אנגליה מעלה את הריבית ב-0.25% בפעם ה-5 ברציפות: חשש ממיתון; במקביל - שוויץ העלתה את הריבית ב-0.5%

מדובר על הרמה הגבוהה ביותר מזה 13 שנים במדינה; שלושה מהחברים ביקשו להעלות את הריבית בקצב מהיר יותר של 0.5%; גם אנגליה מתמודדת עם האינפלציה שממשיכה לזנק ל-9%, שיא של 40 שנה. הבנק צופה אינפלציה של "קצת מעל 11%"
 | 
telegram

הבנק המרכזי של אנגליה מעלה כעת את הריבית בפעם החמישית ברציפות, ובאותו הקצב של 0.25% כך שהיא עומדת מעתה על 1.25% ומדובר ברמה הגבוהה ביותר מזה 13 שנים במדינה, זאת בניסיון לרסן את האינפלציה. ההעלאה מגיעה לאחר שהבנק המרכזי האמריקאי, הפד', הקפיץ אתמול את הריבית ב-0.75% לרמה של 1.5-1.75%, במה שהיה אקמול לזמן קצר לשוק - היום החוזים שוב נופלים. מוקדם יותר היום גם שוויץ העלתה את הריבית - ב-0.5%.

הבנק המרכזי במדינה חושש ומזהיר שהכלכלה הבריטית עלולה ליפול למיתון, והשאלה כעת האם מדובר על העלאה מספיק מהירה של הריבית? לא בטוח. הוועדה המוניטרית של הבנק הצביעה ברוב של 6-3 על העלאה מתונה יחסית, כאשר שלושת החברים האחרים רצו להקפיץ את הריבית ב-0.5%, כלומר - העלאה ניצית יותר של הריבית.
יצוין כי הבנק המרכזי של אנגליה החל בתהליך העלאת הריבית מוקדם יותר מאשר הפד' ובנקים נוספים, ולכן הוא יכול להרשות לעצמו יותר מרחב תמרון ולהמשיך עם העלאות איטיות יותר של הריבית. 

בהודעת הוועדה נאמר שהבנק "ינקוט את הפעולות הדרושות כדי להחזיר את האינפלציה ליעד של 2% באופן בר-קיימא בטווח הבינוני", כאשר בדומה לפד' אומרים גם באנגליה שהם ייבחנו בכל חודש את הנתונים הכלכליים ואת הלחצים האינפלציוניים ויבצעו את העלאות הריבית בהתאם. "הוועדה תהיה ערה במיוחד לאינדיקציות של לחצים אינפלציוניים מתמשכים יותר, ובמידת הצורך תפעל בכוח בתגובה", אמרו בבנק.
 

הבנק של אנגליה מנסה להתמודד עם המשימה הלא פשוטה בכלל של התמודדות עם הזינוק באינפלציה, האטה בצמיחה והפיחות המהיר של המטבע המקומי, הליש"ט. בינתיים, האינפלציה בבריטניה נמצאת בשיא של 40 שנה והגיעה בחודש אפריל לקצב שנתי של 9%. הבנק המרכזי של המדינה ממשיך לעדכן את הנתונים כלפי מעלה וצופה שהאינפלציה תעלה "קצת מעל" ל-11% השנה. הכלכלה הבריטית התכווצה באופן בלתי צפוי ב-0.3% באפריל לאחר התכווצות של 0.1% במרץ. ה-OECD צופה כי בריטניה תהיה כלכלת ה-G-7 החלשה ביותר בשנה הקרובה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האינפלציה גוברת ברחבי העולם בשל העלייה במחירי המזון והאנרגיה, שהוחרפו בעקבות המלחמה באוקראינה, וחששות מחוסרים בתחומי הסחורות החקלאיות. שיבושים בשרשרת האספקה ​​ושינויים בביקושים כתוצאה ממגיפת הקורונה. יצוין כי הבנק הודה שלא ניתן להאשים את הזינוק באינפלציה רק בגורמי חוץ וציין כי גם השפעות מקומיות במדינה גורמות לכך: שוק עבודה הדוק (במילים אחרות - אבטלה נמוכה) והירידות בשווקים גם השפיעו "אינפלציית מחירי השירותים לצרכן, המושפעת יותר מהעלויות המקומיות מאשר אינפלציית מחירי הסחורות, התחזקה בחודשים האחרונים. בנוסף, אינפלציית מחירי הליבה של מוצרי צריכה גבוהה יותר בבריטניה מאשר במדינות גוש האירו ובארה"ב", אמר הבנק.

 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות