בריינסוויי קיבלה שיפוי ביטוחי ממשרד הבריאות לטיפול בדיכאון

משמעות הכללת הטיפול בסל הבריאות וקבלת השיפוי הביטוחי הינה שמטופלים אשר עומדים בתנאים יוכלו לקבל את הטיפול ללא עלות דרך קופות החולים; היו"ר דוד זכות: "משקיעים מכל העולם שמחים על הבשורה הזו למרות שאנחנו מדינה קטנה"

 | 
telegram

חברת בריינסוויי בריינסוויי -1.42% בריינסוויי 1,811 -1.42% בריינסוויי בסיס:1,837 פתיחה:1,837 גבוה:1,856 נמוך:1,795 תמורה:1,731,777 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: העוסקת בפיתוח וייצור פתרונות למחלות והפרעות פסיכיאטריות ונוירולוגיות מודיעה כי קיבלה לראשונה שיפוי ביטוחי ממשרד הבריאות לטיפול בדיכאון עם מערכת Deep TMS. החברה עושה שימוש בטכנולוגיית גירוי מגנטי מוחי עמוק לטיפול בהפרעות בתפקודי המוח.

הזכאים לטיפול הינם מטופלים מעל גיל 21 המצויים בדיכאון קשה, שלא הגיבו לשתי תרופות נוגדות דיכאון או שקיימות מגבלות כגון תופעות לוואי או חוסר סבילות לחלופות הטיפול האחרות. הכיסוי הינו לסדרה של עד 40 טיפולים אשר יינתנו במרפאות של בתי חולים פסיכיאטרים או בבתי חולים כלליים.

בשיחה שערכנו עם יו"ר החברה וממייסדיה דוד זכות הוא סיפר על צמיחתה של החברה: "החדירה לשוק הייתה קשה מאוד היות והפסיכיאטריה פחות פתוחה לקבל מכשור רפואי להבדיל מענפים אחרים בענף הרפואה, אבל באופן הדרגתי אנחנו כן מתחילים לקבל הכרה", זכות המשיך ואמר כי "בארה"ב היה לנו יותר קל להתפשט כי המטופלים בדיכאון מקבלים שיפוי ביטוחי באופן גורף ולכן אין חסמים כלכליים מצדם".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"קיבלנו אישור לטיפול בדיכאון, OCD, ואישור FDA לגמילה מעישון. באופן כללי אנחנו פועלים לפי תווי התקן של ה-CE האירופאי וה-FDA האמריקאי אבל בכל מדינה אנחנו מתאימים את עצמנו לדרישות שלה", הוסיף היו"ר זכות, "רוב הפעילות בארה"ב כאמור, אבל יש לנו גם מערכות בספרד, בצרפת, שוויץ, טורקיה, אוסטרליה והיד עוד נטויה" רמז.

דוד זכות. יו"ר בריינסווי. צילום: יח"צ

"הצמיחה של החברה שלנו נעה סביב 20%-30% בשנה ואני מקווה שכעת המטופלים יפעילו לחץ על קופות החולים להיכנס לעבוד איתנו בזכות האמון שקיבלנו ממשרד הבריאות. מבחינתנו, האמון של משרד הבריאות על ידי השיפוי שהוא יעניק זה הסיפור הגדול. משקיעים מכל העולם שמחים על הבשורה הזו ורואים בנו כפורצי דרך", הדגיש.

זכות הודף טענות לפיהן הירידות המתמשכות במחיר המניה משקפות משהו על פעילות החברה: "אנחנו נסחרים במכפיל רווח נמוך בזכות ההתפתחות שלנו ואנחנו לא מודאגים. רוב חברות הביו-מד ירדו בבורסה אבל פעילויותיהן לא נפגעו ולכן המניה לא מעידה על כלום". עם זאת, בחברה לא מצליחים להסביר את דיכוי המניה.

"המודל העסקי שלנו מתחלק לשניים, הראשון הוא כמו ליסינג תפעולי והשני הוא מכירה ישירה המהווה בערך כ-30% מהפעילות שלנו. בארץ אנחנו עוד לא יודעים כיצד זה יתבצע היות ואף קופת חולים לא רצתה לדבר איתנו לפני שיהיה תמחור". זכות מסכם: "יש לנו מוצר נהדר עם תוצאות מדהימות, כחול לבן, ירושלמי והכיוון שלנו מצוין".

ד"ר כריסטופר וון ג'אקו, נשיא ומנכ"ל בריינסוויי אמר: "אנו נרגשים על השגת אבן דרך משמעותית בהנגשת הטיפול עם מערכת Deep TMS. מדובר בבשורה לחולים ישראלים רבים אשר המתינו להנגשת הטיפול. אפשרות לכיסוי ביטוחי דרך מערכת הבריאות וקופות החולים השונות, הינו מרכיב מרכזי באסטרטגיית הצמיחה שלנו. אנו ממשיכים במחויבות לפעולות הרחבת הכיסוי הביטוחי לטיפול חדשני לרווחת המטופלים ברחבי העולם".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות