המטבע של "הקופים המשועממים" לא משעמם בכלל. זינק ב-50% - הנה הסיבה

מאסק אוהב לבצע מהפכות והכניסה שלו לטוויטר עשויה להשפיע גם על עולם הקריפטו; מדינה נוספת מקבלת את הביטקוין כחוקי אך לא נראה שזה מהלך בעל חשיבות כלשהי, מהו מטבע האייפקוין, ולמה משתמשי הסמים בפינלנד רגועים יותר כעת?
 | 
telegram
(5)

שבוע נוסף של דשדוש עבר על הקריפטו כששווי השוק הכולל ממשיך להסתובב סביב ה-1.8 טרילון דולר, הביטקוין ממשיך לבחון את רמת ה-40 אלף דולר פעם מלמעלה ופעם מלמטה, והאת'ר נסחר רוב השבוע מתחת ל-3,000 דולר. 

בתוך כך, עולם הפיננסים והרשתות החברתיות רועש וגועש סביב ההחלטה של דירקטוריון טוויטר לקבל את הצעתו של המולטי מיליארדר אלון מאסק לקנות את החברה ולהפוך אותה לפרטית. ההחלטה הזו מעוררת גלים גם בעולם הקריפטו, כשהראשון להגיב הוא מטבע המם האהוב על מאסק - הדוג'קוין. בתוך יום אדום לעולם הקריפטו זינק הדוג'קוין בשיעור דו ספרתי עם התחלת הספקולציות על שינוי הגישה של הנהלת חברת טוויטר, וזינק אף יותר כשהיא אושרה. לאחר מכן הוא "נרגע" ובסך הכל, לאחר שכבר נגע במחיר של 0.1677 דולר וזינק ב-28% ב-24 שעות, הוא חזר לרמות הקרובות לטרום ההודעה וכעת שווי מטבע אחד הוא 0.1417 דולר.

הסיבה לקפיצה הזו היא הספקולציה שהמטבע ישמש כאמצעי תשלום ברשת הפופלרית, כשמאסק קרוב לוודאי מחפש כבר כעת דרכים להפוך את המילה "תשלום" והמילה "טוויטר" לשתי חברות קרובות יותר, או במילים אחרות, שהרשת החברתית תתחיל לראות תזרימי מזומנים משמעותיים יותר ממה שעשתה עד כה. מאסק כבר פעל באופן דומה ביחס למטבע הדוג'קוין בחברת טסלה שבשליטתו שכבר מקבלת תשלומים בדוג'קוין על מוצרים מסוימים. מאסק מאמין שהדוג'קוין יעיל יותר מהביטקוין כאמצעי תשלום. עד כה התאפשר ברשת הטוויטר לשלוח "טיפים" ליוצרי תוכן ברשת החברתית באמצעות ביטוקין או את'ר, ייתכן מאד שבקרוב הדוג'קוין יצורף לרשימה האקסקלוסיבית. תשלומים נוספים שכבר כעת מתבצעים ברשת הם על השרות למנויים בתשלום (3 דולר לחודש) אותו מתכוין מאסק לשפר. בכל מקרה לא נראה שנפח השימוש ברשת הטוויטר יהיה כה משמעותי לערך המטבע, וייתכן שזו הסיבה שהמשקיעים נרגעו זמן קצר לאחר ההתלהבות שאחזה בהם, אך כן נראה שהוא ימשיך להיות במרכז תשומת הלב הציבורית, והחשיפה לה הוא זוכה בזכות הבעלים החדש תמשיך לגדול. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד השפעה שיתכן שתהיה לרכישה המתוקשרת על עולם הקריפטו היא שימוש אפשרי בביטקוין בחשבונות החברה (דפי המאזן). חברת טסלה רכשה בעבר ביטקוין ב-1.5 מיליארד דולר, ואף עלתה ספקולציה שניתן יהיה לקנות מכוניות טסלה בעזרת המטבע הדיגיטלי, אך לאחר מכן ביצעה החברה שינוי כיוון ומכרה 10% מהאחזקה הזו והישעתה את רכישות הביטקוין עד שכורי הביטקוין יוכיחו שלפחות 50% מהאנרגיה בה הם משתמשים באה ממקורות ברי קיימא, זאת עקב ביקורת ציבורית על כך שטסלה, חברת המכוניות שבאה לסייע במאבק במשבר האקלים, מעודדת צריכת חשמל מיותרת. ייתכן שבחברה פרטית שלא צריכה לדווח על מהלכיה הפיננסים מאסק ירגיש נוח יותר להשתמש בדרך שנראתה לו נכונה לפני הביקורת הציבורית. 

השפעה עקיפה יתכן ותגיע דרך חברו של מאסק ומנכ"ל טוויטר לשעבר ג'ק דורסי. על כל מניה של טוויטר ישלם מאסק למחזיקה 54.2 דולר. במקרה  של דורסי מדובר בצ'ק על סך מיליארד דולר. ג'ק דורסי מתרכז בשנים האחרונות ביוזמות סביב עולם הקריפטו (גם בחברה הציבורית השניה בה הוא פעיל - בלוק, סקוור לשעבר), ובעיקר הוא מאמין בביטקוין. כעת הוא יקבל הון זמין לא מבוטל שייתכן שינותב ליוזמות והשקעות חדשות בתחום. 

ספקולציה נוספת שעלתה סביב הרכישה היא מעבר של רשת הטוויטר לטכנולוגיית בלוקצ'יין. ספ בנקמן, מנכ"ל בורסת המסחר בקריפטו FTX הוא תומך נלהב של הרכישה של מאסק ואפילו הציע את עזרתו. בנקמן, מיליארדר בעצמו, אמר לרשת בלומברג כי הוא ישמח לשוחח עם מאסק על האפשרויות שטכנולוגיית הבלוקצ'יין תוכל להציע לטוויטר. האם מאסק יקבל את ההצעה או ימצא דרכים אחרות לשלב מומחי קריפטו בצוות שלו בטוויטר? ימים יגידו. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
פינלנד מסרה תרומה נדיבה לאוקראינה - 1890 מטבעות ביטקוין נוצצים בשווי 75 מיליון דולר. המקור התקציבי? החרמה של כספי סמים. לפחות צורכי הסמים בפינלנד יכולים להיות בטוחים שהכסף שלהם משמש למטרות טובות.

סך הכל נתרמו לאוקראינה עד 8 באפריל 114.5 מיליון דולר באמצעות מטבעות קריפטו. הכספים נותבו לקנית קסדות, ווסטים חסיני כדורים, אספקה רפואית, אוכל לחיילים וצרכים בסיסיים לאזרחים. התרומה הפינלנדית תקפיץ את הסך הכולל של התרומות ב-60%. 

מוטב מאוחר. פלטפורמן רונין ממנה נגנבו מעל 600 מיליון דולר במטבעות קריפטו, ככל הנראה על ידי האקרים צפון קוריאנים, מעדכנת כי היא מוסיפה שכבות הבטחה עם מעל 100 נקוודת אימות חדשות. עד כה היו 6 נקודות אימות, כשמתוכם נצרכו 5 על מנת לבצע העברות. הרשת מדווחת שכיום פועלים כבר 11 מאמתים ושלושה יושקו בקרוב. בתוך שלושה חודשים המספר יגדל ל-21 ובטווח היותר ארוך השאיפה היא להגיע ליותר מ-100. המפתחים מדגישים שכל שורת קוד נבחנת מחדש ומומחי אבטחה בוחנים את כל מבנה הרשת. השאלה אם זה ניתוח מציל חיים או ניתוח שלאחר המוות. בינתיים הרשת ממשיכה להיות סגורה מאז התגלתה הפריצה ולא ברור האם ומתי היא תיפתח מחדש. בתחילת השבוע דיווחנו על כך שבורסת המסחר בינאנס הצליחה להחרים 5.8 מיליון דולר מהסכום שנגנב, כשרוב הכסף עדיין "חונה" בארנק המיוחס להאקרים הצפון קוריאנים. 

גיברלטר נחשבת לאחד ממעבדות הקריפטו הגדולות עם הרבה יוזמות ופיתוח סביב הנושא. הטריטוריה הקטנה שנמצאת תחת חסות בריטניה אך מנהלת שלטון עצמי, פירסמה רגולציה חדשה שנועדה למנוע שימוש לרעה בקריפטו ולמנוע הונאות, הפעם בתחום המסחר בקריפטו. כמה מיוזמות הקריפטו הגדולות בעולם רשומות במדינה, ביניהם בורסת FTX, Huobi ו-Bullish.

ברגולציה שפורסמה נכתב כי החברות חייבות להילחם "בכל מניפולציה או השפעה לא ראויה על מחירים, נזילות או מידע שוק או כל התנהגות אחרת שפוגעת באינטיגרטי". אלברט איסולה, השר לענייני שרותים דיגיטלים ופיננסים, אמר בהצהרה: "אנו היינו הישות המשפטית הראשונה שהשיקה כבר ב-2018 את המסגרת הרגולטורית והחוקית, ועכשיו אנו הראשונים להשיק את המסגרת לאינטיגרטי של השווקים. ככל שיהיו יותר סטנדרטים בינלאומיים בתחום ברחבי העולם, כך יהיה יותר אמון, יותר שימוש, ואימוץ גבוה יותר ברחבי העולם". 

ענקית ההשקעות אפולו המנהלת נכסים בשווי 500 מיליארד דולר מינתה את קריסטין מוי, לשעבר מג'יי פי מורגן, להוביל את אסטרטגיית הנכסים הדיגיטלים של החברה. לדברי החברה, מוי תחקור את הדרכים לשלב טכנולוגיית בלוקצ'יין בחברה וכן תוביל את אסטרטגיית ההשקעה בנכסים דיגיטלים ובחברות ובמייסדים הפועלים בתחום. מוי פעלה 18 שנה בג'יי פי מורגן וידועה כאחת התומכות הנלהבות בתחום הקריפטו בתעשיית הפיננסים. 

אפליקציית המסרים המידיים טלגרם תאפשר קניית ביטקוין וטונקוין דרך האפלקיציה וכן שליחת הטונקוין למשתמשים אחרים. המטרה היא להפוך את שליחת הטונקוין לפעולה פשוטה כמו שליחת הודעה. טונקוין הוא מטבע הבית של ארגון TON בו הייתה טלגרם פעילה בעבר, אך אותו עזבה בשנת 2020 עקב תביעה של ה-SEC. לאחרונה גייס הארגון מיליארד דולר באמצעות מטבע הטונקוין לצורך המשך פיתוח האקו סיסטם שלו. על פי האתר קוינמרקטקאפ שווי השוק של המטבע הוא 2.7 מיליארד דולר. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
בסיכום שבועי שוב אין שינויים גדולים, ואלו שישנם הם בעיקר כלפי מטה. בקרב המטבעות היציבים תפס ה-TerraUSD המטבע היציב מבוסס האלגוריתם של רשת טרה את מקומו של ה-BUSD המטבע היציב של בורסת בינאנס, כמטבע השלישי בגודלו בקרב המטבעות היציבים עם שווי שוק של 18.5 מיליארד דולר לעומת 17.4 מיליארד של ה-BUSD. שני המטבעות היציבים הגדולים הם עדיין הטית'ר עם שווי שוק של 83 מיליארד דולר וה-USD COIN עם 49 מיליארד. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.71% BITCOIN 98,763 -0.71% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מדינה נוספת הצטרפה לאל סלבדור ומכירה בביטקוין כהילך חוקי. גם הפעם לא מדובר באחד מאריות הכלכלה העולמית אלא ברפובליקה המרכז אפריקאית. המדינה החביבה הזו שנמצאת, ובכן, במרכז אפריקה, היא בעלת תמ"ג לנפש של 901 דולר (נכון ל-2019 על פי וויקפדיה) מה שמציב אותה במקום ה-224 בעולם, כך שלא נראה שהמוני מרכז אפרקאים יקפיצו את נפח המסחר העולמי בביטקוין. למעשה, רק ל-11% מהם יש בכלל גישה לאינטרנט, כך שלא נראה שמדובר בשינוי משמעותי במצב הביטקוין בעולם.

באל סלבדור, שהייתה המדינה הראשונה שאימצה את הביטקוין כהילך חוקים רק כ-20% מהעסקים כבר מקבלים ביטקוין. זה שהם מקבלים זה לא אומר שנותנים להם. על פי סקר שנערך במדינה שבחן את השימוש בארנק הצ'יבו שהושק על ידי הממשלה והעניק 30 דולר בביטקוין לכל אזרח שהוריד אותו, התברר כי רק 40% מהאזרחים שהורידו אותו עדיין משתמשים בו. עוד התגלה שלא נרשמה הורדה כלשהי של הארנק בשנת 2022, כך שגם במדינה הדרום אמריקאית עוד רחוקה הדרך מאימוץ מטבעות קריפטוגרפיים באופן גורף בחיי היום יום.

ב-Fort Worth שבארצות הברית יוקם מרכז כריית ביטקוין שיעבוד 24 שעות ביממה עם שלוש מכונות S9 במרכז נתונים בעל בקרת אקלים בתוך היכל העיר. ראש העיר אמר כי "עם טכנולוגיית בלוקצ'יין ומטבעות קריפטו שמשנים את פני השטח הפיננסים אנו רוצים להפוך את פורט וורת' סיטי לידידותית לטכנולוגיה". להערכת פקידי העירייה כל מכונה כזו צורכת חשמל כמו מכשיר שואב אבק ביתי והעלות תכונה בקלות על ידי כריית הביטקוין במכונות החזקות. בניו יורק לעומת זאת הודיעו שהם אוסרים על שימוש במכונות כריית ביטקוין שלא ישתמשו באנרגיה ממקורות ברי קיימא. 

מטבע הקריפטו עצמו ממשיך לפלרטט עם ה-40 אלף דולר. בשעות אלו הוא שוב נסחר מתחת לרף הזה לאחר שקודם לכן הוא היה לזמן קצר מעליו. כעת מטבע אחד נסחר תמורת 39,450 דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +3.67% ETHEREUM 3,440.4 +3.67% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,442 נמוך:3,268.6 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . רשת האת'ריום ידועה ביכולת לבצע חוזים חכמים. השבוע התברר שהחוזים החכמים הללו יכולים להיות אויבר חוכם, או בעצם טיפשים. 34 מיליון דולר ננעלו לנצח ביוזמת NFT חדשה שהושקה על רשת האת'ריום ולא יוכלו להיות משוחזרים לעולם. הסיבה היא טעות בקוד של המפתחים. 

גם האת'ר דישדש השבוע יחד עם שאר השוק כשהתרחק מרמת ה-3000 דולר וירד עד אזור ה-2800 אולם בשעות האחרונות הוא מתאושש מעט ונסחר כעת תמורת 2916 דולר למטבע. 

בינאנס קוין (BNB). גם השבוע ממשיך הבינאנס קוין לנוע סביב ה-400 דולר למטבע, וכעת הוא נסחר תמורת כ-404 דולר. 

סולנה (SOL). הסולנה שומרת על מקומה שבוע נוסף כרביעית בגודלה למרות ירידה של 5% למחיר של 97.6 דולר ושווי שוק של 32.6 מיליארד דולר

ריפל (XRP). מיד אחריה ניצב הריפל עם שווי שוק של 30.7 מיליארד דולר ומחיר שפל של 0.63 דולר לאחר ירידה שבועית של כ-13%. 

טרה (LUNA). הטרה ירדה השבוע 5% ומחיר מטבע אחד עומד על 87.7 דולר. שווי השוק מעט פחות מזה של הריפל ועומד על 30.3 מילארד דולר

קרדאנו (ADA). סוגר את הרשימה של ארבעת המטבעות הללו שמחליפים ביניהם מקומות כל העת ונעים סביב ה-30 מיליארד דולר הוא הקרדנו עם שווי שוק של 28.2 מיליארד דולר לאחר ירידה שבועית של 9%. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 0.837 דולר. 

המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
בקרב מטבעות השורה השניה אין הפתעות מיוחדות עם שבוע אף יותר אדום מאלו הגדולים עם ירידות שנעות בין 13% (פוליגון, הליום, וגאלה) ועד אחוז בלבד (פלוקס). 

השיבה אינו ירד 6%, ההייב 7%, הביטורנט 8%, הצ'יינלינק והאוניסוואפ 9%, הסנאדבוקס והקדנה איבדו 11% נוספים מערכם. 

המטבע של הקופים המשועממים
מטבע האייפקוין (ApeCoin) הוא המטבע שקשור לקולקציית ה-NFT של "מועדון היאכטות של הקוף המשועמם". למרות השם המוזר זוהי אחת מקולקציות ה-NFT המצליחות בעולם, ובמקביל המטבע מקבל תמיכה אדירה מהשוק. המטבע הוא "מטבע השליטה" בקולקציה, ולמחזיקים בו זכות הצבעה בפרויקט. כעת הוא המטבע המוביל בעולם המטאוורס, כשהוא עוקף מטבעות וותיקים כמו האקסי, הסנאנד והמאנה (שחווים תקופה קשה). השבוע הוא נסחר בשיא כל הזמנים תמורת כ-26 דולר למטבע, אולם כעת הוא ירד ל-20.9 דולר. עדין הוא מציע את הביצועים הטובים ביותר מבין 100 המטבעות הגדולים בשבוע האחרון עם עליה של כ-50%, מה שמוביל אותו למקום ה-23 בעולם עם שווי שוק של מעל 6 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    סקירות מצויינות של גיא טל (ל"ת)
    דניאל 01/05/2022 08:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    אייפ קוין עם כל החסכונות
    קריפטו 01/05/2022 05:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בהצלחה לי
    סגור
  • 3.
    ברור
    לרון 29/04/2022 11:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שכשאני אומר שמאסק מכוון לנשיאות ארה"ב אני ער לעובדה שהוא דרום אפריקאי במקור,החוק בארה"ב צריך להשתנות כי רק יליד ארה"ב יכול להיות נשיא ,אך לדעתי הכול יכול להיות כולל שינוי החוק
    סגור
  • 2.
    אל
    שלי 29/04/2022 09:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתבה ממצה ביותר
    סגור
  • 1.
    המוסרים
    לרון 29/04/2022 08:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לאוקראינה מטבעות וירטואליים יודעים למה,זה הרי "וירטואלי",עורבא פרח
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות