אלומיי: גידול של 32% בהכנסות ל-17.4 מיליון אירו ומעבר לרווח נקי
חברת האנרגיה המתחדשת אלומיי +0.96% אלומיי 5,764 +0.96% בסיס:5,709 פתיחה:5,709 גבוה:5,810 נמוך:5,680 תמורה:92,220 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הדואלית (סימול: ELLO) מדווחת על גידול של 32% בהכנסות ברבעון השני של 2022. ההכנסות עמדו על 17.4 מיליון אירו לעומת 13.2 מיליון אירו ברבעון המקביל בשנה שעברה.
ה-EBITDA עמד על 6.8 מיליון אירו, לעומת 5.5 מיליון בתקופה המקבילה. הרווח התפעולי עמד על 2.8 מיליון אירו, לעומת 1.5 מיליון אשתקד. הסיבה היא שכל הגידול בהכנסות נבלע בגידול זהה של 31% בהוצאות הגולמיות, כך שהרווח הגולמי עמד על 6.3 מיליון אירו לעומת 4.8 מיליון אירו אשתקד.
החברה דיווחה על מעבר לרווח נקי של 2.77 מיליון אירו ברבעון השני, לעומת הפסד של 2.5 מיליון אירו ברבעון המקביל בשנה שעברה.
בהסתכלות על חצי שנתית:
ההכנסות גדלו ב-43% ל-29.2 מיליון אירו לעומת התקופה המקבילה. ההפסד הכולל במחצית הראשונה של 2022 הסתכם בכ-34.6 מיליון אירו, וזאת לעומת הפסד כולל של 9.9 מיליון אירו במחצית המקבילה אשתקד.
ה- EBITDA במחצית הראשונה של 2022 הסתכמה בכ-10.6 מיליון אירו, גידול של 26% בהשוואה ל-EBITDA במחצית המקבילה אשתקד, שהסתכמה בכ-8.4 מיליון אירו.
תזרים המזומנים נטו מפעילות שוטפת במחצית הראשונה היה 8 מיליון אירו, וזאת לעומת תזרים של כ-7.3 מיליון אירו בתקופה המקבילה בשנה שעברה.
רני פרידריך מנכ"ל אלומיי קפיטל: "עמדנו ביעדים למחצית הראשונה של השנה. על סמך תוצאות ראשוניות של רבעון 3 הנמצאות נכון למועד זה בידנו, ניראה שהחברה תעמוד בכל היעדים אשר הציבה לעצמה לתשעת החודשים הראשונים של שנת 2022".
עוד נתונים שמסרה החברה:
החברה פועלת כיום בשני מישורים עיקריים: פיתוח צבר פרויקטים בתחום הפוטו וולטאי באיטליה, ספרד, וישראל, והקמה של פרויקטים והפעלתם. כיום אנו נמצאים בתהליך ההקמה פרויקט אגירה שאובה צוק מנרה שהוא מגה פרויקט בהיקפו, וכן נמצאים בבניה מתקדמת של כ-20 מגה פוטו וולטאי באיטליה.
פעילות בספרד: פרויקט אלומיי סולר (28 מגהווט פוטו-וולטאי) חובר לרשת החשמל לקראת סוף הרבעון השני והשפעתו על הכנסות הרבעון הייתה זניחה; ברבעון השלישי פועל השדה בתפוקה מלאה וההכנסות הצפויות ממנו לרבעון השלישי נאמדות בכ- 3 מיליון אירו. פרויקט טלאסול (300 מגה וואט פוטוולטאי) עמד בכל הצפיות וייצר במחצית הראשונה הכנסות בסך של כ-20.4 מיליון אירו.
פעילות באיטליה: לחברה כ- 600 מגה וואט פרויקטים פוטו-וולטאים בפיתוח מתקדם, מתוכם עבור כ- 200 מגה נתקבלו רישיונות. 20 מגה וואט מתוכם נמצאים בבניה מתקדמת ושאר הרישיונות (כ- 180 מגה וואט) מחכים לתוצאות מכרז קבלנים אשר צפוי להיסגר בסוף חודש ספטמבר 2022. לאחר קבלת החלטה על הקבלן המבצע צפויים להיחתם הסכמי ההקמה ולהתחיל עבודות הבניה.
לחברה פרויקטים נוספים בשלבים מוקדמים יותר והכוונה היא להגיע לפורטפוליו של כ- 1,000 מגה וואט פוטו וולטאי עד שנת 2025. החברה נמצאת במגעים לחתימת הסכם מימון לטובת 600 מגה בפיתוח מתקדם עם בנק אירופאי מוביל בתחום.
פעילות בישראל: החברה עוסקת בפיקוח וניהול הקמת פרויקט אגירה שאובה צוק מנרה, אשר נמצא בבניה מתקדמת.
פיתוח הרישיונות לצורך בניית 40 מגה וואט פוטו וולטאי + 80 מגהווט שעה אגירה בבטריות, נמצא בשלבים מתקדמים. חיבור לרשת החשמל הובטח לחלק גדול מהפרויקט, הסתיים מכרז הקבלנים ונבחר קבלן זוכה. החברה נמצאת במו"מ עם גופים מממנים לצורך סגירה פיננסית לפרויקט זה.
כמו-כן החברה ממשיכה לפתח בנק קרקעות לצורך פרויקטים עתידיים בתחום הפוטו-וולטאי ואגירה בבטריות לרבות הגדלת פרויקט תלמי יוסף.
פעילות בהולנד: בעקבות הלחימה באוקראינה ועצירת אספקת הגז הרוסי לאירופה חלים שינויים מהותיים בתחום הביו-גז בהולנד ובאירופה. אירופה בכלל והולנד בפרט שמו לעצמן יעדים שאפתניים להגדלת יצור הגז מפסולת. תמריצים שונים נבחנים כיום, כאשר העיקרי בהם הוא דחיפת מחיר התעודות הירוקות כלפי מעלה, ונכון להיום מחיר התעודות הנ"ל עלה מ 13-15 אירו-סנט לתעודה לאזור ה-45 אירו-סנט לתעודה. כמו-כן, מחיר הגז ל- 2023 אשר נקבע על בסיס ממוצע 2022 צפוי להיות מעל 90 אירו-סנט למ"ק, מחיר שהינו גבוה מתקרת הסובסידיה (75 יורו סנט למ"ק), ולכן בשנת 2023 ויתכן גם ב 2024 החברה תבחן את האפשרות לצאת זמנית ממשטר הסובסידיה. אי השימוש בסובסידיה יאפשר לחברה לדחות את תום תקופת הסובסידיה, שבמקור נאמדת בכ-12 שנה, בשנתיים.
תעודות ירוקות ניתנות בהתאם לכמות הגז הירוק המסופק על ידי מפעלי החברה, כאשר על כל מ"ק שסופק מקבלת החברה תעודה ירוקה אחת. החברה מתכננת יצור של כ 14 מיליון מ"ק גז ירוק לשנת 2023 במחיר ממוצע של 45 אירו-סנט לתעודה. ההכנסה הצפויה לחברה נאמדת בכ-6 מיליון אירו לשנת ,2023 לעומת הכנסה ממוצעת של כ 2 מיליון אירו בשנים קודמות.
מצידו השני של המטבע, עקב המלחמה באוקראינה חלה עליה במחיר הפיד סטוק שמבוסס על שאריות חקלאיות, בעלות ההובלה, וכן במחיר החשמל, שעלה פי עשרה. עליות אלו גרמו להתייקרות בצד ההוצאות, אולם הצפי הוא שהגידול בהכנסות יעלה על הגידול בהוצאות. הגידול בהכנסות בא לידי ביטוי בחלקו כבר כעת במחירי התעודות הירוקות וחלקו צפוי לבוא לידי ביטוי בשנה הבאה במחירי תעודות ירוקות, אשר צפויים להמשיך לעלות, ובמחירי גז גבוהים.
עליית מחירי החשמל בהולנד לא השפיעה על 2 מתוך 3 מתקני הביוגז שבבעלות החברה, אשר מיצרים לעצמם את החשמל והחום הדרוש להם. לעומת זאת, פרויקט חלדרלנד אשר נקנה לפני בדצמבר 2020 לא מצויד באמצעים ליצור עצמי של חשמל וחום ולכן נדרש לשלם עבור החשמל ומחיר החשמל השפיע עליו בצורה שלילית. בחודש מאי 2022 קיבלה החברה הודעה על אישור סובסידיה ליצור חשמל וחום בחלדרלנד ובאוגוסט 2022 הוזמן הגנרטור המתאים והוא אמור להתחיל ליצר בדצמבר או בינואר הקרוב.
החברה מעריכה שעם עליית חשיבות תחום הביו גז, תחום זה יכנס לתקופה חדשה אשר צפויה לשפר מאוד עם התוצאות הצפויות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה