קרן המטבע: המסחר בקריפטו עלה מאז המלחמה ומסכן את המערכת הכלכלית
קרן המטבע העולמית (ה-IMF) מצטרפת לבנק העולמי כשגם היא חותכת את תחזית הצמיחה העולמית לשנה ולשנה הבאה בצל המלחמה באוקראינה. יחד עם זאת, בקרן מזהירים גם מפני סיכון למערכת הפיננסית הגלובלית בשל התגברות הפופולריות של הקריפטו - שבכלל עלתה בקורונה, אבל עוד יותר מאז תחילת המלחמה.
"השלכות הפלישה הרוסית לאוקראינה, לרבות הסנקציות, באות לידי בידי בכל העולם ותוסיפנה להעמיד במבחן את יציבות המערכת הפיננסית בכמה ערוצים, לרבות ההאצה של אימוץ הקריפטו בשווקים המתפתחים, וכן חשיפה ישירה ועקיפה של בנקים וגופים כלכליים נוספיים למלחמה, לצד חששות מהתקפות סייבר אפשריות", נכתב בדוח שפרסמה הקרן.
מחד האוקראינים עצמם גייסו בין השאר תרומות באמצעות מטבעות קריפטו שונים, אך במקביל ישנו גם החשש שגורמים רוסיים עליהם הטילו סנקציות יעשו שימוש במטבעות קריפטו כדי לעקפן. עוד הומלץ אף על הקמת כח משימה גלובלי שימנע הלבון הון דרך קריפטו.
בקרן המטבע מודעים לכך שהמסחר במטבעות נעשה גם מצד משקיעים, שממתינים לעליית ערך או מחפשים למכור הלאה, ולא דווקא כדי לשלם עם מטבעות הקריפטו. ועדיין, הם מזהירים מכך שככל שישתמשו יותר במטבעות קריפטוגרפיים כאמצעי תשלום (למשל, כפי שמנסה אל סלבדור לקדם בלא הצלחה יתרה עם ה BITCOIN -0.9% BITCOIN 98,578 -0.9% בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ) הדבר יאתגר את קובעי המדיניות בעולם.
לאלה קוראת הקרן לגבש עם מקביליהם סטנדרטיים גלובליים סביב תעשיית הקריפטו, ולהדק את הפיקוח על חברות פינטק ומיזמי הלוואות De-Fi (קיצור של Decentralized Financing, הלוואות שלא נשענות על מטבע מבוזר, קרי מטבע של בנק מרכזי כלשהו).
עוד מזהירים בקרן כי פעילות כריית מטבעות הקריפטו המבוצעת בשטחי רוסיה מוכת הסנקציות יכולה לשמש אותה לצבירה של רזרבות. לפי הדוח, ההכנסות החודשיות בממוצע של מכלל כריית הביטקוין בעולם אשתקד היו 1.4 מיליארד דולר, ולכורים רוסיים נתח של 11% משוק זה.
ובאר לתחזיות הצמיחה המעודכנות, כעת צופים בקרן כי כלכלת העולם תצמח ב-3.6% השנה (4.4% בתחזית הקודמת בינואר) ובשנה הבאה גם כן ב-3.6% (3.8% בתחזית הקודמת). לפי התחזית, התאוששות הכלכלה תאט משמעותית השנה בצל המלחמה. התחזיות הונמכו לא רק במזרח אירופה אלא גם מחוצה לה, וזאת כאמור בשל כך שההשפעות לא נעצרות בגבולות - וישנם השיבושים בשוקי הסחורות בעולם.
כלכלת רוסיה עצמה עתידה להתכווץ השנה ב-8.5% (בתחזית הקודמת דובר על צמיחה של 2.8%). ארצות הברית עתידה לצמוח ב-3.7% השנה (4% בתחזית קודמת), הגם שהחשיפה לרוסיה מוגבלת, שוקלל בתחזית מתווה העלאות הריבית שם שאמורות לפגוע בצמיחה לשם דיכוי האינפלציה. בשל מדיניות האפס הדבקה בקורונה בסין, התחזית לגביה צמיחתה של זו גם כן הופחתה, כשכעת צופים בקרן המטבע העולמית צמיחה של 4.4% השנה (4.8% בתחזית קודמת).
אתמול הבנק העולמי הנמיך את התחזית לגידול בתוצר העולמי ל-3.2% בלבד השנה, מ-4.1% בתחזית הקודמת. עוד לפיו כלכלת אירופה ומרכז אסיה תתכווץ ב-4.1% - בעיקר בשל התכווצות התוצר הרוסי עצמו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.המסחר בקריפטו מסכן את המערכת הכלכלית (ל"ת)מתומצת 21/04/2022 11:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הם מפחדיםאני 20/04/2022 14:01הגב לתגובה זו1 0אז הם מעלילים לשוואסגור