע"י משיכה עצמית נואשת בשערות ראשו....סגור