ממשלת בריטניה רוצה להעלות מסים על הבנקים - המניות נופלות

לממשלה הבריטית יש 'חור' של 40 מיליארד ליש"ט (45 מיליארד דולר) והיא חייבת לטפל בבעיה. הבנקים בבריטניה משלמים כבר היום מס בפועל של 27% ואם מס החברות יעלה, הם צפויים לשלם עד 33% מס
 | 
telegram

מניות הבנקים בבריטניה מאבדות היום גובה. אפשר לייחס את זה לעליה באינפלציה, אבל הסיבה היותר משמעותית היא דיווחים במדינה כי שר האוצר החדש ג'רמי האנט מתכנן להעלות מיסים על הבנקים, אחרי ששר האוצר הקודם פוטר קוואסי קוארטנג בעקבות תוכנית הורדת המסים - שהכניסה את בריטניה לסחרור ואילצה את הבנק המרכזי לרכוש אג"ח במקום למכור ולהקטין את המאזן שלו. הוא אמור להגיש את התקציב עד סוף חודש אוקטובר.

הדיווח מפיל את מניות הבנקים. כך, מניית  LLOYDS BANKING GROUP PLC -1.24% LLOYDS BANK 54.34 -1.24% LLOYDS BANKING GROUP PLC סגירה:0 פתיחה:55.4 גבוה:55.42 נמוך:53.86 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מוחקת 3%,  NATWEST GROUP PLC -1.67% NATWEST GRO 393.8 -1.67% NATWEST GROUP PLC סגירה:0 פתיחה:403.5 גבוה:404.5 נמוך:385.8 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יורדת ב-2%  ומניית  BARCLAYS PLC -2.11% BARCLAYS PLC 257.1 -2.11% BARCLAYS PLC סגירה:0 פתיחה:262.4 גבוה:264.8 נמוך:250.35 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: יורדת גם היא.

מס החברות בבריטניה עומד על 19% (בישראל על 23%) אבל הבנקים משלמים בנוסף עוד 'היטל' מיוחד של 8% על הרווחים שלהם. שר האוצר החדש מתכן להעלות את מס החברות במדינה ל-25% והמשמעות היא שהמס האפקטיבי שישלמו הבנקים יעלה ל-33%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

השאלה היא האם לא מדובר ביותר מדי מס. אף אחד לא יודע להגיד מהו שיעור המס הנכון והטוב ביותר אבל דבר אחד ברור: פחות מדי מס זה לא טוב כי המדינה לא מקבלת מספיק מסים, אבל גם יותר מדי מס זה לא טוב כי זה גורם גם להעלמת מס וגם לחוסר מוטיבציה לעבוד, כי כולם מרגישים שממילא אחוז גדול מדי מהרווח ייצא מהחברה ויילך למדינה. מדינה צריכה לפעול להגדלת העוגה, כך שלכולם יהיה יותר ואז ממילא היא גם תקבל יותר מסים, וזה פחות מועיל כאשר היא מנסה רק לנגוס יותר בנתח העוגה הקיים.

כזכור, הבנקים מרוויחים יותר מהעלייה בריבית. זה נכון בישראל וזה נכון גם בעולם. הריביות עולות וממילא הרווח שהם מצליחים לייצר, הן על הלוואות שהם נותנים לציבור והן על הפקדונות הנמוכים יותר שהם נותנים לציבור מגיע לכיס שלהם. הם גם נהנים מהאפשרות להפקיד כספים אצל הבנק המרכזי ולקבל ריבית גבוהה יותר על ההפקדה שלהם. אבל זה לא מוחלט - בשלב מסוים יש גם עליה בהיקף ההפרשות להפסדי אשראי  (אנשים שלא יכולים להחזיר את החובות) וגם ירידת ערך נכסים ולכן ריבית גבוהה מדי היא לא טובה לבנקים. 

כאמור, האינפלציה בבריטניה חזרה לשיא של 40 שנה ועומדת בחודש ספטמבר על 10.1%, מקביל רק לנתוני חודש יולי האחרון. כתוצאה מכך - התשואות על אג"ח ממשלתי ל-10 שנים קפצו ל-4%, וזה מייקר את הריביות שהממשלה משלמת.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות