חודש יולי בתעשיית קרנות הנאמנות – גיוס כולל של כ-3 מיליארד שקל

מדובר בגיוס הראשון של תעשיית הקרנות מאז ינואר 2022; הפדיונות התמתנו לכדי 1.3 מיליארד שקל לעומת 3.8 מיליארד שקל בחודש יוני
 | 
telegram

בית ההשקעות מיטב מיטב השקעות -1.28% מיטב השקעות 2,400 -1.28% מיטב השקעות בסיס:2,431 פתיחה:2,430 גבוה:2,448 נמוך:2,390 תמורה:1,543,481 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מפרסם את נתוני תעשיית קרנות הנאמנות לחודש יולי בהמשך לפרסום של ביזפורטל מאתמול, מהם עולה כי נרשם גיוס כולל של כ-3 מיליארד שקל. בתעשייה הפסיבית, נרשם גיוס כולל של כ-2.15 מיליארד שקל. קרנות הסל ממשיכות לגייס גם החודש ומובילות את התעשייה הפסיבית עם גיוס של כ-1.48 מיליארד שקל. הקרנות המחקות סיימו את החודש עם גיוס של כ-0.67 מיליארד שקל, זאת לאחר חודשיים של פדיונות.

הגיוסים המשמעותיים ביותר נרשמו גם החודש בקטגוריית הקרנות הכספיות עם גיוס גדול מאוד של כ-2.2 מיליארד שקל. סך נכסי התעשייה כולה עלה בחודש יולי בכ-13 מיליארד שקל, שמהווים עלייה של כ-3.6% מכ-359.2 מיליארד שקל לכ-372 מיליארד שקל. עלייה שנובעת מתשואה חיובית של כ-2.7%  וגיוס של כ-3 מיליארד שקל.

לאחר ששוקי המניות בארה"ב סגרו את החצי הראשון של השנה עם התואר המפוקפק של חצי השנה הגרועה מאז 1970, חודש יולי מייצג מהפך לא רק בכל הקשור לשוק המניות אלא גם בשוקי איגרות החוב. המשך המלחמה בין רוסיה לבין אוקראינה, מתיחות סביב סין-טאיוואן, אינפלציה שהגיעה לשיא, העלאות ריבית בארה"ב, אירופה וישראל, דוחות כספיים מעורבים בארה"ב, כל אלה לא היה בכוחם למנוע את המהפך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

תעשיית הקרנות
הקטגוריות המגייסות היחידות בתעשייה האקטיבית המסורתית, קטגוריות מניות בארץ ואגד קרנות, גייסו סכום זעיר של כ-20 מיליון שקל וכ-30 מיליון שקל בהתאמה. לעומת זאת, קטגוריית אג"ח כללי, הקטגוריה הגדולה ביותר בנכסיה, בהפרש ניכר משאר קטגוריות ההשקעה, רשמה גם החודש את הפדיון החודשי הגדול ביותר, אך מתון באופן ניכר מחודשים קודמים, פדיון של כ-720 מיליון שקל. קטגוריית אג"ח מדינה רשמה את הפדיון השני בגובהו, כשפדתה סכום של כ-360 מיליון שקל. קטגוריית מניות בחו"ל המשיכה במגמת הפדיונות עם פדיון דומה לחודשים קודמים, של כ-130 מיליון שקל. קטגוריית חברות והמרה סיימה את חודש יולי עם פדיון זעיר של כ-40 מיליון שקל. בקטגוריית אג"ח בחו"ל מגמת הפדיונות החזקה התמתנה, כשבחודש יולי נרשם פדיון של כ-70 מיליון שקל.

הקרנות הכספיות גייסו החודש סכום גבוה במיוחד של כ-2.2 מיליארד שקל, כאשר הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-2.1 מיליארד שקל והקרנות הכספיות הדולריות גייסו סכום קטן של כ-40 מיליון שקל. הגיוס לכספיות השקליות נובע מהעלאת הריבית, גם ממציאת חנייה לכספים שברחו מהקרנות המסורתיות וגם ממעבר כספים מפיקדונות שקליים בבנקים. יצוין גם, כי לקרנות הכספיות יש יתרון מיסויי ניכר מול השקעה בפיקדונות שקליים בפרק זמן זה של אינפלציה.

קרנות הסל והקרנות המחקות
חודש יולי בתעשייה הפסיבית התאפיין במגמה חיובית עם גיוס כולל של כ-2.15 מיליארד שקל, כשקרנות הסל מובילות את הגיוס עם כ-1.48 מיליארד שקל, והקרנות המחקות תרמו לגיוס כ-670 מיליון שקל. גם החודש, קטגוריית מניות בארץ היוותה את רוב הגיוס בתעשייה הפסיבית, גיוס של כ-1.3 מיליארד שקל. קרנות הסל תרמו את רוב הגיוס כשגייסו כ-1.1 מיליארד שקל, בעוד שהקרנות המחקות סיימו את החודש עם תרומה קטנה לקטגוריה, תרומה של כ-200 מיליון שקל.

בקטגוריית מניות בחו"ל התמונה הייתה הפוכה: התעשייה הפסיבית רשמה גיוס של כ-700 מיליון שקל, כשסכום של כ-360 מיליון שקל הגיע מקרנות הסל וגיוס של כ-340 מיליון שקל נרשם בצד של הקרנות המחקות. קטגוריית חברות והמרה סיימה את החודש במגמה חיובית, כשתעשיית קרנות הסל אמנם לא גייסה כלל, אך מנגד הקרנות המחקות סיימו את החודש עם גיוס של כ-220 מיליון שקל. קטגוריית אג"ח בחו"ל סיימה את החודש עם גיוס של כ-70 מיליון שקל. קרנות הסל תרמו את רוב הגיוס עם סכום של כ-50 מיליון שקל, בעוד שמהקרנות המחקות הגיעה תרומה קטנה משמעותית של כ-20 מיליון שקל. קטגוריית אג"ח מדינה רשמה החודש פדיון של כ-70 מיליון שקל, כשנרשמה חלוקה שווה בפדיון בין קרנות הסל והקרנות המחקות.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות