ה-ECB מותיר את הריבית על כנה: יסיים את תוכנית הרכישות ברבעון 3

על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה והאינפלציה הגואה הבנק המרכזי האירופאי, החליט להותיר את הרבית על רמתה הנוכחית, אך צפוי לסיים את תוכנית רכישת הנכסים כבר ברבעון השלישי, ולהתחיל בהעלאות ריבית בדומה לבנקים מרכזיים נוספים בעולם
 | 
telegram

הבנק המרכזי האירופאי (ECB) הודיע היום כי הוא מותיר את המדיניות המוניטרית שלו ללא שינוי, תוך שהוא מאשר כי בכוונתו לסיים את תוכנית רכישת האג"ח שלו כבר ברבעון השלישי. זאת על רקק האינפלציה שהגיעה במרץ לשיא של 7.5% במרץ, בזמן שתחזית הצמיחה הכלכלית נחלשות בעקבות המלחמה באוקראינה.

בהצהרה שפרסם הבנק לאחר ההודעה, נכתב כי הוא מצפה לסיים את רכישות הנכסים נטו שלו במסגרת ה-APP (תוכנית רכישת הנכסים) שלו כבר ברבעון השלישי. לאחר שבעבר אמרו בבנק כי הדבר תלוי בנונים הכלכליים. "בישיבה היום העריכה מועצת המנהלים שהנתונים שנכנסו מאז הפגישה האחרונה שלה מחזקים את הציפייה שרכישות נכסים במסגרת ה-APP יסתיימו ברבעון השלישי", נכתב.

לאחר השלמת תוכנית רכישת האג"ח, ה-ECB צפוי להתחיל להעלות את הריבית, במסלול זהה לבנק אוף אנגליה והפדרל ריזרב בארה"ב. הריבית על פעולות המימון מחדש העיקריות של ה-ECB ושיעורי הריבית על מסגרת ההלוואות השולית ומסגרת הפיקדונות יישארו ללא שינוי ברמה של 0%, 0.25% ו-0.50% בהתאמה, נאמר בהודעה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"המסלול של שיעורי הריבית המרכזיים של ה-ECB ימשיך להיקבע על ידי התחזיות קדימה מצד מועצת המנהלים ועל ידי המחויבות האסטרטגית שלה לייצב את האינפלציה על 2% בטווח הבינוני".

ההודעה היום מגיעה על רקע המלחמה המתמשכת באוקראינה והסנקציות הכבדות על רוסיה, צווארי הבקבוק בשרשרת האספקה, מחירי האנרגיה הגבוהים והחשש ממחסור כללי של סחורות הכרחיות לתעשיות השונות, הביאו להורדה משמעותית של התחזית הכלכלית באופן משמעותי. במקביל, שיעורי האינפלציה ממשיכים לעלות ויש סימנים טנטטיביים לכך שהזינוק הזה לא ניזון רק ממחירי האנרגיה, אלא עשוי להיות גם מערכתי.

רונן מנחם, הכלכלן הראשי של בנק מזרחי טפחות, סבור כי להודעה חשיבות רבה מאוד, משום שהיא מבדלת, את המצב ביבשת אירופה מהמצב בארצות הברית. זאת, באמצעות שתי נקודות מרכזיות, ראשית, מכיוון שהפגיעה הכלכלית מהמלחמה באוקראינה בכלכלת היבשת גדולה יותר (גם אם היא מחלחלת הדרגתית למקומות אחרים). שנית, האינפלציה באירופה אמנם עולה וגבוהה, אך הרוב עקב התייקרות האנרגיה. בארצות הברית לחצי המחירים רוחביים יותר.

לדבריו, "עיון בהודעת הריבית והשוואתה לקודמתה מחודש מרץ מעלה כי הבנק המרכזי של אירופה מייחס לחשש מהתמתנות כלכלית חשיבות לא פחותה מאשר עליית האינפלציה. החשש מהאטה אף הוזכר ובהרחבה לפני שעלה נושא האינפלציה בהודעה – ולא בכדי. לנוכח הצפי שהפד האמריקאי יכריז כבר בחודש הקרוב על תחילת צמצום המאזן שלו, בולטת העובדה כי בהשוואה להודעה הקודמת אין כוונה להאיץ את קצב הטפרינג (צמצום תוכנית הרכישות) ביבשת.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות