הביטקוין לא ייעלם למרות נבואות הזעם; והדוח החיובי של הפד על הקריפטו
לאור הקריסות בעולם הקריפטו ואבדן הערך העצום (בשיא הנפילות לפני שבועיים נמחקו 200 מיליארד דולר ביום אחד), מתרבים הקולות המתנגדים בחריפות למטבעות הקריפטו. נתנו את האות למתקפה החריפה זקני המשקיעים וורן באפט וצ'ארלי מאנגר לפני כשלושה שבועות ב"וודסטוק של הקפיטליזם" - הועידה השנתית עם משקיעי חברת ברקשייר ההאת'וואי באומהה שתקפו את המטבעות הללו, ובמיוחד הביטקוין: מאנגר לא חסך את שבט לשונו מהמטבע: "הוא מטופש, מרושע, וגורם לנו להיראות רע ביחס לסינים".
נשיאת הבנק האירופי קריסטין לגארד גם הביעה התנגדות חריפה למטבע. "הקריפטו לא שווה כלום ומבוסס על כלום" אמרה (יחד עם זאת, השבוע אמרה לגארד כי בנה משקיע בקריפטו - בניגוד לעצתה).
האחרון שהצטרף למתקפה הוא מייסד מיקרוסופט ואיש הטכנולוגיה ביל גייטס שטען שהקריפטו "לא תורם דבר לחברה".
הסיבה העיקרית למתקפות היא שהמטבע חסר ערך פנימי. כלומר, להבדיל ממחיר מניה שמשקף בעלות על דבר ממשי - חברה שמייצרת ערך כלשהו וכדו', או בית או חפץ כלשהו שהוא בעל ערך בפני עצמו, הקריפטו הוא בסך הכל קוד שעיקר הערך שלו הוא בכך שאי אפשר לשחזר אותו והוא ייחודי. למה זה משהו ששווה כסף? הם טוענים. גם הדולר חסר ערך פנימי, כמו גם כל המטבעות האחרים, אך הם משקפים את כוחה הכלכלי של המדינה שמנפיקה אותם. הקריפטו לא.
כנגד זאת, למרות התנגדות שהובעה בעבר על ידי קרן המטבע הבינלאומית, מנהלת הקרן קריסטאלינה ג'ורג'יאבינה הפתיעה השבוע כשאמרה בכנס בדאבוס כי עולם הקריפטו הוא חשוב ואסור לאבד אותו, שכן נכסים דיגיטלים יכולים להציע לכולנו "שרותים מהירים יותר בעלות נמוכה יותר" ושהרגולציה לא צריכה להרוג את התחום אלא להפריד בין המוץ לתבן. או במילים שלה זה יעבוד "רק אם נפריד בין תפוחים מתפוזים ובננות". חובבת הפרות הדגישה שמטבעות יציבים "יתפוצצו לך ככל הנראה בפרצוף" אם הם לא מגובים בנכסים ריאלים, וצייינה שביטקוין איננו מטבע כיון שהוא לא מציע ערך יציב: "אני אומרת שהביטקוין יכול להיקרא מטבע אבל לא כסף, מדוע? כיון שדרישה מקדמית לדבר כלשהו כדי להחשב כסף הוא ערך יציב כך שתוכל באמת לתכנן סביבו".
אז איך מפרידים בין הפרות השונים? לדבריה, הרבה תלוי ברגולציה: "ישנה אחריות מאד חשובה שמוטלת על הבנקים המרכזיים והרגולטורים האחרים לוודא שכל אחד יכול לצעוד לתוך העולם הזה בביטחון".
נאמר אנחנו, שיש להפריד בין ערך רגעי וספקולטיבי שמייצג מטבע כזה או אחר לבין הטכנולוגיה והפתרונות שמתפתחים ברשתות הבלוקצ'יין ובפרויקטים השונים שסביבם. אלפי מהנדסים מוכשרים ברחבי העולם עובדים בימים אלו על פיתוחים חדשים בעולם הקריפטו, כמו שעבדו לפני חצי שנה כששוי השוק של הקריפוו היה מעל 3 טריליון דולר, וכמו שימשיכו לעבוד אף אם ערך השוק יצנח למתחת חצי טריליון דולר. ישנם הרבה "יוניקורנים" שהחלו לעבוד בדיוק בזמן המשבר הקודם בשנים 2017 - 2018 וכיום מייצרים מיליונים רבים של הכנסות ומעורכים במיליארדי דולרים. רק השבוע גייס סטארט אפ קריפטו ישראלי מנתניה לפי שווי של 8 מיליארד דולר. יותר ויותר גופים פיננסים נכנסים בדרך זו או אחרת לעולם הקריפטו, אם בשימוש בטכנולוגיה ואם בגיוון פרוטופוליו ההשקעות על מנת שיכלול גם נכסים פיננסים. מלבד התחום הפיננסי תעשיית הבלוקצ'יין פועלת גם בתחומים אחרים כמו גיימינג, אומנות או מדיות חברתיות. קשה לראות את המהפכה הזאת נעצרת, למרות הירידות החדות.
בכל אופן, ההיסטריה סביב אובדן הערך צריכה להילקח בעירבון מוגבל. כפי שראינו שבוע שעבר, זהו איננו השוק הדובי הראשון שעבר עולם הקריפטו, וקרוב לוודאי שגם הפעם תגיע התאוששות בהמשך.
קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
אמריקה הלטינית: הפיטורים מגיעים גם לקריפטו. בורסת הקריפטו הדרום אמריקאית Bitso מפטרת 80 עובדים. לפני הפיטורין הועסקו בה יותר מ-700 עובדים. לבורסה 4 מיליון משתמשים. עדיין ישנם יותר מ-60 משרות פתוחות בדך גיוס העובדים של החברה.
פורטוגל: שני חוקים שנועדו למסות מטבעות קריפטוגרפיים נפלו בקונגרס הפרוטוגלי. נכון לעכשיו משקיעים משלמים 0% מס על רווחי הון מנכסים קריפטוגרפיים, מה שהופך את פורטוגל לאחד המקומות הידידותיים ביותר למשקיעי קריפטו באירופה, אם לא בעולם כולו. החוק הוצע על ידי חברי פרלמנט ממלפגות שמאל קטנות, יחד עם זאת שר האוצר הפרוטוגלי אמר שבקרוב יהיה מיסוי, אם כי בדרך אחרת ממה שהוצע.
אוקראינה מבקשת עוד תרומות בקריפטו ואף השיקה קליפ עם שיר שנקרא "השקע בשלום, אחי".
סם בנקמן פרייד מייסד בורסת FTX עולה לא מעט לכותרות לאחרונה, בין השאר בזכות השקעה שביצע בחברת רוביהוד. השבוע התפרסם כי הוא הוא לא נמנע גם מפוליטיקה כשאמר שיתרום מיליארד דולר על מנת "לעצור את דונלד טראמפ" בבחירות של 2024. בנקמן היה מגדולי התורמים של ביידן בבחירות האחרונות. אם טראמפ ירוץ בנקמן יהפוך ככל הנראה לאחד מגדולי התורמים הפוליטיים בהיסטוריה של ארצות הברית. במצב הנוכחי של ביידן בדעת הקהל האמריקאי ושל הדמוקרטים בכלל נראה שהם יזדקקו להרבה יותר מזה.
הפדרל רזרב האמריקאי שידוע כביקורתי באופן כללי כלפי הקריפטו פרסם דו"ח מעניין השבוע שיכול להיחשב כ"חיובי" כלפי התחום. לפי הדו"ח השימוש בקריפטו עדיין נעשה בעיקר כהשקעה, אך בקרב אלו שמשתמשים בנכסים דיגיטלים כדי לבצע תשלומים נפוץ הרבה יותר השימוש אצל אלו שאין להם גישה לבנקאות מסורתית. לדברי הדו"ח, הנכסים הדיגיטלים מגיעים לקהל שהמוסדות הפיננסים המסורתיים "נכשלים בלעזור להם". ל-60% מהמבוגרים שהשתמשו בקריפטו לצורך תשלום היה משכורת שנתית של מתחת ל-50 אלף דולר. עוד עולה מהדו"ח ש-12% מהאמריקאים השתמשו או היה בבעלותם מטבעות קריפטו.
בורסת FTX מנסה לגוון הכנסות והודיעה כי תיכנס גם לעולם המסחר המסורתי ותציע לללקוחותיה מסחר במניות וקרנות שונות.
טית'ר, המטבע היציב מגובה הנכסים איבד כבר 10 מיליארד דולר שנפדו ממנו, וכעת שווי השוק שלו הוא 73 מיליארד דולר לעומת 83 מיליארד דולר בשיא. בניגוד להתרסקות המטבע היציב טרה שהופעל באמצעות אלגוריתם לא מדובר בהפסדים של המשקיעים (חוץ מאלו שמכרו בזמן שהוא איבד לכמה ימים את ההצמדה לדולר) אלא באנשים שפשוט פדו את המטבעות שברשותם. השבוע השיקה החברה מטבע יציב חדש הצמוד לפסו המקסיקני (סימול: MXNT). המטבע יהיה זמין בשלוש רשתות: את'ריום, טרון ופוליגון. המטבע הזה מצטרף למטבע הצמוד לדולר (USDT), לזה הצמוד ליורו (EURT) ולאחד נוסף הצמוד ליואן הסיני (CNHT). "אנו רואים עליה בשמוש במטבעות קריפטו באמריקה הלטינית בשנה האחרונה ונעשה ברור שאנו צריכים להרחיב את ההיצע שלנו" אמר פאולו ארדוינו מנכ"ל טית'ר.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
שבוע שני ברציפות של דשדוש עד ירידות עבר מאז הנפילות הגדולות והתרסקות הטרה. הביטקוין נע לו במהלך השבוע בטווח שבין 28 ל-30 אלף דולר, ושאר המטבעות הגדולים אף רשמו ירידות שערים משמעותיות יותר, בעיקר בסוף השבוע, אז אבדה במקצת הקרולציה בין שוק הקריפטו לשוג המניות לרעת הקריפטו, כי למרות ששוק המניות חווה ימי עליות מאז פרסום פרוטקול הפד הקריפטו דוקא ירד.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.89% BITCOIN 98,589 -0.89% בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . ראש העיר של מיאמי פרנסיס סוארז ממשיך לקבל את משכורתו בביטקוין למרות הירידות החדות. יחד עם זאת הוא ציין שזה לא מקור ההכנסה היחיד שלו, רומז בכך שזו לא דרך שהוא היה ממליץ לאנשים לא עשירים כמוהו לקבל את משכורתם. "יש לי את הפריבליגיה להיות מסוגל לחשוב לטווח ארוך בנושא ההשקעות שלי. אני לא מתמקד במחיר. אם אתה מסתכל על המחירים מבחינה היסטורית, היו רק שנים מעטות שהמחירים ירדו". נציין כמובן שיש רק שנים מעטות שהביטקוין קייים בכלל, ומתוכם תקופות דוביות לא קצרות באופן יחסי.
כעת נסחר הביטקוין תמורת 29 אלף דולר, ירידה שבועית של כ-4%.
את'ר (ETH)
ETHEREUM
+0.77%
ETHEREUM
3,344.2
+0.77%
בסיס:3,318.7
פתיחה:0
גבוה:3,398.2
נמוך:3,262.3
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
. מטבע האת'ר צנח השבוע לנוכח חשש מ"ארגון מחדש" שקרה בפיצ'ר של הרשת שנקרא "Beacon Chain" שחיוני לשדרוג הרשת לו מצפים רבים. ה"ארגון מחדש" או reorg יכול להיות תוצאה של באג או התקפה מכוונת וגורם לשכפול זמני של חלקים מרשת הבלוקצ'יין. במקרה זה מדובר בשכפול של 7 בלוקים שנחשב הגדול ביותר מזה שנים.
The Ethereum beacon chain experienced a 7-block deep reorg ~2.5h ago. This shows that the current attestation strategy of nodes should be reconsidered to hopefully result in a more stable chain! (proposals already exist) pic.twitter.com/BkQrKuUlw1
— Martin Köppelmann 🇺🇦 (@koeppelmann) May 25, 2022
האת'ריום ירד אם כן ב-12% השבוע ונסחר כעת סביב 1766 דולר למטבע אחד.
בינאנס קוין (BNB) שמר על יציבות יחסית וירד ב-1% בלבד. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 301 דולר.
ריפל (XRP). הריפל ירד אף הוא כ-9% ומטבע אחד נסחר תמורת 0.39 דולר. שווי השוק הכולל ירד ל-19 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). הקרדאנו ירד 11% השבוע ונסחר תמורת 0.4767 דולר. שווי השוק הכולל שלו הוא 16 מיליארד דולר.
סולנה (SOL). הסולנה ירדה בשיעור החד ביותר מבין המטבעות הגדולים ושווה כיום 14.6 מיליארד דולר. הדוג'קוין כבר קרוב יותר משבוע שעבר למרות שאף הוא ירד השבוע וכעת שווה 10.4 מיליארד דולר. סך הכל ירדה הסולנה ב-17% השבוע ומטבע אחד נסחר כעת תמורת 43 דולר.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
>>>"איך אפשר "לשחק בשביל להרוויח"?
מה קורה ברשת טרה?
חסידי רשת הטרה שמחקה כ-60 מיליארד דולר מן העולם לא מרימים ידיים וכעת נעשה ניסיון להשיק את טרה 2.0. בהצבעה שנערכה בקרב בעלי זכות הבחירה בפרויקט הוחלט על פיתוח פרויקט בלוקצ'יין חדש לחלוטין, וכל מי שהחזיק במטבע הלונה יקבל מטבע ברשת החדשה. מחזיקים בעלי יותר מ-10 אלף לונה יקבלו את המטבעות באופן הדרגתי כדי למנוע מכירה מיידית של כמויות גדולות.
בהצבעה לגבי הפרויקט החדש הצביעו 65% בעד השקת רשת חדשה ללא אלגוריתם ייצוב שאפיין את הישנה, 21% לא הצביעו ו-13.2% הצביעו נגד עם זכות וטו, אך נדרש 33% בעלי זכות וטו כדי לעצור את ההצעה.
הפרויקט בעצם הוא פרויקט בלוקצ'יין חדש בלי הערך המרכזי של הטרה - הצמדה לדולר - לכן הוא לא מציג, לפחות לעת עתה, שוום ערך מוסף ביחס לאלפי רשתות הבלוקצ'יין שכבר קיימות בשוק. לכן קיימת סקפטיות גדולה שהוא אכן יוכל למצוא את מקומו בתוך שוק הרשתות הצפוי, וקרוב לוודאי שהוא יתקשה לשחזר את הערך העצום אליו הגיעה הלונה או הטרה-דולר. יחד עם זאת פרויקטים כמו שוק ה-NFT של הטרה שנקרא רנדום ארת', פרויקט החוזים החכמים נבולה ובורסת המסחר פניקס פינאנס כבר הביעו את אמונם בפרויקט טרה 2.0 ואמרו שיפעלו על הרשת החדשה. גם בורסות הקריפטו הגדולות כמו בינאנס ו-FTX יתמכו בהשקה מחדש.
בינתיים המפתחים שעבדו ברשת הטרה, אולי הנכס בעל הערך הגבוה ביותר שהותירה אחריה הרשת הקורסת, מחפשים בית חדש. קשה להאמין שהפרויקט החדש שהושק ירכוש את אמונם. "טרפורם לאבס (מפתחי הטרה) היו מאד טובים כלפינו כמפתחים אז היינו רוצים לתמוך בהם בהשקת הפיצול (פורק), אך איננו יכולים עדיין להתחייב לבנות (פרויקטים ברשת החדשה)" אמר מפתח אנונימי על רשת הטרה הישנה. מפתח אחר אמר כי "מייסדים של פרויקטים באמת חוקרים אפשרויות אחרות, יותר ממה שציפיתי. לטרה 2.0 יש יותר מדי דברים באוויר והדרך מוטלת בספק".
דו אסקאו, מייסד חברה המתמחה בגיוס מהנדסים לעבודות קריפטו אומר שהכשרון של מפתחי הטרה הוא "סחורה חמה": "אין הרבה מהנדסים שנמצאים עמוק מספיק בתחום ה-DeFi (חוזים חכמים) שפעלו בפרויקטים ברמה הזו. המנהדסים של טרה בנו מוצר חזק. האסטרטגיה הכושלת (של ההצמדה) לא משקפת את עבודתם, וישנם הרבה פרויקטים עם פחות "מטען" שישכרו אותם תוך שניות". לפני הקריסה הטרה הייתה הפרויקט השני אחרי האת'ריום עם הכי הרבה "ערך נעול", כלומר כספים שהיו בתוך פרויקטים של חוזים חכמים, תחום שלא מת עם מותה של הרשת.
מי שמזדרז לנסות ללכוד את המהנדסים הללו הן הרשתות קדנה ופוליגון, שתיהן הודיעו השבוע על הקמת קרנות מיוחדות במיליוני דולרים לסייע לפרויקטים שנפגעו על ידי הקריסה, כל עוד המפתחים יעבירו אותם לרשתות הללו. במקרה של קדנה מדובר ב-10 מיליון דולר. מנכ"ל קדנה פרנסיסקו מאלפיגנאנו אמר: "אנו תומכים בכל מי שהושפע מהמיני קריסה הזו". ברשת פוליגון הקימו גם כן קרן במיליוני דולרים שתתמוך במעבר לרשת שלהם.
בתוך כך הזעם על מייסד טרה דו קאון הדרום קוריאני ממשיך בקרב משקיעי הטרה. התחושה הכללית הוא שקאון התנהג באופן יהיר כשלא שעה לאזהרות בנוגע לסיכונים שברשת שלו, וכן שניהול המשבר היה כושל. השבוע נעצר משקיע קריפטו שהפסיד, לדבריו, 2.4 מיליון דולר בהתרסקות כשהוא ניסה "לבקר" את קאון בביתו שבדרום קוריאה. הוא תיעד את הביקור בשידור חי ברשת אך נעצר על ידי המשטרה, לא לפני שהספיק לדפוק בדלת הבית, כשאת הדלת פתחה אשתו של קאון שמיהרה להתקשר למשטרה. במקרה זה ככל הנראה לא מדובר באדם בעל כוונות אלימות אלא בעיקר במחאה, אך נראה שהזעם עלול לגרום לתוצאות חמורות יותר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.כל מתנגדי הקריפטו לא מבדילים בין זכוכית לאלומניוםדודו 27/05/2022 20:49הגב לתגובה זו0 0מדברים במנטרות ומצטטים אחרים מבלי באמת להבין משהו בתחום.גם באפט לא יצר כלום .לא הקים מוסד אחד שמפעיל מכונות .את הונו עשה בגלל כסף .בהשקעות של כסף פיאט ולכן האינטרס דלו זה להעלים את הקריפטוסגור
-
5.הביטקוין לא יעלם כי הפריירים לא נעלמים הם רק מתחלפים (ל"ת)פונזי 27/05/2022 12:59הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.מספיק להכשיל אנשים ולעשות מכך קופה (ל"ת)משה 27/05/2022 10:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.זה לא נקרא להשקיע בשום קנה מידה.gnux 27/05/2022 09:37הגב לתגובה זו0 0הקרן הראשונה שהייתה פתוחה למסחר ו"צמודה" לביטקוין היום בשער 19 הייתה לא מזמן פי שלוש. וזה עוד המטבע הגדול ביותר ממטבעות הקריפטו. ואף אחד לא מבטיח שזה הסוף. אפשר להשוות זאת אולי, אולי למסחר באופציות.סגור
-
2.גודל ישראללרון 27/05/2022 09:27הגב לתגובה זו0 0כגודל ניו יורק,ראו את היעילות התשתיתית שם ואצלנו.,בושה וחרפה וכידוע ביטקוין גם הוא "סוג של" תשתית אמנם מחשביתסגור
- טען עוד
-
1.בקריפטו בונים על דור הטיפשים הבאחחח 27/05/2022 08:49הגב לתגובה זו0 0להתראות בעוד חמש שנים ברשת החדשה .טרה 4...קרס המטבע נוציא עוד 5 מטבעות חדשים שיהיו .."המטבע"הכי הכי הכיסגור