בניסיון להתמודד עם האינפלציה: ביידן שוקל להסיר מכסים על יבוא מסין
ב-2018 פתח נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ במלחמת סחר כנגד סין, עד כדי הטלת מכסים על ייבוא מוצרים או סחורה משתי המדינות בשיעור של עד 25%, או - עשרות ואפילו מאות מיליארדי דולרים. באחת מהחלטותיו הראשונות, נשיא ארה"ב הנוכחי ג'ו ביידן, הסיר חלק מההיטלים שהטיל קודמו, וכעת הוא מתכנן להמשיך בקו הזה כדי לנסות ולהקל על הלחצים האינפלציוניים בארצות הברית - שכבר הגיעו ל-8.6% בשנה האחרונה.
כעת על- פי עיתון הוול סטריט, ג'ורנל ביידן שוקל להסיר את המכס על ייבוא של חלק מהמוצרים מסין, זאת בכדי להתמודד עם האינפלציה, שכן הסרת מכסים מעודדת יבוא ומורידה מחירים לציבור. בגלל האינפלציה הגבוהה, ביידן נואש להציג פעולות להורדת מחירים לציבור וזו אחת מהפעולות לקראת בחירות האמצע המתקרבות, שיתקיימו בחודש נובמבר הקרוב, גם אם מדובר בפעולות מול מוצרים סיניים מתחרים.
יצוין כי ביידן עצמו אמר במהלך הבחירות לנשיאות כי "אם לסין תהיה הדרך, היא תמשיך לשדוד את ארצות הברית" אבל מילים לחוד ומעשים לחוד - היה ברור שביידן יהיה פחות ניצי לעומת טראמפ ביחס לסין, והוא בהחלט מממש את זה. כן צריך לומר שחסימת ייבוא פוגעת במשק ומייקרת את המחירים לצרכן, שנאלץ לרכוש רק תוצרת מקומית יקרה יותר, כאשר מנגד, מי שנהנים ממכסים הם התעשיינים המקומיים.
לביידן יש מטרות סותרות מול סין, מצד אחד הוא חייב להקל על האינפלציה עם הורדת ההיטלים על ייבוא מסין, ומצד שני לשמור על לחץ כלכלי על סין. סגן ראש ממשלת של סין ליו הי (Liu He), ושרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן דנו על המכסים, כך על פי הודעת משרד המסחר של סין.
עם זאת, כלכלנים ברחבי ארה"ב סקפטיים לגבי ההשפעה של הסרת המכסים על האינפלציה בארה"ב, וזאת מכיוון שהסיבה לאינפלציה הנוכחית היא המשבר בשרשרת האספקה, כלומר בעיות בצד ההיצע, ולאו דווקא בצד הביקוש. תומכי הפחתת ההיטלים על הייבוא, לעומת זאת, טוענים שהפחתתם היא אחד הכלים הבודדים שעומדים לרשותו של ביידן כדי להראות שהוא רציני לגבי האטת עליות המחירים לצרכן.
שינוי מדיניות המיסוי על סחורות המיובאות מסין נאמדות כעת בהיקף של 350 מיליארד דולר. על פי העיתון, פקידי הממשל אומרים בשיחות סגורות שביידן אכן נוטה להורות למשרד הסחר של ארה"ב להוציא לדרך את הפטור על מוצרים כגון פלדה ואלומיניום, דבר שעשוי להקל על האינפלציה.
ביידן, באופן מפתיע אולי, ובדומה לטראמפ - רואה בסין גורם חתרני, ומנסה להישען פחות על הכלכלה והתעשיות הסיניות, אבל בעולם הגלובלי שבו אנחנו חיים אי אפשר באמת לחסום ייבוא, הכלכלה מלמדת שזה פשוט מזיק לשני הצדדים, ובעקבות האינפלציה המתגברת אולי אין לביידן ברירה אלא לפעול כך, גם אם זה להוריד את הראש קצת בפני הסינים.
איך זה ישפיע על המניות הסיניות?
מי שצפויות ליהנות מהורדת המכסים הן החברות הסיניות. פתיחת השוק לסחר חופשי וללא מכסים על חומרי גלם ומוצרים בין המדינות עשויה להוביל חברות להפריה הדדית. הכלכלה הסינית משמשת בפועל כבית החרושת לייצור זול עבור המערב, ואם ביידן ימשיך בקו הזה היא עשויה לחזור להיות כך גם עבור השוק האמריקאי, החברות הסיניות יהנו ככל הנראה מביטול היטלי המכסים. בין החברות הללו צפויות להיות גם הענקית טנסנט
TENCENT HOLDINGS
-1.92%
TENCENT...
51.2
-1.92%
סגירה:0
פתיחה:51.47
גבוה:51.47
נמוך:51.13
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
, וגם חברות הרכבים אקספנג
XPENG
-3.09%
XPENG
11.91
-3.09%
סגירה:0
פתיחה:11.72
גבוה:12.12
נמוך:11.55
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
וניו
NIO INC
+2.98%
NIO INC
4.84
+2.98%
סגירה:0
פתיחה:4.6
גבוה:4.92
נמוך:4.59
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.לא מאמין שכולכם עדר בעיתונותגיל 05/07/2022 19:46הגב לתגובה זו0 0בוא נתחיל מזה שביידן חתיכת דפקט. הוא כל הזמן מפגין חולשה בעולם מלא ביריונים (סין רוסיה ועוד). מי שמפגין חולשה מול ביריונים סופו לא טוב. ובאשר לכם העיתונאים. אתם מחזיקים מעצמכם אנשים אינטיליגנטים והכי חכמים בעולם אבל אתם חושבים כמו עדר כבשים. כולכם כמעט מזמרים את אותה מנגינה. מה זאת אומרת בעולם גלובלי אי אפשר להטיל מכסים ולהגביל יבוא. ראשית הסינים אלופי הגבלות היבוא והם חיים יופי יופי בעולם גלובלי. שנית אין דבר כזה אי אפשר , מי שמחליט לשנות מציאות לטובה לא יכול לחשוב ולפעול כמו ביידן והאליטה העיתונאית. זה נכון שכשמגבילים יבוא המחירים עולים כי המשק המקומי רוכש תוצרת מקומית בעיקר שמיוצר תחת רגולציה מחמירה של איכות סביבה,זכויות העובדים,ועוד. אבל מצד שני אם נשענים על יצור עצמי אז יש פחות אבטלה ויותר מיסים למדינה. מעבר לכך , חשבתי שהעיתונאים וביידן מהקליקה שלהם (האליטה שחושבת שהיא הכי הכי...) מניפים את דגלי זכויות האדם,זכויות העובד,והכי חשוב (מבחינתכם) איכות הסביבה. אז תחליטו מה יותר חשוב לכם אליטה שרואה את עצמה כהכי נאורה והכי חכמה, אתם מעדיפים למשכן את העתיד לטובת ההווה(מה שאתם עושים כבר שני עשורים בערך) ולהרוססגור