קרנות פאסיביות - סיכום מחצית ראשונה; ממשיכים לצמוח

הציבור עבר להשקיע במדדי מניות רחבים על חשבון השקעה בסקטורים של הנדל"ן והפיננסים; קרנות עוקבות סנופי בגיוס של 2.5 מיליארד שקל; כל התעשייה בגיוס של 4 מיליארד שקל בעוד קרנות הנאמנות בפדיונות

 | 
telegram

מנתוני הבורסה לניירות ערך בת"א לסיכום המחצית הראשונה לשנת 2022 עולה כי למעלה מ-4 מיליארד שקלים גויסו למניות הנסחרות בארץ. הסיכום מתמקד בתעשיית הקרנות הפסיביות. קרנות פסיביות הן קרנות סל או קרנות מחקות מדד, לרוב לטווח זמן ארוך ומתאפיינות בדמי ניהול נמוכים יחסית להבדיל מהקרנות הפסיביות.

החציון הראשון של שנת 2022 התאפיין בעלייה חדה בציפיות האינפלציה, המלחמה באוקראינה, אשר הביאה לעלייה חדה במחירי הסחורות וגל של העלאות ריבית בארץ ובעולם. למרות זאת, הבורסה בתל אביב המשיכה להפגין עוצמה ביחס למדדים המובילים בעולם וזכתה לגיוס מאסיבי של כספים. למעלה מ-45 מיליארד שקל מנוהלים בקרנות פסיביות על מניות ישראליות. הרוב המכריע של הגידול בקטגוריה הינו תוצאה של עליית ערך ופחות של גיוסים. מנגד, במחצית הראשונה של השנה ניתן היה לראות שהמשקיעים גילו מחדש את המדדים המקומיים, שם נרשמו גיוסים של למעלה מ-4 מיליארד שקל.

מחזורי המסחר בקרנות הסל וקרנות החוץ גדלו בשיעור ניכר עם 620 מיליון שקלים בשנה בחציון הראשון של 2022 לעומת 452 מיליון בשנת 21' כולה. גל הירידות בשווקים הניע את המשקיעים להסיט כספים למדדי מניות רחבים על חשבון השקעה בסקטורים של הנדל"ן והפיננסים שהיו בולטים יותר במהלך שנת 2021.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בעקבות הקטנת גודל הפקודה המינימלי במסחר הרציף ל-500 שקל, הציבור הגדיל באופן משמעותי גם את כמות העסקאות שבוצעו במהלך המסחר בבורסה. משקלן של הפקודות והעסקאות הקטנות גדל באופן מובהק ויצר מסחר ער בסכומים הנמוכים לכל סוגי המשקיעים. במקביל למגמת העלייה הכללית במחזורי המסחר, מחזור המסחר בעסקאות הקטנות היה הכי גבוה לעומת שאר הקטגוריות שנבחנו וצמח מכ-13 מיליון שקל ביום לכ-36 מיליון שקל ביום.

כ-50 מיליארד שקלים מנוהלים בקטגוריית המניות בחו"ל וניתן לראות את השינוי בטעמי המשקיעים אשר הסיתו כספים למדדי הסנופי 500 והנאסד"ק על חשבון מדדים סקטוריאליים. הסנופי 500 גייס כ-2.5 מיליארד שקל והיקף הנכסים במנוהלים בו עומד על 20 מיליארד שקל.

בבורסה בת"א נסחרות כיום 39 קרנות חוץ של החברות הגדולות בעולם לניהול השקעות פאסיבי - בלקרוק, אינבסקו וליקסור, בהם דמי הניהול תחרותיים בהשוואה לדמי הניהול של המוצרים המקומיים. יחד עם זאת, היקף הנכסים בכל קרנות החוץ מסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל בלבד ונראה כי הציבור הישראלי לא נחשף מספיק לקרנות אלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות