"מצפים לעוד עסקאות בקרוב. אני פורש אבל לא מתכוון להיעלם"
האם הבריטים יסיימו ל באטמ +2.52% באטמ 93.4 +2.52% בסיס:91.1 פתיחה:91.1 גבוה:94.2 נמוך:91.1 תמורה:179,740 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , חברת ייצור מערכות התקשורת והסייבר (ומכשור רפואי לבדיקות מעבדה), את התקופה הלא טובה ויפתחו בפניה אפשרויות חדשות לצמיחה? בבאטמ נשמעים אופטימיים ומקווים מאוד שזה מה שיקרה. הם מפזרים הרבה הבטחות-תקוות לפריצת דרך ביחס למערכות התקשורת, השאלה כמובן אם זה יצליח. השוק בינתיים לא מאמין במניה וזו התרסקה ב-64% מתחילת השנה, על רקע הוצאתה ממדד הפוטסי ו-81% בשנתיים האחרונות.
באטמ כי דיווחה כי הגיעה להסכם מול חברת התקשורת הבריטית הגדולה, סיטיפייבר (CityFibre) לאספקה של השירות של באטמ, ה-Edgility, בתקופה של 5 שנים ו-3.5 מיליון דולר בסך הכל, כלומר הכנסה של כ-700 אלף דולר בשנה לבאטמ. זה לא הרבה כסף אבל עדיין, מדובר על 1% מהכנסותיה של באטמ, ובחברה מקווים שבעקבותיה יגיעו גם חברות נוספות.
הרומן בין החברות החל בפיילוט לפני 3 חודשים, וכעת סיטיפייבר החליטה להחליף את מערכותיה במערכת של באטמ. סיטיפייבר מספקת חיבור לאינטרנט בבית (WiFi) ובסלולר (5G). לחברה כ-1,500 לקוחות והיא גייסה לאחרונה 5.5 מיליארד דולר.
דר' צבי מרום, מנכ"ל באטמ, יפרוש מתפקידו בסוף השנה ובראיון לביזפורטל הוא מספר על ההסכם החדש, על המחליף שלו ולאן הוא רואה את החברה שלו ממשיכה מכאן:
מה בעצם תספקו לסיטיפייבר?
מרום: "אקביל את השאלה שלך לטכנולוגיה אחרת – רכבים אוטונומיים. אם רכב אוטונומי יצטרך להעביר שאילתה לחברה שייצרה אותו, הוא לרוב ישלח את זה ל-Core – בסיס המערכת. לפעולה זו לוקח זמן רב (במונחים הרלוונטיים) לעבור, ולכן עד שיקבל את התשובה הוא ידרוס חמישה אנשים לפחות.
"ובחזרה אלינו - יצרניות התקשורת הגדולות ביותר מבינות שהן חייבות שמערכות התקשורת יעבדו מהר הרבה יותר. התשובה לשאלה הזו היא לעבור לתחום ה-EDGE – קצה. הכוונה היא שהתשובה תגיע אל הרכב, או במקרה שלנו אל לקוחות ספקית התקשורת – הרבה יותר מהר. חברות התקשורת בוחרות להחליף את מערכות החומרה (hardware) שלהן בתוכנות (Software), זאת על מנת לשפר הן את היעילות שלהן בענף".
מה פיתחתם?
מרום: "המערכת אותה פיתחה חברת הבת שלנו Edgility היא מערכת הפעלה עבור ה-EDGE, שפועלת על שתי מערכות מיקרופרוססינג שבחרנו להציג לשוק. ברמת התפעול – המערכת מסוגלת להפעיל ברמת המיליון דיבייסזים בו זמנית. כמו כך, היא יודעת לרוץ על חומרות שונות ולתת סוגים של שירותים שעד כה לא היו קיימים".
האם חברות נוספות בתחום ירכשו מכם את המערכת?
מרום: "אנחנו מנהלים משאים ומתנים עם החברות הגדולות בתחום התקשורת ויתכן ונסגור עסקאות נוספות בעתיד. העסקה עם סיטיפייבר מהווה אמון גדול במערכת שלנו, ואנו מאמינים שחברות נוספות יצטרפו לרכישה מיד אחריה."
האם ביצעתם עסקאות נוספות עם התוכנה?
מרום: "מכרנו לסימקס – יצרן הבטון השני בגודלו בעולם. כעת אנחנו מנהלים משא ומתן גם עם היצרן הראשון בגודלו בעולם. לפני העסקה שלנו עם סימקס, לחברה היו מספר רב של לקוחות כאשר כל אחד דרש יציקות בטון שונות ושהכילו הרבה חומרים שונים. בכך נאלצו אותן חברות להזמין בהזמנה מיוחדת – יום או יומיים מראש. המערכת שסיפקנו לו מאפשרת לו ליצוק את החומרים תוך שעה אחת בלבד, דבר שמאפשר לו לעבוד בצורה נוחה יותר ומשתלמת יותר אל מול הלקוחות שלו."
אתם מתמקדים יותר בצמיחה או ברווח?
מרום מסרב לקבל החלוקה הזו: "לאורך כל ההיסטוריה התמקדנו גם ברווח וגם בצמיחה. מנגד, את הרוב המכריע של הפיתוח עשינו מהמקורות שלנו - מעולם לא גייסנו כספים מקרנות או מהלוואות מבנקים.
"קיימים שני סוגים של חברות – חד קרן, וגמל. חברת חד הקרן לא פעם נאלצת לצבור ולהרוויח המון כסף, ובתקופות קשות הרבה יותר קשה לה לתפקד (התקופה בה אנחנו נמצאים כרגע לצורך העניין). מנגד, יש גם חברות מסוג גמל. הכוונה היא שחברות מסוג זה אינן דורשות כסף רב, ולכן הן הרבה יותר יציבות לתקופה הארוכה – אין פה שאלה של כמה החברה תעלה או תרד, אלא רק העובדה שהיא תוכל לשרוד גם תקופות קשות כמו היום וגם תקופות טובות כמו בחצי השנה הקודמת בשוק".
איפה אתה רואה את החברה בעתיד?
"סמנכ"ל הכספים שלנו, מוטי נגר, יחליף אותי בחודש ינואר הקרוב. אני עובד עם מוטי קרוב ל-17 שנים, כאשר מתוכן ב-8 שנים הראשונות הוא שיווק את החברה אבל בכל מקרה אני לא מתכוון להיעלם. אומנם הגעתי לגיל פנסיה, אך אחרי 30 שנה כמנכ"ל החברה צריך לדעת מתי לפנות את הכיסא.
"אני מאמין שהחברה תגדל ותצמח בשנים הקרובות, על ידי צמיחה אדירה בשתי החטיבות שלנו – השאלה היחידה היא כמה. כמובן שזה בעיקר תלוי בנו ובאיך נקדם עסקאות וטכנולוגיות, אבל זה גם תלוי במידה רבה גם בגורמי מאקרו עליהם אין לנו השפעה (אינפלציה, מיתון, ריביות וכדומה), ולכן אין לי באמת תשובה".
באטמ נסחרת בשווי שוק של 530 מיליון שקל ומדווחת על תוצאותיה פעם בחצי שנה. בדוחות למחצית הראשונה של 2022 דיווחה באטמ על הכנסות של כ-57.5 מיליון דולר, ירידה של כ-10% לעומת אשתקד, אז הסתכם הנתון בכ-64.2 מיליון דולר. הרווח התפעולי נפל גם הוא בכ-26%, זאת לאחר שהצטמצם מ-24.7 מיליון דולר לכ-18.2 מיליון דולר. שולי הרווח צנחו גם הם ב-7%, כאשר קטנו מכ-38.4% לכדי 31.6%. ה-EBIDTA עמד על כ-3.7 מיליון דולר, צניחה עגומה של כ-57% ביחס לאשתקד – אז רשמה 8.7 מיליון דולר. החברה דיווחה על רווח נקי של כ-670 אלף דולר, נפילה משמעותית לעומת 12 מיליון דולר אשתקד.
מניית באטמ נסחרת במחיר של שקל למניה, צניחה של 64% מתחילת השנה ו-81% מהשיא בזמן הקורונה, יולי 2020.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.לא הבינואנשים 21/10/2022 11:18הגב לתגובה זו2 0"יועץ הקורונה לנתניהו" הוא......רופא שיניים!?!?!?סגור
-
2.חוזה עלוב של 700 אלף דולר בשנהדן 20/10/2022 14:40הגב לתגובה זו4 0בדיחה עלובה בטח הרווח יהיה 10 אלף דולר בשנה מהחוזה. האופטימיות שהבעלים מפיץ היא פשוט הונאה לדעתי האישית. ועוד משהו מצחיק מאוד הכתב כתב הסוף הכתבה שבאטמ נסחרת בשווי של 530 אלף שח חחחחה גדול.סגור
-
1.תודה רבה לך על הפסד של 40% לך תשבאנונימי 20/10/2022 13:48הגב לתגובה זו5 0באולפן עם שרון גל עם עט בכיס ותדבר שטויות.מה עשית למנייה דפקת אותי בעשרים אלף שקל תודה רבה לך ממש תותח על תמשיל לפרוח ולעשות נזקים במקום אחר.איזה מנייה דפוקה לא אחזור לקרן שלי גם עוד 20 שנהסגור