האסדה של אנרג'יאן הגיעה - הגז צפוי לזרום מ"כריש" ברבעון השלישי של 2022

 | 
telegram

חברת אנרג'יאן 0% אנרג'יאן 5,050 0% אנרג'יאן בסיס:5,050 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מדווחת שהאסדה הצפה (FPSO) שלה הגיעה למיקומה, בקרבת מאגר כריש. הדרך לישראל ארכה 35 ימים. במהלכה, האסדה עברה דרך 6 ימים (seas) וחצתה גם את תעלת סואץ. היא נכנסה למימיה הכלכליים של ישראל בסוף השבוע והגיעה למיקום המיועד לה ליד המאגר.

האסדה צפויה להזרים גז ראשון מהמאגר במהלך הרבעון השלישי של 2022, כאשר אנרג'יאן מתחילה בפעולות העיגון וחיבור האסדה לבארות הגז ולצנרת, ובהרצה של המערכות. כזכור, בחברה מעריכים כי פעולות ההרצה יימשכו כ- 3-4 חודשים עד להגעה להזרמת גז ראשון. החברות שתלויות בגז של אנרג'יאן, כמו  בזן 0% בזן 92.3 0% בזן בסיס:92.3 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  - שכבר צופה פגיעה משמעותית בתוצאות בעקבות העיכובים - יוכלו להתחיל לנשום לרווחה, אם אנרג'יאן סוף סוף אכן תעמוד בתחזית.

באנרג'יאן נשמעים נרגשים ואומרים: "המשמעות היא חיזוק משמעותי לתחרות במשק האנרגיה בישראל, הפחתת מחירי האנרגיה והשירותים הכרוכים בה, והבטחת מקור אספקה נוסף לביטחונה ועצמאותה האנרגטית של ישראל". מנכ"ל החברה מתיוס ריגס, אמר: "אני שמח לאשר כי Energean Power, האסדה הצפה של אנרג'יאן, הגיעה בבטחה לישראל. זוהי נקודת ציון משמעותית ביותר לקראת הגז הראשון ממאגר כריש, הצפוי ברבעון השלישי של השנה. פרויקט הדגל שלנו יספק בטחון אנרגטי לישראל ולאזור.״

כותרת ראשית

- כל הכותרות

איומים של חיזבאללה וממשלת לבנון - למרות שהגז בכלל לא בשטח שלה, והיא נזכרה לדרוש אותו רק אחרי שמצאו שם גז
מי שפחות מתלהבים מהסיפור הם חיזבאללה ולבנון. הגז אמנם לא נמצא במים הכלכליים של לבנון, אלא של ישראל, אלא שלבנון הרחיבה את ההגדרה כדי לטעון לבעלות על המאגרים - רק שכדאי לציין את הצביעות: כל עוד מצאו גז לבנון לא הייתה בסיפור. אחרי שיש גז, פתאום היא רוצה את השטח.

נשיא לבנון, מישל עאון, וכן ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאטי, הזהירו מפני ההשלכות של תחילת הפקת הגז. שני האישים טוענים שתחילת הפקת הגז היא "צעד מסוכן שעלול להצית מתיחות, שלא ניתן לחזות את ההשלכות שלה". גם ארגון הטרור חיזבאללה התייחסו להגעת האסדה ומאיים לפעול נגדה.

הדברים לעיל נאמרו בהמשך למחלוקת בין לבנון וישראל על סימון הגבול, מה שמשפיע גם על הגדרת המים הטריטוריאליים שבהם נמצא המאגר. משא ומתן שנערך בין המדינות הסתיים בלא תוצאות, תוך שארגון חיזבאללה מונע משא ומתן והידברות ישירה בין הצדדים, שייתכן שהיו יכולים להביא לפתרון כל שהוא. כך או אחרת, אין כל כוונה להימנע מהפקת הגז בעקבות האיומים. עם זאת, חיל הים של ישראל הגביר את האבטחה סביב המאגרים.

בדוחותיה לרבעון הראשון של 2022 דיווחה אנרג'יאן על הכנסות של 170.7 מיליון דולר,  עליה של 80% לעומת 94.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח התפעולי לפני מס (EBITDAX) קפץ ל-89.6 מיליון דולר, לעומת 32 מיליון ברבעון המקביל.

לאחרונה הפסידה אנרג'יאן את החוזה בהיקף 2.2 מיליארד דולר מול דליה אנרגיות, אבל חתמה במקום על חוזה מול תחנת הכח חגית וגם מול חברת החשמל. אנרג'יאן גם דיווחה על גילוי של 8 BCM בבאר "אתנה", אך כדאי לזכור שמדובר בכלל בתגלית גז שהיא 60% מתחת לצפי המקודם של החברה ל-21 BCM; עם זאת, בחברה מעריכים כי בכל אזור 'אולימפוס' היא צפויה למצוא עוד 50 BCM; הגז מאתנה לא חייב בתמלוגים והחברה צופה עליה של כ-8% בהכנסות עבור אותה כמות גז ביחס לגז מכריש ותנין.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות