חפים מפשע נרצחים במלחמה והכלכלנים מודאגים מפגיעה אפשרית בסחר

פרסומים רבים מתחילים להגיע מהאזורים באוקראינה בהם שלטו הרוסים, שמעידים על רצח חפים מפשע ופשעי מלחמה שמתרחשים כמעט לעיני המצלמות, אך הכלכלנים ממשיכים להתמקד בנזקים כלכליים פוטנציאלים של הפסקת הסחר עם רוסיה; לעולם לא עוד? בתנאי שלא יפגע בתוצר
 | 
telegram
(5)

פול גרונוואלד, כלכלן בפירמת S&P, התראיין לרשת CNBC לגבי השפעות אפשריות של הפסקת הסחר בין גרמניה לרוסיה. גם כלכלני פירמת הייעוץ והמחקר מקנזי עסקו בנושא. מסקנותיהם דומות למדי. הכלכלנים סוברים כי הפסקת הסחר בין גרמניה לרוסיה עלולה להיות בעלות השלחות גלובליות על הסחר הבנלאומי. 

בעקבות הפרסומים שממשיכים לזרום מאוקראינה על רצח חפים מפשע, מעשי אונס רבים כולל של קטינים וקטינות, קברים המוניים שנחשפים ומעשי ביזה יומיומיים של הכובש הרוסי גובר הלחץ להגדלת הסנקציות על רוסיה, ובעיקר בתחום ייבוא הנפט והגז מהמדינה התוקפנית. לפי הערכות פוטין לא יחזיק מעמד חודש אחד אם יעצר זרם הכספים שמגיע תמורת הנפט והגז הרוסי.

בינתיים מי שמסתמנת כמתנגדת העיקרית להחרפת הצעדים הבנלאומיים היא גרמניה, שחוששת ממיתון ומהשפעה כלכלית שעלולה לעלות לה בכ-3% תוצר לפי ההערכות. נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי סרב לקבל את נשיא גרמניה לביקור בקייב עקב העמדה הגרמנית. נדמה שהאמירות הנחרצות "לעולם לא עוד" שנאמרות בכל שנה בימי הזיכרון לאירועי מלחמת העולם השניה צריכות לבוא עם כוכבית קטנה בצד: "לעולם לא עוד. כל עוד זה לא פוגע בתוצר. טל"ח". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על כל פנים, עיקר הדיונים מתמקדים בנושא הגז הטבעי. האיחוד האירופי קיבל כ-40% מצריכת הגז שלו מרוסיה בשנת 2021. גרמניה מקבלת כחצי מהגז שהיא צורכת מרוסיה. הכלכלנים מנסים להעריך מה עלול לקרות במצב של הפסקת מסחר כללית עם רוסיה ונותנים חזות שחורה להערכותיהם. גרונוואלד סבור שהפגיעה לא תהיה רק בתחום הגז "יש לנו את נושא האנרגיה, את מחירי הסחורות והייצור התעשייתי שאירופה מייבאת כמו ניקל וטיטניום ודברים נוספים כגון אלו". 

חברת המחקר והייעוץ מקנזי הזהירה אף היא שהכלכלה העולמית עלולה לחוות "יותר ויותר שינויים קבועים" כשהסחר העולמי יפגע בעקבות המשבר. "אם מגיפת הקורונה הדגישה את הצורך בקיצור שרשראות האספקה, המלחמה באוקראינה הציבה זרקור על הצורך החשיבות בשותפי סחר אמינים" כתב פטר מרטין, מנהל המחקר בחברה, "הכוחות הללו עלולים להוביל לאיזון מחדש של הסחר העולמי. הכלכלה העולמית תהפוך ליותר אזורית - קווי אספקה קצרים עם פרטנרים אמינים". 

הפסקת הסחר עם גרמניה עלול לגרום לפגיעה בייצור הגרמני
גרמניה היא היצרנית השלישית בגודלה בעולם לאחר ארצות הברית וסין. גרונוואלד מעריך שהייצור הזה יפגע: "תוצר נמוך יותר, תעסוקה נמוכה יותר, אמון נמוך יותר - ואז נקבל סוג של שוק מקרו פיננסי. זה התרחיש ממנו עלינו להיות מודאגים" הוא מזהיר. 

הסחר בין רוסיה לגרמניה התגבר משמעותית בשנת 2021 בהשוואה לשנה קודם לכן. ערך הסחורות שעברו בין המדינות עלה לכ-60 מיליארד יורו - עליה של 34.1%. היבוא הגרמניה מרוסיה עלה ב-54.2% והוא כולל בעיקר מוצרי אנרגיה: גז, נפט ופחם, אך גם מתכות וסחורות אחרות. היצור לרוסיה עלה בשיעור נמוך יותר של 15.4%. גרמניה מוכרת לרוסיה בעיקר רכבים, מכונות ומוצרים כימיים. רוסיה מהווה 2.3% מהסחר הבנלאומי של גרמניה, המדינה הרביעית בחשיבותה מחוץ לאיחוד האירופי.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    זה סדר העולם
    למדן 13/04/2022 21:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עמך הפשוטים והתמימים ולא עשירים תמיד משלמים בחייהם לכל פרופוגנדה שהממשלים עושים כי זה העדר שמאמין לבלופים של התיקשורת המשרתת את הממשל ומוברלים לשחיטה והעשירים שהם לרוב החכמים והמתוחכמים יותר לא קונים את הבלופים ומיתקפלים להם לממקום אלר עד שהכל חוזר לסידרו וממשיכים בצבירת ההון לפי הנוהלים של המנצח. וחוזר חלילה
    סגור
  • 4.
    הם צודקים למי שמת הכלכלה כבר לא מדברת אליו (ל"ת)
    גדי 13/04/2022 18:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    כמה משלם לך ה CIA או איזה אירגון חתרנות שלו ?
    אילן 13/04/2022 15:53
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אפילו לא טרחתי לקרוא אותך משעשע איך הניאו-נאצים ותומכיהם , איחוד השנאה, מנסה להאשים "אותם" וללבות את אש השנאה.
    סגור
  • 2.
    הכסף הפך גדול יותר מחיי אדם עצוב. (ל"ת)
    קספר ג'קסון 13/04/2022 15:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ואצלנו עליות ללא הפסקה-זבלים (ל"ת)
    בני 13/04/2022 14:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות