בעקבות פערי הריבית וחולשת הכלכלה האירופית: הדולר שוב משתווה לאירו
שער הדולר התחזק היום אל מול השקל בכ-0.8% ושערו היציג נקבע על 3.282, אך החלטת הריבית של בנק ישראל צפויה להחליש את מעמדו של הדולר מול השקל. הבנק המרכזי החליט להעביר הילוך במאבקו באינפלציה והעלה את הריבית בשיעור החד ביותר מזה 20 שנה, 0.75%, וכעת עומדת הריבית על 2%. ייתכן שזה עדיין לא מספיק: "הריבית הנוכחית, אפילו אם תעלה ל-2%, תהיה נמוכה מדי בשביל אינפלציה של 5.2% ובשביל עלייה של 17.8% במחירי הדירות" אומר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן ראשי בבית ההשקעות {מיטב דש}.
מול שאר המטבעות, לעומת זאת, הדולר דווקא ממשיך להתחזק, ובמיוחד אל מול האירו: המלחמה שמנהל הפד' האמריקאי אל מול האינפלציה נותנת כצפוי את אותותיה ומושכת משקיעים רבים להאמין בדולר שקוטף את הבכורה מהאירו. יבשת אירופה במשבר אמיתי וכפי שזה נראה נכון לעכשיו התחתית עוד לפנינו ולא רואים את עומקה.
אירו / דולר
-0.49%
אירו / דולר
1.04
-0.49%
סגירה:1.05
פתיחה:1.05
גבוה:1.05
נמוך:1.03
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
דולר שקל רציף
-0.7%
דולר שקל רציף
3.7
-0.7%
בסיס:3.73
פתיחה:0
גבוה:3.73
נמוך:3.7
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
אירו שקל רציף
-0.04%
אירו שקל רציף
3.85
-0.04%
בסיס:3.85
פתיחה:0
גבוה:3.9
נמוך:3.85
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
מלחמת רוסיה אוקראינה מצד אחד גורמת למשבר סחורות ותבואה ביבשת. הסנקציות שהטילו באיחוד על רוסיה הובילו את הרוסים לסגור את ברז הגז לאירופה והכניס אותם גם למשבר אנרגיה גדול וחוסר ודאות שמתגבר עם בוא החורף. מצד שני, האינפלציה העולמית לא פסחה גם על אירופה והבנק המכרזי של היבשת לא מראה סימני מלחמה אלא אדישות יוצאת דופן.
בזמן שהבנק המרכזי האמריקאי כבר הספיק להעלות את הריבית מספר פעמים לרמה של 2.5%, הבנק המרכזי באירופה העלה את הריבית פעם אחת בלבד - לפני כחודש - לרמה של 0.5%, כך שפערי הריביות המתרחבים בין שתי הכלכלות מכבידים עלל האירו ומזניקים את הדולר.
מה המשמעות של היחלשות האירו?
כאשר מטבע מתחזק זה הופך את היבוא לכדאי יותר. היבואנים משלמים במטבע חוץ שעבורם הוא זול יותר ומוכרים בארץ במחיר גבוה יותר. מנגד, כאשר מטבע מקומי נחלש (כלומר מטבע חוץ מתחזק) היצואנים נהנים. לכן, תמיד תשמעו בישראל את היצואנים מתעוררים בכל פעם שהשקל מתחזק והדולר שווה פחות שקלים. הם רוצים שהמדינה תחזיק את המטבע חלש יותר ובכך יוכלו להתחרות בשווקי חו"ל במחירים תחרותיים יותר.
המשמעות של היחלשות האירו היא פגיעה ביצואנים באירופה ופגיעה בצרכנים המקומיים. מנגד, יצוין כי מנגנון שערי החליפין עובד כך שבטווח הארוך הוא מתאזן באופן אוטומטי - מאחר שככל שהמטבע נחלש או מתחזק יש קבוצה אחרת (יבואנים/יצואנים) שנהנית מכך ואילו הקבוצה השניה סובלת - המשמעות היא שבטווח הארוך ייבואו יותר מוצרים (או ייוצאו) באופן שהאיזון אמור לחזור בסופו של דבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה