השקעות דולר
צילום: Photo by Tezos on Unsplash

הדולר יורד ב-0.9% ל-3.41 שקל בגלל הירידות בתחזית לאינפציה בארה"ב

לאחר שפורסם מדד אמון הצרכנים על ידי אוניברסיטת מישיגן, דבר שהציג ירידה של 0.2% בציפיות לאינפלציה, עלו המדדים ביום שישי האחרון. בעקבות כך, עלו המדדים גם כאן בארץ וערכו של הדולר יורד כעת בעקבות הירידה בצפי לעליות מחירים
תומר אמן |

 שער הדולר יורד ב-0.9% ועומד על כ-3.41 שקלים לדולר. היורו יורד גם הוא ב-0.7% ונסחר קרוב ל-3.6 שקלים. 

דולר שקל רציף -0.54% דולר ארה"ב   > לשער הדולר היציג לחצו כאן אירו שקל רציף -0.69%
הירידה נובעת בעיקר מירידה בציפיות האינפלציה, לצד הירידה במחירי הנחושת והנפט. כפי שמציין יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון, ירידה זו הינה בשל עלייה מתונה בשכר או בגלל סיבות טכניות.

ביום שישי האחרון פירסמה אוניברסיטת מישיגן את מדד אמון הצרכנים האמריקאי שהראה ירידה של 0.2% בציפיות לאינפלציה כאשר זה עמד על 3.1% (בחודש הקודם עמד על 3.3%). גם רכיב הציפיות לשנה הקרובה ירד ל-5.3%. 

אמנם על פניו מדובר בירידה קלה, אך בלימת העלייה הרשימו את השווקים וכל נתון שירמז על שינוי כיוון באינפלציה יתקבל על ידי השווקים בברכה.

לדברי רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות "על רקע הירידות החדות מתחילת השנה, העליות בעקבות נתונים כאלו עשויות להיות חדות, כפי שראינו כאמור בסוף השבוע."

לדבריו, הסיבה לכך היא שהפד יוכל לקחת פסק זמן מרצף העלאות הריבית, או לפחות למתן אותן. בימים האחרונים אכן נראה כי הבנק המרכזי בארצות הברית יעלה את הריבית ב-0.5% ולאו דווקא ב-0.75%, דבר אשר לרוב השווקים נחשב כחיובי. 

הפד יעשה זאת מכיוון שהוא חושש בין השאר מהאטה כלכלית. על פי סקירה שפרסמה קרן המטבע הבינלאומית על ארצות הברית הפחיתה זו את תחזית הצמיחה שלה לשנים 2022, 2023 ו-2024 ל-2.9%, 1.7% ו-0.8% בלבד בהתאמה. 

ולגבי האינפלציה, הקרן צופה כי מדד המחירים של הוצאות משקי הבית ללא מזון ואנרגיה, המשמש עבור הפד מדד לאינפלציה, יעלה 4.6% ברבעון האחרון של 2022 לעומת הרבעון האחרון של 2021. כלומר, לעומת קצב האינפלציה כיום, תורגש הקלה כבר לקראת סוף השנה. 

לדבריו של אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי בבית ההשקעות מיטב, העליות בשוקי המניות תואמות דפוס של מחזורי עסקים עם אינפלציה גבוהה שהיו בעבר בהם שיא האינפלציה חופף לשפל במניות.  

קיראו עוד ב"מט"ח"

במקביל, משווה זבז'ניסקי את נתוני מדינת ישראל לחו"ל ומציין כיצד נתוני שוק העבודה בישראל התייצבו. כמות המשרות הפנויות צפויה לרדת עם הופעת סימני היחלשות בפעילות הכלכלית במשק.

כמו כן, בשנה האחרונה חל גידול חד בכל סוגי האשראי במשק. יחד עם זאת, מינוף המגזר הפרטי בישראל הנו בין הנמוכים בעולם. פערי המרווחים בין האג"ח הקונצרניות בחו"ל לבין מקביליהן בישראל התרחבו לרמות גבוהות היסטוריות ובנוסף לכך גם מדדי מנהלי הרכש הראשוניים לחודש יוני מצביעים על החרפת ההאטה בארה"ב ובאירופה וירידה צפויה באינפלציה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה