"למרות ההאטה, העלאת הריבית בארה"ב תימשך"

הכלכלנים מעריכים כי הריבית תמשיך לעלות בעקביות עד לסוף השנה לאור אינפלציית הליבה הגבוהה שלא צפוייה כמעט לרדת ב-3 החודשים הבאים

 | 
telegram

מחר תתפרסם החלטת הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב וההערכות נעות בין 0.75% בקרב האופטימיים ל-1% בקרב הפסימיים. העלאת הריבית בארצות הברית תגרור, בסבירות גבוהה, העלאת ריבית נוספת גם בישראל, עם כל המשתמע מכך. ביום חמישי יתפרסם גם התמ"ג של ארה"ב שיקבע האם ארה"ב במיתון. כזכור, ברבעון הקודם כבר נרשמה ירידה בתוצר, וירידה גם ברבעון הנוכחי תצביע על מיתון. (הגדרה של מיתון היא שני רבעונים רצופים של ירידה בתוצר). המיתון, אגב, כבר מתומחר בשוק.

הכלכלנים של בית ההשקעות הראל הראל השקעות -1.2% הראל השקעות 4,200 -1.2% הראל השקעות בסיס:4,251 פתיחה:4,231 גבוה:4,234 נמוך:4,136 תמורה:10,997,303 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מעריכים שהנגיד ידגיש שהריבית תמשיך ולעלות בעקביות עד לסוף השנה לאור אינפלציית הליבה הגבוהה שלא צפוייה כמעט לרדת ב-3 החודשים הבאים. זאת למרות שלמחרת הם מצפים שנתוני הצמיחה לרבעון השני יראו על צמיחה אפסית, והנתונים לרבעון הנוכחי מראים על המשך היחלשות.

בכל הקשור לאירופה מצפים כלכלני הראל לעוד עלייה של 0.5% בספטמבר ו-1% בסוף השנה למרות סימנים יותר מוחשיים להאטה וחשש ממשבר אנרגיה. במקביל הבנק המרכזי הודיע על כלי מוניטרי חדש שנועד למנוע פתיחה חריגה של המרווחים בין אג"ח של המדינות בגוש ע"י רכישת אג"ח בשוק המשני. אך המרווחים המשיכו להיפתח לאור ההכרזה על בחירות מוקדמות באיטליה וההתניות לגבי היישום בפועל של התוכנית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לגבי ישראל מעריכים בהראל כי גם בהחלטה הבאה בנק ישראל יעלה את הריבית ב-0.5%, ושהיא תעמוד על כ-3% בסוף השנה - מעל לצפי שמגולם בשווקים. הפרסומים בתקשורת על צמצומי עובדים בענף ההיי-טק מתחילים לבוא לידי ביטוי בדיווחים הרשמיים עם ירידה במספר המשרות הפנויות של מפתחי התוכנה. אך יש להדגיש שלמרות הירידה, הביקושים לעובדים בענף עדיין גבוהים בהרבה מהרמה לפני פרוץ הקורונה.

נפט וגז
בבנק לאומי לאומי +1.67% לאומי 4,135 +1.67% לאומי בסיס:4,067 פתיחה:4,040 גבוה:4,140 נמוך:4,040 תמורה:158,957,381 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מבהירים כי תהליך השחרור של נפט גולמי מן הרזרבה האסטרטגית של ארה"ב מתוכנן להסתיים עד לסוף השנה, והסנקציות של האיחוד האירופי על הנפט הרוסי צפויות להתהדק עוד לפני סוף השנה, ולכן הצפי המבוסס על גורמים אלו לגבי צד ההיצע אינו חיובי. הרבה יהיה תלוי במה שיעשה ארגון OPEC מספטמבר, כאשר סעודיה ואיחוד האמירויות הן הספקיות הפוטנציאליות הגדולות בעת הנוכחית שיוכלו להמשיך ולהעלות את התפוקה. מבחינת הביקוש, צפוי שמרווחי הזיקוק יישארו גבוהים יחסית, כך שרמת מחירי התזקיקים תישאר גבוהה יחסית לעבר ותכביד על צמיחת הצריכה הגולמית של דלק ותזקיקים, המושפעת גם מן ההאטה בצמיחה העולמית.

שמירה על מחירי האנרגיה ברמתם הגבוהה יחסית, צפויה להכביד על צמיחת הפעילות הגלובלית, תוך כדי "השמדת ביקושים", כאשר הנפגעות המרכזיות צפויות להיות מדינות שכלכלתן מוטת תעשייה ואין להן מקורות אנרגיה עצמאיים. מדינות אלו גם נפגעות מהתחזקות הדולר בעולם, התורמת לעלייה נוספת של מחירי האנרגיה במונחי המטבע המקומי שלהן ובפרט מדובר במדינות מתעוררות המצויות במצב מסוכן יחסית. הצפי הוא שמחיר הברנט הגולמי ישאר סביב 100 דולר לחבית בעתיד הנראה לעין.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות