"נכפיל את כושר הייצור שלנו בארץ בשנה הבאה"
העולם מנסה להתמודד עם בעיית זיהום האוויר (פליטות פחמן לאטמוספירה) שבני האדם גורמים, והמדינות מעודדות מעבר לאנרגיה מתחדשת. לא ממש מדברים על כך שהמדינות קצת משחקות בנדמה לי, שכן שתיים מהמזהמות הגדולות ביותר הן סין והודו, לא מתכוונות להאט את הקצב (מה אתם רוצים מאיתנו הן אומרות, אתם המערב כבר זיהמתם והתפתחתם ועכשיו התור שלנו. אל תספרו לנו שעכשיו צריך להציל את כדור הארץ. גם אנחנו רוצים להיות מדינות מפותחות. והאמת? אפשר להבין אותן).
בכל מקרה, אחד החוקים הגדולים ביותר למלחמה בזיהום נחקק לפני כחודש בארה"ב והשאלה היא כמובן מי יהיו המרוויחות מהחוק החדש. בחברת האנרגיה הישראלית או פי סי אנרגיה -1.26% או פי סי אנ 2,830 -1.26% בסיס:2,866 פתיחה:2,865 גבוה:2,923 נמוך:2,781 תמורה:11,226,205 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מאמינים שהחוק יעשה לה טוב - השבוע דיווחה חברת בת של או.פי.סי על הקמת תחנת כוח בגז טבעי בארה"ב בעלות של כ-3.5 מיליארד דולר, תחנה אשר תפעל כמעט ללא פליטת פחמן. מנכ"ל החברה, גיורא אלמוגי, מספר לביזפורטל על עתיד תחום האנרגיה המתחדשת ומתייחס להשפעת החוק החדש על החברה.
חוק הפחתת האינפלציה של ביידן מיטיב מאוד עם חברות האנרגיה הירוקה, איך אתם מסתכלים עליו בתור חברה בתחום?
אלמוגי: "חוק ה-IRA הוא חוק מאוד גדול שרובו מוכוון לאנרגיה ירוקה למרות שהשם שלו מדבר דווקא על הפחתת האינפלציה ובכל הנוגע לאנרגיה ישנם כמה נדבכים. בסופו של דבר, מטרות העל של החוק הן להפחית את פליטות ה-CO2 בארה"ב (פחמן דו חמצני. מ"ק) ולעשות את זה באופן שיתמוך בתעשייה האמריקאית. מה שאנחנו בתור חברה מאוד נהנים ממנו, הוא פרק החשמול.
"כיום רק שליש מצריכת האנרגיה בעולם מגיעה מחשמל והעולם דוחף להעלות את המספר הזה תוך כדי שהוא מצמצם את היקף פליטות הפחמן. מן הסתם כאשר המספר הזה יעלה כך יעלו גם הביקושים והמחירים לחשמל. אין לי ספק שלנו בתור שחקן בסקטור שרואה את הצמיחה המאוד גדולה הזו, הדבר הזה ישחק לטובתנו. עד היום מבחינת האנרגיה המתחדשת, היה קשה לתחום לפרוח פשוט מאוד בגלל שהעולם רגיל לדלק וגז, כדי לחפות על כך הממשל משתמש בהטבות מס וכיום אפשר להגיע לגובה של 50% מעלות ההקמה של פרויקטים בתנאים מסויימים".
איך הפרויקטים של החברה צפויים להיות מושפעים?
אלמוגי: "יש לנו כרגע 3,000 מגה וואט בכנה וה-IRA נתן לנו ודאות לעשר השנים הקרובות בזכות הטבות המס, שכאמור יכולות להגיע עד ל-50% מעלות ההקמה של הפרויקטים. בנוסף לדחיפה לאנרגיה ירוקה הצורך להפחתת פליטות הפחמן בא לידי ביטוי בעידודים ומענקים שיגיעו לתחנות כוח שיתפסו את הפחמן ויטמינו אותו באדמה. הגז אמנם הוא לא אנרגיה מתחדשת, למרות שכנראה יש מספיק ממנו לעוד מאות שנים, אבל פליטת הפחמן בשלב מסוים תיעלם, בעיקר הודות למה שנקבע ב-IRA.
"בחוק נקבע כי תחנות שיתקינו מראש מכשירים ללכידה או הטמנה של הפחמן יקבלו הטבות נוספות - על כל טון CO2 שיוטמן באדמה, תחנת הכוח תקבל 85 דולר, לא בהטבת מס אלא בתשלום במזומן. התשלום מגיע ממשלת ארה"ב וההטבה היא למשך 12 שנה כאשר בחמש השנים הראשונות התשלום הוא במזומן וביתר השנים הוא בהטבת מס.
"האירוע הזה הוא ענק עבור הפרויקט שלנו במערב ורג'יניה, הפרויקט יספק 1,850 מגה וואט. הפרויקט הוא דומה מאוד לכל תחנת גז אחרת, מה ששונה באותה התחנה הוא שיש לה תוספת שכמעט מכפילה את העלות שלה. התוספת היא מתקן שתופס בעזרת כימיקלים את הפחמן ומוביל את התחנה לעבוד כמעט ללא פליטה של פחמן, אותו נזרים לגורם אחר שמה שהוא עושה זה לקחת את הפחמן ולהטמין אותו באדמה בתשלום".
ההטבות עוזרות לכם בפרויקטים נוספים?
אלמוגי: "בפרויקט אחר שלנו אנו מסתמכים על מכירה של הפחמן לחברות נפט, אשר מעוניינות בו משום שהוא עוזר להן להגדיל את התפוקה בצורה מסויימת, עבור פתרון זה ניתן לקבל 60 דולר לכל טון פחמן. מה שאנחנו עושים עם הפרויקט בורג'יניה הוא להקים פרויקט בעלות של כ-3.5 מיליארד דולר, המפיק 1,850 מגה וואט והתחנה בעצם תתפוס 4 מיליון טון של פחמן בשנה, מה שיכול עקרונית לספק לנו עד ל-340 מיליון דולר בשנה בזכות החוק.
"חשוב לזכור שהתחנה בסוף מבזבזת הרבה אנרגיה גם על תפיסת הפחמן לכן למשל תחנה המסוגלת לייצר 2,000 מגה וואט, לאחר הפעולה של תפיסת הפחמן היא תוכל לספק רק 1,850".
גארי למברט, מנכ"ל חברת הבת CPV ומימינו סנטור מערב ורג'יניה, ג'ו מנצ'ין
הכסף שגויס בהנפקות האחרונות מיועד למטרה מסויימת או שאתם מנצלים את המומנטום של המניה?
אלמוגי: "אנחנו נמצאים במצב של צמיחה מתמדת, אנחנו נכפיל את כושר הייצור שלנו בארץ בשנה הבאה, יש לנו למשל הרחבות בתחנות בחדרה וברותם. אנחנו רואים צמיחה מאוד גדולה ובוודאי שאנחנו רוצים לצמוח עוד בישראל ואנחנו מתכוונים כאמור לממש את צבר הפרויקטים שלנו שיגיע ל-3,000 מגה וואט.
"אפשר גם לציין שהפרויקט בורג'יניה יחל רק בעוד שנתיים, לכן הכסף לא מיועד אליו אלא בכדי לאפשר לנו להמשיך ולהתרחב בתחום האנרגיות המתחדשות, וזו המטרה הרשמית של הגיוס - לתמוך בהמשך צמיחה. גייסנו כבר כמה פעמים בעשר השנים האחרונות והכיוון הוא אותו כיוון - כל הזמן לצמוח, יש לנו קצב מאוד ברור לשנים הקרובות שאנחנו צופים שנעמוד בו".
ברבעון השני של השנה נרשם הפסד גדול יותר מהמקביל שלו אשתקד, מתי החברה צופה כי תגיע לרווחים משמעותיים?
אלמוגי: "הרבעון השני הוא רבעון של עונת מעבר, עם ביקוש נמוך יותר לחשמל מה שכבר מראש גורם לתוצאות יותר חלשות. שני הדברים שהשפיעו בעיקר על תוצאות החברה בין שני הרבעונים הם ההכנסה החד פעמית כתוצאה מגידור, אשר נרשמה בשנה שעברה.
"הדבר השני שקרה הוא שהיו לנו הוצאות תחזוקה בתחנת רותם. בנטרול של שתי הנקודות האלו ניתן לראות שאנחנו אפילו מציגים שיפור מבחינת התוצאות. בנוגע לצפי, אנחנו לא אוהבים לעשות תחזיות אבל אנחנו כן יודעים שהרבעון השלישי הוא בדרך כלל יותר חזק בגלל צריכת החשמל בקיץ. תעריף החשמל בארץ עלה ב-13% ובנוסף לכך מחירי הגז בחודשים האחרונים, לפחות בארה"ב, מאוד גבוהים והם משפיעים מאוד על התוצאות שלנו שם. ככל שמחירי החשמל והגז עולים אנחנו יכולים בסופו של דבר להרוויח יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אוהב את החברה הזו (ל"ת)עדי 23/09/2022 22:44הגב לתגובה זו0 0סגור