UBS: ההקלה באינפלציה התעכבה, לא בוטלה; ירידה בהוצאות - לא סבירה

למרות האינפלציה הגבוהה, ירידה באמון הצרכנים, חזרה חלקית של הסגרים בסין וגישה ניצית יותר של הבנק האירופי, מארק האפלה מנהל השקעות בבנק סבור שהאינפלציה כבר עברה את השיא וכי לאור הבטחון התעסוקתי הצריכה לא תפחת; במה הוא ממליץ להשקיע?
 | 
telegram

מדד המחירים לצרכן האמריקאי שפורסם ביום שישי האחרון והראה אינפלציה גבוהה מהצפוי של 8.6^ הוביל את השוק לפרץ פסימיות עם נפילות חדות במהלך סוף השבוע. ה-S&P500 ירד ב-2.9% וסיכם ירידה שבועית של 5%. בשוק צופים המשך נפילות עם פתיחת שבוע המסחר החדש.

מלבד נתוני האינפלציה גם מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן נפל לשפל של 50.2 נקודות, הנמוך ביותר מאז 1978, ומתחת לנתון הנמוך של מאי - 58.4%. בסין חזרו הסגרים על שנגחאי באופן חלקי והבנק האירופי גם החל בגישה ניצית יותר והחל להכין את השווקים להעלאת ריבית ראשונה מזה יותר מעשור. 

בכל זאת, יש גם מי שנותר אופיטימי. מארק האפלה, מנהל השקעות ראשי ב-UBS Global Wealth Management, ממשיך לראות את חצי הכוס המלאה: "לדעתנו, ההקלה באינפלציה התעכבה, לא בוטלה. מדד CPI לצרכן, ללא מחירי מזון ואנרגיה, המשיך במגמת הירידה שלו - ירד ל-6% במאי, מ-6.2% באפריל ומהשיא של 6.5% במרץ". האפלה מציין שגם כמה מוצרים נוספים כמו טלויזיות וסמארטפונים הוזלו. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"למרות שאנו צופים שהצמיחה תמשיך להתמתן, אנו לא צופים ירידה משמעותית השנה. ירידה חדה בהוצאות משק הבית נראית לא סבירה בהתחשב ברמות גבוהות של ביטחון תעסוקתי". לפי הנתונים האחרונים נוצרו 390 אלף משרות חדשות במאי, מעל הציפיות ושיעור האבטלה ירד לשפל היסטורי של 3.6%. 

בסקירה היומית של הכלכלן הוא מציין שהוא לא מצפה לירידה במחירי הנפט, למרות ההבטחה של מדינות אופק+ להעלות את הייצור, כיון שכבר כעת חלק מחברות הקרטל מתקשות לעמוד ביעדי הייצור. 

בנוסף, למרות האמור לעיל, ישנם סימנים מוקדמים לכך ששוק העבודה מתקרר. שיעור ההשתתפות בשוק העבודה עלה ל-62.3% לעומת 62.2% באפריל. אם המסלול הזה ימשך ניתן לצפות שהפד יאט מעט את קצב ההידוק המוניטרי יותר מאוחר השנה. 

עוד ציין האפלה לטובה את הודעתו של נשיא סין על קידום מדינות "מאוזנת יותר" בין אפס קורונה וצרכי הכלכלה. 

לגבי מדיניות ההשקעה המומלצת כתב האפלה כי הדאגות בנוגע לצמיחה עדיין נמשכות ועליית הריבית מהווה רוח נגדית לכלכלה. למשקיעי טווח ארוך נוצרו הזדמנויות. באופן ספציפי הוא ממליץ על אסטרטגיית מוטת ערך. סביבת השקעה של אינפלציה הגבוהה מ-3% מקושרת לביצועי יתר של סקטור הערך ביחס לצמיחה. 

בנוסף הוא ממליץ לבנות תיק השקעות דפנסיבי של מניות שמשלמות דיבידנד ומניות מתחום הבריאות שצפויות להביס את השוק במקרה של מיתון ומגנות על התיק מהתנודתיות. לאחר שנים של ריביות נמוכות החלו להיווצר גם הזדמנויות בשוק האג"ח הקונצרני קצר הטווח. 

עוד סקטור מומלץ הוא הבטחוני בעקבות המלחמה באוקראינה, בעקבותיה הגדילו הממשלות את השקעותיהם בתחום. כמו כן הוא מצפה לעלייה נוספת במחירי הסחורות. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות