קדימהסטם: אושר הפטנט לטיפול במחלת ALS

החברה קיבלה פטנט ממשרד הפטנטים האמריקאי לטכנולוגיה בתחום הטיפול התאי, למחלות נוירודגנרטיביות, ספציפית ל- ALS; גודל השוק הפוטנציאלי לחברה צפוי לעמוד על סך שנתי של לפחות כ- 0.5 מיליארד דולר
 | 
telegram
(1)

חברת הביוטכנולוגיה  קדימהסטם 0% קדימהסטם 1,271 0% קדימהסטם בסיס:1,271 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:   הנמצאת בשלב קליני בתחום ה-ALS ומפתחת תרופה למחלת הסכרת, ), קיבלה פטנט ממשרד הפטנטים האמריקאי לטכנולוגיה בתחום הטיפול התאי, למחלות נוירודגנרטיביות (מחלות הפוגעות בעיקר בנוירונים שבמוחנו) וספציפית ל- ALS, בקשר עם שיטת יצירת תאי האסטרוציטים של החברה. פטנט זה מצטרף לפטנטים נוספים שקיבלה החברה בארה"ב, ישראל ואירופה לטיפול ב-ALS ולסריקת תרופות ל-ALS.

מוצר הדגל של קדימהסטם, AstroRx, מורכב מאוכלוסיית תאים ייחודית ורבה של תאי אסטרוציטים שמקורם בתאי גזע פלוריפוטנטיים אנושיים. התאים נועדו לתמוך בהישרדות של נוירונים במערכת העצבים המרכזית. נוירונים אלה ניזוקים במחלת ה- ALS בגלל תפקוד תקול של האסטרוציטים המקוריים בחולה. מחלת ה-ALS הינה מחלה הפוגעת באיתותי העצב-שריר ולבסוף מבטלת אותם כך שהיא מובילה לשיתוק ועד מוות.  

להערכת החברה נכון למועד זה, גודל השוק הפוטנציאלי לחברה צפוי לעמוד על סך שנתי של לפחות כ- 0.5 מיליארד דולר .

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנכ"ל קדימהסטם, אסף שילוני, מסר: "הפטנט שהוכרז היום מחזק את תיק הקניין הרוחני שלנו בתחום הטיפול ב-ALS ומחלות ניווניות אחרות. לא רק שזה סימן טוב שהפטנט הוענק בארה"ב לקראת הניסוי הבא, אלא שהתזמון גם נותן ל-AstroRx יתרון ברור שכן הוא מגדיל את הערך האסטרטגי של המוצר, אנו עוסקים כיום בפעילות אינטנסיבית לקידום הגשת ה-IND עד סוף 2022 ובהכנות לתחילת ניסוי קליני Phase 2a בארה״ב בשנת 2023."

מישל רבל, המנהל המדעי של קדימהסטם, אמר כי "תוכנית ה-ALS מתקדמת היטב. פורטפוליו הפטנטים הרחב של החברה חוזק היום ואנו נמצאים במסלול הנכון להתחיל את הניסוי הקליני המצופה ב- AstroRx תוך חודשים. אני נרגש לראות את החזון המקורי שלנו מתממש, כשהמטרה היא לשפר את הטיפול בחולי ה-ALS".

בחודש יוני האחרון חתמה קדימהסטם על הסכם לבחינת היתכנות עם חברת הביוטק האמריקאית הפרטית Implant Therapeutics, לשימוש בטכנולוגיה של תאים חמקניים iACT cells, (שהם תאי שתל שמערכת החיסון לא מזהה אותם כזרים לגוף) של החברה למניעת דחיית שתל.

החברה שווה כ-49.56 מיליון שקל ומחירה עומד על כ-1.39 שקל למניה. מניית החברה ירדה מתחילת השנה ב-58%.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    קדימסטם
    גק 09/08/2022 12:23
    הגב לתגובה זו
    1 3
    תעלה היום לפחות 68%
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות