מרכז לוגיסטי של MLP בטיצי פולין
צילום: באדיבות MLP
פרסום ראשון

זינוק בשטחי השכרה ובהכנסה של זרוע הפארקים הלוגיסטיים של הכשרת הישוב באירופה

הביקוש הגבוה למתחמים לוגיסטיים בפולין וגרמניה הוביל למחצית שנה טובה לחברת הפארקים הלוגיסטיים MLP, עם גידול מוערך של כ-40 מיליון ש' בהכנסות לשנה בזכות צמיחה של יותר מ-90% בשטחים שהושכרו
אלכסנדר כץ |

מרכז לוגיסטי של MLP בעיר טיצ'י בפולין (צילום: באדיבות MLP) . חברת הפארקים הלוגיסטיים MLP ממשיכה לצמוח באירופה. לביזפורטל נודע כי החברה מקבוצת הכשרת היישוב, חתמה במחצית הראשונה של 2022 על הסכמי שכירות משמעותיים במרכזים הלוגיסטיים שלה בפולין וגרמניה, בשטח כולל של 214 אלף מ"ר, צמיחה חדשה של 91% ביחס לשטחים שהושכרו בתקופה המקבילה אשתקד.

על פי הערכות של גורמים בתחום, שכר הדירה למ"ר במיקומי הנכסים הושכרו סביב 4-5 אירו למ"ר, כך שהגידול מוערך בשטחים המושכרים מבטא גם גידול של כ-40 מיליון שקלים בשנה בהכנסה משכירות.    הכשרת הישוב פועלת בתחום ייזום והשכרת נכסים מניבים בישראל ובפולין. מדובר על שטחי מסחר, משרדים ופארקים לוגיסטיים. כמו כן נכנסה החברה לתחום התחדשות עירונית בישראל, ולתחום ייזום למגורים בפולין. הכשרה מחזיקה ב-41.3% מ-MLP , שנסחרת בבורסה בפולין.   לביזפורטל נודע עוד כי לאור הביקושים לשטחים לוגיסטיים ברחבי אירופה - בין היתר בשל המלחמה באוקראינה שהובילה חברות לחפש לוקיישנים חלופיים באירופה - חלה בשנה האחרונה עליה בשכר הדירה של 15% עד 25% במחיר השכירות למ"ר ביחס לשנה שעברה. בין היתר חתמה חברת GTV, מפיצה בינלאומית של אביזרי ריהוט ותאורה, על הסכם שכירות ל-32 אלף מ"ר במרכז הלוגיסטי Pruszków II MLP בעיר פרושקוב, הסמוכה לוורשה, בירת פולין. המתחם צפוי להימסר לשוכרת באפריל הבא. השכרת השטחים ל-GTV מתווספת לשטחים בהיקף של כ-20 אלף מ"ר שהחברה כבר שוכרת.

ל-MLP יש כיום שטחים מניבים בהיקף כ-800 אלף מ"ר בפולין, גרמניה, אוסטריה ורומניה. לחברה עוד כ-200 אלף מ"ר של שטחי לוגיסטיקה בהקמה ועתודות קרקע להתרחבות נוספת בהיקף של למעלה מ-500 אלף מ"ר נוספים. ממוצע אורך תקופת חוזי השכירות יציב ועומד על מעל שמונה שנים, עם שיעור תפוסה של כ-98%.   את הרבעון הראשון של 2022 סיימה MLP  עם הכנסות של 62.6 מיליון זלוטי (כ-48 מיליון שקל), גידול של כ-25.3% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי עמד על 58.4 מיליון זלוטי (כ-44.8 מיליון שקל), ביחס ל-36.6 מיליון זלוטי ברבעון המקביל אשתקד - זינוק של כמעט 60%. ה-FFO בסוף מרץ הסתכם בכ-20.3 מיליון זלוטי (כ-15.6 מיליון שקל), ביחס לכ-15.2 מיליון זלוטי בסוף הרבעון המקביל ב-2021.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה