הוול סטריט גו'רנל טוען ששוק ה-NFT מתקרב לסופו, הנתונים מראים אחרת
שוק הקריפטו ממשיך לעקוב באדיקות אחר שוק המניות, זינק איתו ביום רביעי וצנח איתו ביום חמישי, וסגר עוד שבוע עם דשדוש שנסגר בנימה שלילית.
בסוף השבוע שעבר עמד שוק הקריפטו בכלל והביטקוין בפרט תחת מתקפה חריפה של צמד הגורואים המפורסם מאנגר ובאפט בפגישת המשקיעים המסורתית באומהה, נברסקה. "מרושע" "מטופש" ועוד שלל איחולים וברכות קיבל הביטקוין ממנהלי חברת ברקשייר האת'וואי BERKSHIRE HATHAWAY A +0.99% BERKSHIRE... 714,280 +0.99% סגירה:0 פתיחה:708,183.6 גבוה:715,957.5 נמוך:705,000.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: כשהטענות מוכרות וידועות, והתייחסנו אליהן השבוע ביתר הרחבה.
עידן לוין, משקיע ווב3 התיחס אף הוא לדברי באפט: "וורן באפט, שכבודו במקומו מונח כאחד ממשקיעי הערך הגדולים של דורינו, בנה את עצמו במשך עשרות שנים כמשקיע שמחפש נכסים אשר מניבים תשואת דיבידנד. לכן, אין זה פלא שהוא לא מתעניין בביטקוין, נכס דיגיטלי שלעצמו אינו מניב תשואה ולא מייצר רנטה. בנוסף הוא פספס בשני העשורים האחרונים את הבום הטכנולוגי הגדול של האינטרנט ופחות מרוכז באזורים אלה. לטעמי, הוא שופך את התינוק עם מי האמבט, כי הוא מפספס את תעשיית הקריפטו אשר אט אט נוצרים בה נכסים אשר מייצרים פעילות כלכלית משמעותית. אנו צופים בקוליידר שבעשור הקרוב כמות נכסים דיגיטליים אלו תגדל משמעותית ושווי השוק שלהם יגיע לטריליוני דולרים. ב-2021 מעל לעשרים מיליארד דולר הושקעו בסטרטאפים בתעשיית הקריפטו ו-web3 אשר בונים את עתיד.
האם שוק ה-NFT מתחיל להוכיח את צדקת טענותיו של באפט? שאלנו לפי שלושה שבועות האם הבועה מתפוצצת, הוול סטריט ג'ורנל פרסם השבוע כתבה שטוענת שכן. לדברי העיתון המסחר בטוקנים הללו צונח והשבוע נמכרו רק 19 אלף NFT, צניחה של 92% מ-225 אלף בספטמבר. בכתבה בעיתון נטען גם שישנה נפילה במספר הארנקים הפעילים ל-14 אלף בשבוע בלבד. בכתבה נשאל "האם זה תחילת הסוף" של השוק הזה.
אולם הנתונים הללו סותרים את מה שמצאה חברת המחקר DappRadar. לדבריה, נפח המסחר בטוקנים הללו חוזר לצמוח באפריל ב-45% והגיע ל-3.8 מיליארד דולר בסחר ב-NFT דרך רשתות הבלוק'ציין וזירות המסחר. במרץ הנתון היה 2.63 מיליארד דולר, ובפברואר 3.87 מליארד דולר. זירת המסחר אופן סי שעובדת על רשת האת'ריום היא עדיין הגורם הדומיננטי ביותר במסחר בפער גדול עם 3.4 מיליארד דולר מתוך ה-3.8 מיליארד. על פי חברת המחקר, בנתון שמהווה סתירה ישירה לתחקיר של הוול סטריט ג'ורנל, 150 אלף ארנקים "תיקשרו" עם בורסת אופן סי בשבוע האחרון בלבד, ו-67,800 העברות התרחשו באופן סי ב-24 השעות האחרונות. עוד מדווחת דיפראדר כי Moonbirds, הפרויקט החדש שמתמקד בתמונות פרופיל, שהושק בחודש שעבר הגיע עד כה נפח מסחר של 500 מיליון דולר מאז השקתו.
ברשת המתחרה, הסולנה, שגם החלה להיכנס לשוק ה-NFT, קפץ נפח המסחר ב-91% בחודש והגיע ל-295 מיליון דולר, והמחיר הממוצע ל-NFT עלה ל-350 דולר. בורסת המסחר המרכזית של ה-NFT שעל הסולנה היא Magic Eden, אך גם אופן סי כבר תומכת באפשרות מסחר על הרשת הזו.
על פי דיפראדר הנפח הכולל של מסחר ב-NFT בשנת 2021 הגיע ל-25 מילארד דולר, כך שהקצב הנוכחי משקף צמיחה של קרוב ל-100%. חודש מאי שרק החל ממשיך את המגמה של חודש אפריל. בורסת אופן סי אף שברה את השיא במסחר יומי שהגיע ל-476 מיליון דולר ביום ראשון השבוע על רקע השקת פרויקט מכירת הקרקעות הוירטואליות במטאוורס של קולקציית ה-NFT המצליחה מועדון היאכטות של הקופים המשועממים לקראת השקת משחק חדש. הקרקעות נקראות Otherdeed והן יהיו חלק ממשחק המטאוורס Otherside - כל זה על רשת האת'ריום. המכירה החלה בשבת בערב, וכבר מייצרת שוק משני ער סביב הנכסים שנמכרו במכירה הראשונית. בינתיים מטבע האייפקוין עליו סיפרנו לכם שבוע שעבר הוא כבר מטבע המטאוורס המוביל, נמצא במקום ה-31 בדירוג הכללי ושווה 3.9 מיליארד דולר, אחרי שנחתך בכ-40% בשבוע האחרון, 14% מתוכם ב-24 השעות האחרונות, יחד עם הנפילה הכללית בשוק הקריפטו ביממה האחרונה.
יש לציין שהנתונים של חברת המחקר דאפראדר אינם כוללים את כל השוק. אחד הבורסות שלא נכללו נקראת LooksRare שהיא לבדה כללה מסחר של 2.5 מיליארד דולר בחודש. הסיבה שהיא לא ניספרת היא שהיא חשודה בכך שרוב מוחלט של המסחר בה הוא הלבנת כספים על ידי העברות NFT במחירים מנופחים במיוחד בין כמה ארנקים השייכים לאותה יישות. על פי ניתוח של חברת CryptoSlam כ-95% מנפח המסחר בבורסה הזו נראה כהלבנת כספים, כך שאם תחליטו לרוץ לקנת פיסת קרקע וירטואלית בעולם המטאוורס החדש כדאי שזה לא יהיה בלוקסרייר.
בגלל הגאות במסחר ב-NFT, חברת קויינבייס מפעילת בורסת המסחר שנחשבת לאחת הגדולות בקריפטו, השיקה בקול תרועה רמה בורסת מסחר חדשה שמתמקדת ב-NFT, אך זו עד כה נחשבת לכשלון מכפיר. עד כה השתמשו בה 737 אנשים כשנפח המסחר הכולל עומד על 316 אלף דולר בלבד. יחד עם זאת עדיין מדובר בגירסת בתא למוזמנים בלבד, כשיש רשימת המתנה ארוכה.
אז לאן הולך ה-NFT? לפי הוול סטריט גו'רנל לאבדון, לפי דיפראדר לצמיחה חסרת תקדים. ימים יגידו מי צודק.
קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
ארצות הברית "מאד מודאגת" מהחלטת של חברת ניהול הנכסים Fideity להוסיף אפשרות להשקע בביקטוין במסגרת 401k (חשבונות לחסכון לפנסיה). המשמעות של הצעד הזה היא שכ-23 אלף חברות יוכלו להוסיף ביטקוין לרשימת ההשקעות של העובדים שלהן.
פנמה אישרה את החוק המתיר העברות קריפטו, והאזרחים יוכלו מעתה לשלם את המיסים באמצעות נכסים דיגיטלים. יחד עם זאת, פנמה עדיין לא מתכננת להצטרף לאחותה הלאטינית אל סלבדור, או לרפובליקה המרכז אפריקאית באישור הביטקוין כהילך חוקי. המדינה המרכז אמריקנית המפורסמת בזכות היותה אזור סחר חופשי עם ארצות הברית ובזכות התעלה הגדולה המחברת בין האוקינוס השקט והאטלנטי כבר משמשת כבית לשרותים פיננסים רבים, וכעת עשויה להיות קצת יותר אטרקטיבית לעיסקי הקריפטו.
Gucci - מותג האפנה האיטלקי יאפשר תשלומים באמצעות מטבעות קריפטו בכל חנויות החברה בארצות הברית עד סוף הקיץ. המטבעות בהם יתאפשר לשלם הם ביטקוין, דוג'קוין ושיבה אינו.
ויקפדיה מצד שני החליטה להפסיק לקבל תרומות בקריפטו. האנצקילופדיה האינטרנטית שהיא מוסד ללא כוונות רווח ומתקיימת מתרומות, והחלה לקבל תרומות בביטקוין ואת'ר עוד בשנת 2014, החליטה שכעת הביטקוינים שלכם לא טובים בשבילה כיון שהם מזהמים את הסביבה.
וחזרה לארצות הברית - עם הגדילה במספר ההונאות והפריצות בתחום הקריפטו, הוכפל גודלה של היחידה ברשות נירות הערך האמריקאית, ה-SEC - העוסקת בהונאות קריפטו. 20 משרות חדשות מוצעות עכשיו ביחידה, שאף קיבלה שם חדש: "היחידה לנכסי קריפטו וסייבר (Crypto Assets and Cyber Unit). עד כה, עוד לפני ההתרחבות, היחידה הזו ביצעה 80 פעולות אכיפה והצליחה להשיב 2 מיליארד דולר בחמש שנים. ייתכן שהם צריכים להפנות חלק מהחוקרים החדשים לבורסת ה-NFT לוקסרייר שהזכרנו קודם לכן...
חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון JOHNSON & JOHNSON -0.23% JOHNSON &... 155.14 -0.23% סגירה:0 פתיחה:156.56 גבוה:157.12 נמוך:154.11 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתחילה לחפש שימושים מועילים יותר לרשת המטאוורס, והיא הודיעה על תוכנית להכשרת סטודנטים ורופאים באמצעות העולם הוירטואלי. החברה השיקה "חדר יוזמה" במקסיקו לבצע פעולות בעולם וירטואלי לפני שהרופאים לעתיד יעשו זאת בעולם האמיתי.
רשת בתי הקפה סטארבקס מנסה אף היא למצוא שימוש מעשי יותר ל-NFT מעבר למסחר ספקולטיבי. החברה השיקה קולקציית NFT שמשחררת גישה ל"חוויות והטבות ייחודיות" למי שמחזיק בטוקנים מתוכה. לדברי החברה לטוקנים הללו יש פוטנציאל לסייע למודרניזציה של תוכניות "נאמנות" של לקוחות. "אנו מוקסמים מהדרך ש-NFT מאפשר לאנשים בעלות על נכסים דיגיטלים ניתנים לתכנות ולמיתוג" נכתב בהודעת החברה. הסדרה החדשה מיועדת ככל הנראה בשלב ראשון ל-27 מיליון לקוחות החברה הרשומים בתוכנית ה"פרסים" של החברה.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
המגמה בשוק היא, כאמורף שלילית, אם כי בסיכום שבועי השבוע לא היה מהגרועים ביותר השנה, זאת בגלל העליות החדות ביום רביעי שמאזנות את הסיכום הכולל.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.25% BITCOIN 98,337 +0.25% בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:98,966 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . החברה הציבורית מיקרוסטרטגי MICROSTRATEGY INC CL A +6.19% MICROSTRATE 421.88 +6.19% סגירה:0 פתיחה:403.6 גבוה:453 נמוך:393.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מחזיקה ב-129 אלף ביטקוין והייתה בין הראשונות שהכניסו ביטקוין לדפי המאזן. האסטרטגיה הזו עלתה לה בהפסד של 170 מיליון דולר ברבעון האחרון - יותר מכל הכנסות החברה ברבעון שהגיעו ל-119 מיליון דולר. ככל הנראה זה לא הסוף, ואם המגמה הנוכחית בביטקוין תימשך החברה תאלץ לרשום הפסדים נוספים. בדוחות חושב ערך הביטקוין לפי מחיר של 45,600 דולר, כעת נסחר הביטקוין אחרי שבוע אדום נוסף במחיר של 37,130 דולר, מחיר שמייצג ירידה של 5% ב-24 שעות ו-7% בשבוע.
את'ר (ETH) ETHEREUM +0.03% ETHEREUM 3,420.8 +0.03% בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,340 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . גורל דומה לזה של הביטקוין היה מנת חלקו של האת'ר. ירידה שבועית של 7.6% למחיר של 2740 דולר, כשהמטבע מתרחק מאד מרף ה-3000 דולר.
בינאנס קוין (BNB). בורסת בינאנס, מפעילת המטבע, תהיה חלק מהממנים של רכישת הענק של הרשת החברתית טוויטר {TWITTER INC} על ידי אלון מאסק. היא תשתתף בסכום של חצי מיליארד דולר ברכישה. המשקיע הגדול ביותר הוא לארי אליסון, ממיסדי חברת אורקל, שמשתתף בסכום של מיליארד דולר. המטבע של הרשת התנהל באופן דומה לשני אחיו הגדולים עם ירידה של 7% בשבוע האחרון למחיר של 377 דולר.
ריפל (XRP). מספרים דומים מציג גם הריפל, ירידה שבועית של 8% למחיר של פחות מ-0.6 דולר למטבע לראשונה מזה זמן רב. המחיר כעת הוא 0.598.
סולנה (SOL). רשת הסולאנה סבלה בסוף השבוע האחרון מעוד קריסה של 7 שעות בהן לא פעלה. הסיבה לכך הוא עומס חריג של 4 מיליון פעולות בשניה, ככל הנראה כתוצאה מפעילות של בוטים. ערך המטבע סול נפל ב-10% בעקבות הקריסה אך התאושש לאחר מכן. הקריסה שוב מעמידה בספק את יכולת הרשת להיות היורשת של האת'ריום בתחום החוזים החכמים. בסופו של דבר השבוע היה שבוע אדום נוסף עבור הסולאנה עם ההפסדים הכבדים ביותר מבין המטבעות הגדולים של 17% למחיר של 83 דולר למטבע.
טרה (LUNA). החברה המפעילה את רשת הטרה רכשה עוד 1.5 מיליארד דולר בביטקוין במטרה לגבות את המטבע היציב שלה, ה-TerraUSD, בדרך ליעד של 10 מיליארד דולר. בכיוון שהביטקוין הולך היא תידרש ככל הנראה להשקיע יותר ממה שחשבה. מטבע הלונה עצמו צנח אף הוא השבוע באופן משמעותי ושווי השוק הכולל ירד עד 27.6 מיליארד דולר בלבד. הירידה השבועית הסתכמה ב-10% וכעת תוכלו לקנות מטבע טרה אחת תמורת 4 שטרות של 20 דולר.
קרדאנו (ADA). הקרדאנו לא היה יוצא דופן עם ירידה שבועית של 8% למחיר של 0.7845 דולר.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
>>>"איך אפשר "לשחק בשביל להרוויח"?
מטבעות נוספים
גם המטבעות הקטנים יותר הציגו ירידות, וכרגיל, חדות יותר מאחיהם הגדולים. הקדנה הובילה את הירידות עם 22%, כשגם המטבעות הבאים הציגו ירידות דו ספרתיות: השיבה אינו (13%), הפוליגון (16%), הצ'יינלינק (15%), האוניסוואפ (13%), הסאנדבוקס (16%), הגאלה (20%), וההייב (15). ירידות של פחות מ-10% היו במטבע ההליום (9%) והביטורנט (6%). המטבע היחידי שלא ירד השבוע הוא הפלוקס שנסחר ללא שינוי לעומת מחירו לפני שבוע.
אם נתעקש למצוא מטבע שמציג עליה השבוע נגיע למטבע ה-TRON (TRX) שעלה בשבעת הימים האחרונים 16% למרות ירידה של 10% ב-24 השעות האחרונות. שווי השוק של הטרון הוא 7.5 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.רציתי לתת הסבר (ל"ת)ואז קראתי את מגיב 1 06/05/2022 14:33הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.זוכרים את מפולת 2008לרון 06/05/2022 13:02הגב לתגובה זו0 0שהיתה" פעם במאה שנים" כנראה שעברו 100 שנים ואנחנו עכשיו בשנת 2122סגור
-
1.גיא היקר אסביר לך משהו על קריפטונ.ש. 06/05/2022 11:44הגב לתגובה זו2 0העולם הזה הוא בחיתוליו שזה אומר שייקח משהו כמו 2040 עד שהוא יתחיל לצבור תאוצה. כרגע הוא חלומות. בדיוק כמו שכל ענף ההייטק היה בעבר עד שכסף יהפוך לדיגטלי ייקח הרבה זמן והרבה טרנדים יחלפו. nft הוא רק עוד נסיון להעביר ערך למקום דיגיטלי. וכך גם ביטקוין וכל שאר המטבעות. לחזות האם זה יצליח או יכשל בטווח הארוך משול לזריקת מטבע. במיוחד אם אתה מתבסס על עובדות קיימות וכל הראיות ששמת הן עובדות קיימות. וההייסטוריה של הייטק והכלכלה וההיסטוריה בכלל מלמדת ששנויים כאלה גדולים מגיעים ע"י כלי משנה משחק ומהר. וכרגע כל הכלים הקיימים הם לא משני משחק. אלא רק סיבובים בדרך לכלי משנה משחק. לכן להגדיר את אלה כמשנה משחק או לא זה מוקדם מידי וקצת לנסות להתנבא. ונבואה כרגע נתנה רק לשוטים. זה נכון גם למי שמצדד וגם למי שחולק על עולם המטבעות הדיגיטליסגור
-
הביטקוין זה לא העתיד, אין בזה שום טכנולוגיה חיוניתאמיר 06/05/2022 17:05הגב לתגובה זו0 1ה-NFT וביטקוין, בשניהם יש אותו אוויר רק שהביטקוין זה בועה בקוטר מטר וה-NFT קוטר של 10 מטרסגור
-
שום "הסבר"לרון 06/05/2022 13:05הגב לתגובה זו0 0לא "יחזיק מים" בטווח הבינוני ארוך בשום תחום,המשוואה נהיית יותר מסובכת וכוללת יותר משתנים,והניבוי עוד יותר "וירטואלי"סגור