לקנות את אמזון עכשיו, ומה אומר הגרף של ה-S&P500?
התחלנו את השבוע עם מכת ירידות שערים אכזרית. היום נתייחס לגרף השוק בסוף המאמר ונתחיל עם תשובה לשאלה שנשאלתי, שאלה שתעזור להבהיר כמה נקודות ביחס לניתוח הטכני.
הקורא ד. כתב לי למייל:
״שלום זיו
מאוד נהנה לקרוא את מאמריך ולהוסיף ידע וערך.
אני משקיע לטווח ארוך ומקשיב ולומד גם לאנשי הניתוח הטכני וגם לניתוח פונדמנטלי. אתה בוודאי מכיר את הכללים של האחרונים שטוענים שיש להחזיק את המניות בתיק גם בירידות, שלא ניתן לתזמן וכו ולאורך זמן השוק מתקן למעלה וכו. כך עשיתי הפעם ממשיך להחזיק את התיק ומקווה לימים ירוקים.
ברור לי שאם הייתי לפני שלושה חודשים מוכר את כל התיק , ע"פ אינדיקטור של ממוצע נע 200 ששבר למטה, אזי מצבי היום היה טוב יותר, כולל מצב הרוח, ויכולתי לבנות תיק מחדש עם פוטנציאל לרווח גדול יותר. יועצי ההשקעות יאמרו שאם הייתי יוצא מהשוק יתכן ולא הייתי חוזר או שהייתי נשאר זמן רב מחוץ לשוק .
מסקרן אותי לדעת כדי להפיק לקחים לפעם הבאה שאעמוד במצב דומה .איך מתנהג משקיע לטווח ארוך שדוגל בשיטת הניתוח הטכני , האם הוא מוכר את כל תיק ההשקעות, האם מחליט למכור אחוז מסויים , 50 אחוז ? ״
תודה לד. על השאלה הכנה והמעמיקה. היא כוללת מרכיבים רבים של דילמת ההשקעות וברשותך, ד., אחלק את התשובה לנושאי משנה.
שילוב בין ניתוח ערך לניתוח טכני
השאלה הראשונה היא האם שילוב כזה אפשרי? התשובה היא כן. בניגוד להקצנה שמעודדים מורים צעירים לשיטות, לפעמים מסיבות עסקיות (שהרי הקצנה מעוררת רגשות שמעוררים לפעולה), שתי השיטות נועדו לגבור על היסוד ההרסני להונו של המשקיע: רגשות. יתרונה של גישת הערך הוא בכך שהיא מייצרת עבורנו גם ביטחון רגשי בהשקעה ובכך מגינה עלינו ממכירות בפאניקה בירידות. יתרונה של גישת הניתוח הטכני הוא בכך שהיא נותנת לנו, למשל בשימוש בממוצע נע ל - 200 יום, כפי שהוזכר בשאלה, תרחישי התנהגות (ולא תרחישי שוק) לניהול הכסף שגם הם אמורים להתגבר על הרגשות.
ניתן לשלב בין השיטות כל עוד משגיחים שהרגשות לא יהפכו את השילוב להדחקה. שילוב ראוי הוא ההחלטה איזה מניות לקנות על פי שיטת הערך והמימוש של ההחלטה על פי קריטריונים טכניים ארוכי טווח כמו הממוצע ל - 200 יום ותרשים X ו - O.
שילוב לא ראוי / הדחקה הוא קפיצה בין השיטות לפי מה שהמצוקה הנפשית דורשת. למשל, קנינו מניה על בסיס ניתוח טכני ואחרי שהיא ירדה אנחנו נשארים איתה כהשקעה על פי שיטת הערך. או להיפך אחרי שהיא עלתה מעבר למחיר היעד הכלכלי.
לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות ובסופו של דבר אנחנו צופים פני עתיד והעתיד לא ממש מתחשב בציפיות האלו. אפשר להתמקצע בכל אחת מהן או בשילוב כפי שתרצו ובכל בחירה להקפיד על הערך המהותי של שימוש בשיטה והוא ההתנהלות מול הרגשות. המדיה הפיננסית והתעשיה הפיננסית חוגגים חגיגה מתמשכת ונצחית על טלטול רגשות המשקיעים ובכלל. השיטות השונות הן המגן שלנו מפני מניפולציות הרגשות וזה הדבר החשוב.
חרטה ותקווה
לכולנו ברור שבדיעבד היינו מקבלים החלטות טובות יותר. הן בהשקעות והן בשאר תחומי החיים. אבל, זכרו, שבכל רגע נתון אדם מקבל את ההחלטה הטובה/נכונה ביותר שהוא יכול לאותו רגע. ובני אדם גם טועים. והרבה. הבעיה היא שוב במחשבות וברגשות שמגיעים עם הטעות. אם הצלחנו נבנית אצלנו יוהרה ואנחנו נעשים בטוחים מדי בעצמנו וביכולותינו ושאננים בהחלטות. אם נכשלנו מתחיל רגש החרטה והאשמה לאכול אותנו ולערער את הביטחון העצמי שלנו.
הדרך לנתק את מעגל הרגשות היא להפריד בין ההחלטה לבין הזהות והאגו שלנו. החלטה טובה היא בסך הכל החלטה טובה. החלטה לא טובה היא בסך הכל החלטה לא טובה. ההחלטות מהעבר הן לא מי שאנחנו.
ומה לגבי תקווה לעתיד ירוק? תקווה היא גם רגש. אין בה הנחיות לפעולה ובין אם תתממש או תתנפץ היא בסך הכל תעצים את הרעש הרגשי. אל תקוו לעתיד. תעשו היום את הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות היום.
ממוצע נע ל - 200 יום
הוא אכן כלי טוב למשקיעים לטווח ארוך לניהול הפוזיציות. כאמור, אתם יכולים לבחור את המניות שלכם בשיטת הערך ולקנות / לממש אותן בעזרת הממוצע ל - 200 יום. אתם יכולים להחליט שסכום מסוים תמיד תחזיקו בכל מניה וסכום מסוים יירכש / יימכר באמצעות הממוצע ל - 200 יום. כך תשלבו בין השקעה למסחר ותשאירו את הרגשות בחוץ. זו גם תשובה לשאלה ביחס למימוש תיק ההשקעות וכמובן שזו לא התשובה היחידה האפשרית.
מה אנחנו לומדים לעתיד
הכלל הראשון: אין גאות בלי שפל. יין ויאנג! בתוך הירוק של הגאות טמון העיגול האדום של השפל (עיגול האינפלציה והריבית במקרה הנוכחי) ובכל שפל טמון העיגול הירוק של הגאות. בדיעבד האדום ״ברור״ כאדום והירוק ״ברור״ כירוק. בזמן אמת לא רואים אותם וצריך לנסות לגלות אותם בין הפיקסלים של הגרפים והנתונים.
לשם כך אני מעלה כאן רעיונות ולשם כך אני זקוק לעזרתכם. אתם שעובדים ומתמחים בתחומי עשיה שונים יכולים לשתף בהבנות ובתחושות שלכם על הטרנדים העתידיים.
ומה עם ה - S&P500?
שאלת טריליוני הדולר... אתן לכם שני מספרים: 3800 - היעד לירידה שסימנו זה מכבר. 4150 - אזור התנגדות שהסיכוי שנראה את המדד מעליו בקרוב נמוך. בין שני המספרים: כל השתוללות הולכת. כרגע, מגמת הירידה הכללית תופסת. התמיכה הקרובה, לא הסופית, לנאסד״ק היא ב - 11600 וגם היא אולי תעזור להרגיע קצת בטווח הקצר.
ושאלה שהגיעה ברגע האחרון, שאלתו של הקורא א. לגבי אמזון. ובכן אין סיבה לא לקנות אמזון ואני בעדה. החברה היא אותה חברה שאנחנו מכירים ובשנות ה-20-21 העליזות היא דשדשה ולא היתה חלק מההשתוללות. עכשיו יש לנו אותה בהנחה משמעותית. יש לה תמיכה בין 2000 ל - 2200 ובאזור הזה אפשר לנסות להצטייד. היתה 3700 לא מזמן....
בית עולמי
ביום שני התחלנו פרויקט בשם בית עולמי שהוא רשימת מניות של חברות שמאפשרות לנו להיות אזרחי העולם. היום אוסף לרשימה את UBER. ה - CEO רכש שם כמות נאה של מניות ועד לפני שמצב הרוח בוול סטריט התהפך הסנטימנט סביב המניה היה חיובי.
כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.ניתוח טכני זה כמו אסטרולוגיה (ל"ת)נילס 11/05/2022 20:24הגב לתגובה זו5 0סגור
-
3.אשאל שוב אולי הפעם תענה.Gnux 11/05/2022 18:12הגב לתגובה זו3 0להבנתי כל המטרה של ניתוח טכני היא לנטרל את הרעשים ואני לא מבין איך זה אמור לעבוד בטווח זמן קצר. רמת תמיכה צריכה להיות משמעותית. זיהוי הגלים צריך להיות ברור. כל זה לא מתקיים בניתוח טכני לטווח קצר. אני לא מבטל אותו. אני לגמרי משתמש בגרסה משלי שהתפתחה במשך 30 שנה. אבל הגרסה שלי לניתוח טכני היא רק לזמן ארוך. לדוגמא... אס אנד פי רמת תמיכה 3000. שזה גם לאן שאני חושב שיגיע. רמת תמיכה הבאה 2400 שאיני חושב שיגיע. תסתכל על הגף תבין. אשמח אם תסביר איך זה עובד לזמן קצר.סגור
-
2.תודה על הכתבות עוקב קבוע (ל"ת)נתי ל 11/05/2022 17:08הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.שלום זיואלון 11/05/2022 15:13הגב לתגובה זו5 0אני בן 5 ומשקיע בבורסה כבר 30 שנה , אתה מנתח יותר טוב מכל רופא שאני מכיר כל הכבוד.סגור