ניתוח טכני: זמן לקנות את פורד? מה מעניין מאוד בגרף של IBM?

ממה סוחרים יכולים להיות מודאגים לקראת מבחן התמיכה השני?
 | 
telegram
(1)

נמשיך היום כמובן לבחון את השוק מקרוב ולפני כן נאמר משהו להבנת המרחב של הניתוח הטכני כתגובה והבהרה להערה שנכתבה בתגובות.

קורא הגיב ואמר שמה שיקרה בשוק לא תלוי בגרפים. הוא צודק. כמו שמזג האוויר לא תלוי בחזאים. אבל, הכיוון שההערה הזו לוקח אותנו דורש מחשבה. בואו נסדר אותה קצת.
מה שקובע אם השוק יעלה או ירד הוא התודעה הקולקטיבית של המשקיעים. היא כוללת את סך המחשבות והרגשות שלהם. גם מסחר אלגוריתמי יכול להיכנס תחת ההגדרה משום שגם הוא דרך להביע מחשבות של משקיעים. מישהו תכנת את המחשב, על בסיס פרמטרים טכניים וסטטיסטיים, והמחשב הפך להיות זרוע ביצועית. מישהו גם מחזיק את היד על הכפתור האדום לעצור את המחשב במקרה של אירוע או התרחשות שהתוכנה אינה יודעת להתמודד אתו.

גם מידע ודו״חות כספיים ואקסלים לא קובעים. לכן, חברה יכולה לפרסם דו״ח משופר והמניה תרד כי ציפו למשהו טוב יותר. הדעות והמחשבות של המשקיעים אודות המידע הן שקובעות. כך למשל העלאת ריבית של 0.5% יכולה לגרום לעליה או לירידה של השוק. הכל תלוי למה ציפו ומה חושבים להמשך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אפשר לקרוא דעות של משקיעים באתרים השונים. זה מעניין אבל לא תמיד מועיל. ראשית משום שלא נוכל לחבר ולסכם אותן. שנית משום שאנחנו לא יודעים אם הדעה מובילה לפעולה ומה שמכריע בסוף הוא פעולה. למשל, אני מציג כאן כמה רעיונות מסחר כמעט בכל מאמר. העובדה שכתבתי סימבול על מסמך וורד ואז הוא הופך להיות כתבה מקוונת עדיין לא נספרת בשוק. אבל, כשקורא קורא רעיון ומחליט לקנות 100 מניות הוא מתרגם מחשבה ורגש (נראה לי שזיו צודק, זה נראה מעניין, אני מרגיש שזה רעיון טוב) ומיצר תנועה, קטנה כגדולה, בים הזה שנקרא שוק. התנועה הזו, ביחד עם שאר התנועות, מיצרת גלים. קטנים, משניים וגדולים.

כאן נכנס הניתוח הטכני לפעולה. המנתח הטכני מסתכל על הגלים ושואל את עצמו: האם הם מתעצמים, נחלשים או מתהפכים. ההשוואה הקלאסית היא כמובן לים. תחשבו שמתחילה גאות. גל נכנס אל החוף ואז נסוג. האם כל נסיגה של גל היא סימן לסוף הגאות? איך נדע שגל ספציפי הוא שיא הגאות? כלי הניתוח הטכני נועדו לבחון את השאלות הללו ולנסות להעריך את התשובה.

למשל, רמת התמיכה הרלבנטית כרגע ל - S&P500. כאמור, היא לא תקבע אם הוא יעלה או ירד. היא תעזור לנו להעריך האם הוא ימשיך לעלות או לרדת. לא קביעה אלא הערכה. ולכן אין וויכוח. הניתוח הטכני לא קובע. הוא עוזר לנו להבין את הים טוב יותר. ועדיין, כפי שלצערנו אנחנו חווים בימים אלו גם בחופי הים התיכון, אנשים טובעים בים וגם ספינות נטרפות מעת לעת. הם טובעים כי לים יש כוחות שאינם נראים וכי יש אנשים פועלים בניגוד לסימני אזהרה. בדיוק כפי שמתרחשים בחיינו אירועים שליליים ומצערים שלא חשבנו שיקרו לנו או בגלל שלא שהינו לתמרור כלשהו. להניח שדווקא בשוק המניות, שהוא כולו יצירה של המוח האנושי, התופעות האלו לא יתרחשו ושתהיה איזה שהיא שיטה שתקבע לאן הוא הולך זו הנחה מוטעית. על כך תוסיפו את העובדה שלא השיטה מבצעת את הניתוח הטכני אלא בן אדם... זה כבר לשיחה אחרת.

אז מה עם התמיכה של ה - S&P500?
נתחיל עם התרשים המוכר לכם מיום שני והשבועות האחרונים. מה שניכר עליו הוא שסממני ההתנגדות (קו מגמה יורד ורמת התנגדות) עבדו ורמת התמיכה אותגרה שוב. זה לא סימן טוב.

בתרשים החדש הוספתי שני דברים.
הראשון הוא ניתוח של נפח המסחר. בעמודות הצידיות אתם רואים שאזור התמיכה שלנו מרכז יותר נפח מסחר מאלו שמעליו או מתחתיו וזה אומר שהוא באמת חשוב ומאפיין נקודת הכרעה בשוק. בעמודות שמחת לגרף אתם רואים שנפח המסחר ירד כשהשוק עלה ועלה כשהשוק ירד. סימן לא טוב.

הדבר השני שהוספתי הוא המלבן המוזהב שמראה את טווח תנודת המחיר של שני הימים הדרמטיים מהתקופה האחרונה וקו תמיכה מוזהב שמסמן את החלק התחתון שלו. קו זה תמך בשוק והוא המעוז האחרון.

לאור הנ״ל, ירידה מתחת לקו המגמה המוזהב תיחשב שבירה למטה ותלמד על כניסה לעוד שלב של ירידות. ישנם סימנים מדאיגים בהקשר הזה. חזרה אל מעל הקו הירוק תהיה איתות הרגעה. עכשיו נראה מה השוק קובע.

פורד מצטרפת אל רשימת ההזדמנויות
אל רשימת ההזדמנויות אפשר להוסיף את F. היא נמצאת מעל רמת תמיכה עם ירידה קלה מתחת לרמת ההזדמנות שמבוססת על יעדי פיבונאצ׳י (61.8%). אפשר לחכות קצת ולבחון רכש מעל 12.4 דולר.

מניה נוספת שכדאי לשים אליה לב היא IBM. על הגרף תראו את תהליך ההתעגלות רב השנים של המניה ואת חוסנה בתקופת הירידות האחרונה. עכשיו היא הגיע למבחן התנגדות משמעותי ויש סיכוי לפריצה למעלה. האם להמר על פריצה או לחכות להתממשותה זו כבר החלטה שלכם.
 

מפגש אקטואלי היום בשעה 19:00 עם אבישי עובדיה, על השפעת האינפלציה על השווקים, עסקת איירון סורס ועוד - לכניסה לזום לחצו כאן

כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לפעמים הים שקט
    ואין גלים 15/07/2022 18:13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם ניתוח טכני, לפעמים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות