האם וויקס ואמפריוס במחירי סוף עונה? וגם - סקטור התעופה והחלל מעניין

מה יכול להחזיר את וול סטריט למסלול עליות ומה אפשר ללמוד מההיסטוריה על הקשר בין מלחמה באינפלציה לשוק המניות?
 | 

"אז מי המטורפים שקונים מניות?" היא הכותרת שבה אנחנו עושים שימוש בכל פעם, מאז תחילת שנות השמונים, כאשר שוק המניות נכנס לתיקון ערכים. בפעם האחרונה השתמשנו בכותרת זו במהלך הירידות החדות של סוף 2018 אז ירדו מדדי ה-S&P והנאסד"ק ב-20.5% וב-18.5% בהתאמה. התיקון הגיע כתוצאה מחשש המשקיעים מכוונת הפד' להדק המדיניות המוניטרית באמצעות העלאות ריבית וספיגת נזילות ולא פחות נבהלו ממלחמת הסחר בה פתח הנשיא טראמפ, בין ארה"ב לסין. להזכירכם נוסיף שהתיקון הגדול של 2018 אירע תוך תעסוקה גואה ורווחיות חברות גואה, מזכיר לכם משהו?

התקשורת (ויסלחו לי חברי המלומדים שם) העלתה, ב-2018, את החשש שהסינים ימכרו את אחזקותיהם באג"חים ובכך תיפגע הכלכלה האמריקאית - אותה טענה שהועלתה כשיפן הפכה, בשנות ה-80, למחזיקה הגדולה של אגרות חוב אמריקאיות. זה כמובן לא קרה אז אבל טענה זו חזרה לכותרות בסוף 2018, ביחס לסין שאם בכעסה על הנשיא טראמפ ואיומיו תמכור את חבילת האג"חים הממשלתיים של ארה"ב שבה היא מחזיקה, תיכנס ארה"ב למשבר.

סין מחזיקה ב-980 מיליארד דולרים שווי שוק של האגרות בסוף הרבעון השלישי של 2022 - 3.2% מסך החוב האמריקאי (טיפה מאחורי יפן שלא רק שלא מכרה כלום אלא הפכה באפריל השנה, למחזיקה הגדולה ביותר). נכון, סין מכרה חלק זעיר מהאחזקות (בדיוק כפי שעשו היפנים בסוף שנות ה-80) וירדה מ-1.123 טריליון בסוף 2018 ל-980 מיליארד אבל הסכנה שיציפו את השוק היא שטות. מדוע?

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההסבר שנתן בזמנו הנגיד גרינשפאן, בקשר לאחזקות היפניות האדירות, היה, "ימכרו את החבילה? למי? הקונה היחיד בעולם הוא ארה"ב והיא תקנה במחיר שתחליט". גרינשפאן אפילו עודד את הסינים להמשיך ולרכוש אג"חים אמריקאים, "סין ויפן", אמר בשנות ה-90 כשעקב אחרי הרכישות הגדולות של הסינים, "הן, לצד הבנק המרכזי שלנו, 'הידיים החזקות'" ומי שלא מבין מדוע שיחקור את הנושא.

כמובן שתיקון 2018, למרות הדימויים, היה שונה לחלוטין מהתיקון הנוכחי. אז לא זינקה האינפלציה כפי שעשתה לאחרונה וגם לא הייתה מלחמה באירופה ואיומי פלישה לטאיוואן ואפילו לא דברו על בעיות בשרשרת האספקה, גם מצב האקלים אז לא הדאיג כפי שהוא מדאיג היום ולבטח איש לא חלם על קורונה. אבל אז, בדיוק כמו היום, הוסבר למשקיעים כי "2008 חוזרת ובגדול" וגם ב-2018 חזר הפרופסור רוביני לככב בכל הרשתות הגדולות עם אזהרות האבדון שלו.

חשוב כמובן להקשיב לפרופסור שניבא בדייקנות את משבר 2008 עוד ב-2006 אבל גם משקיעים גדולים כמו אקמן מפרשינג, דאליו מברידג'ווטר או קרל אייקן ניבאו זאת באותם ימים אבל עם הבדל "קטן". ההבדל בין אזהרות הפרופסור לאזהרות משקיעים כאלו הוא ששלושת המשקיעים הללו (ולא מעט אחרים) רכשו מניות באטרף בסוף 2008 וגם בסוף 2018 בעודם מזהירים מ"משבר נוסח 2008 שמתקרב" ובדיעבד תגלו שהם עושים זאת גם כימים אלו כשהם מזהירים ממיתון כבד שמתקרב.

מבחינה עובדתית חשוב לזכור שההשפעה של מלחמות, אסונות טבע או מגפות וכל הקשור אליהן (ברבורים שחורים למיניהם) על מדדי המניות, היא רק לטווח קצר מאוד. מה שגרם לשוק להתהפך בסוף דצמבר 2018 ובעוצמה בלתי רגילה (בין סוף דצמבר 2018 למאי 2019 עלו 2 המדדים ב-31% וב-25% בהתאמה) הייתה רווחיות החברות שגאתה, המשך הגאות בתעסוקה ובצריכה והכי חשוב המשך ההתמזגות וההתגשמות של החלום הטכנולוגי - אלו הדברים שמונעים מהשוק "להתרסק" לנוכח כול האיומים שמוטלים על המשקיעים.

כל ההקדמה הזו לא באה לומר שהשוק מתהפך, בכלל לא. הסיכוי להמשך הירידות בהחלט סביר עדיין כמו הסיכוי למהפך שכביכול מככב מאז תחילת החודש. אבל יותר ויותר משקיעים (בעיקר אמריקאים כפי ששמענו בכנס משקיעים שבו היינו בניו יורק) מאמינים שהמשק אינו צועד למיתון, לבטח לא ל"מיתון כבד". הם מאמינים שכל הגורמים הלא כלכליים (הפוליטיים) ש"עזרו" לתיקון הנוכחי, ייעלמו בטווח הלא ארוך, האינפלציה תגווע וחברי הפד' יהפכו המדיניות.

זאת מכיוון שהגורם מספר אחד לנפילות, במיוחד בנאסד"ק, היה המחירים (ההערכות) של סוף 2021, נמוג עם הירידות והחלום של מהפכת הטכנולוגיה רק בתחילתו אז הגיע זמן איסוף המציאות וכמנהג האמריקאים הם מעדיפים לחזור לחלום השיבוש הגדול שהולך ומתגשם ושהוביל השווקים בעשור האחרון.

מה שאמר השבוע מנהל ההשקעות של אופנהיימר, John Stoltzfus, משקף את ששמענו בניו יורק בשבוע שעבר; "ההשקפה שלנו, לגבי המניות, שורית שכן (לנו נראה) המניות של חברות סולידיות רבות נמכרו, כתוצאה משליליות קיצונית המתבטאת בסקרים של אנשי השקעות ומשקיעים פרטיים ובתנודתיות היומיומית בשווקים, יתר על המידה..". Stoltzfus גם הביא שתי דוגמאות למניות שנמכרו יתר על המידה, WIX וויקס +4.24% וויקס 219.19 +4.24% וויקס סגירה:0 פתיחה:210.27 גבוה:220.22 נמוך:208.49 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו-Amprius Technologies (סימול:AMPX).

את האחרונה אנחנו מכירים היטב, נכנסה לשוק באמצעות שלד קיים וירדה ביותר מ-50% השנה. זו חברה מקליפורניה שמייצרת ומוכרת סוללות ליתיום-יון בצפיפות אנרגיה גבוהה במיוחד עבור יישומים בתעשיית הרכב, מפסידה 3 דולר על כל דולר הכנסה (הכנסותיה השנה פחות מ-5 מיליון).

זו מניה שאדם כ-Stoltzfus טוען ש"נמכרה יתר על המידה"? באמת? לפני מהפכת הטכנולוגיה היינו אומרים, "זו מניה שעלתה יתר על המידה ועדיין צריכה לרדת.." אבל החלום  של הליתיום חי, קיים ובועט לבטח בארה"ב. זוכרים את שקרה לנטפליקס NETFLIX +1.54% NETFLIX 897.48 +1.54% NETFLIX סגירה:0 פתיחה:883.16 גבוה:908 נמוך:877.24 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לפני שנה? איך התרסקה מ-700 ל-160 "בגלל איבוד לקוחות"? היינו מוכנים להתערב ש-70%-80% מהנפילה קשורים בפחד מסיום החלום ומכניסת דיסני WALT DISNEY +0.4% WALT DISNEY 114.72 +0.4% WALT DISNEY סגירה:0 פתיחה:114.28 גבוה:116.25 נמוך:113.83 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ומיקרוסופט MICROSOFT -0.43% MICROSOFT 412.87 -0.43% MICROSOFT סגירה:0 פתיחה:419.77 גבוה:419.78 נמוך:410.29 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לתחום, תבדקו מי קנה NFLX בין יוני לספטמבר.

נראה כי דוחות רווחים טובים מהצפוי מ-Corporate America עזרו לתדלק את העלייה החדה של הימים האחרונים. כעת נותר להמתין ולראות אם זה יתברר כעלייה נוספת בשוק הדובים או שהמגמה באמת מתחילה להשתנות.

יש אמנם רבים שמהמרים שהפדרל ריזרב עשוי לעצור או להקטין את העלאות הריבית בקרוב אבל לעת עתה נחישותו של הבנק המרכזי להוריד את האינפלציה ברורה ועליית הריבית בלווי החשש ממיתון ימשיכו, ככל הנראה, לנווט. הפרופסור ג'רמי סיגל מוורטון שלדעתנו ולמרות כמה פיספוסים בעבר, הוא המומחה המוביל בתחזיות בוול סטריט, נתן השבוע ראיון ל-CNBC. הוא ענה לשאלה של פרשן CNBC על ההשלכה של עלייה פוטנציאלית של 1.5% בחודשיים הקרובים (ללמעלה מ-4%).

לדעתו, על הפד' להאט את העלאות הריבית אחרת יצטרכו להוריד את הריבית בצורה חדה במהלך 2023. "הייתי קורא להעלאה נוספת של 0.5% ולעצור כדי לראות האפקט", אמר. המשך ההעלאות החדות תביא, לדעתו, משבר קשה בנדל"ן מה שלצד הירידות בערך הנכסים האחרים באמת יגרום למיתון ולהאטה בצריכה, התעסוקה ובהשקעות. הדברים הללו, לדעתנו, משקפים את אמונת המשקיעים שהפד', למרות הדיבורים  על מלחמת חורמה באינפלציה, יעצור "לחשוב מחדש".

החדשות הטובות הן שאם ההיסטוריה היא מדריך כלשהו, ​​סביר להניח שהשוק יחדש את מגמת העלייה שלו הרבה לפני שהאינפלציה תתייצב על 2%-3% שבה מעוניין הבנק המרכזי. בגדול, אינפלציה גבוהה מזוהה היסטורית עם תשואות נמוכות יותר על מניות כאשר מניות ערך מניבות טוב יותר ממניות צמיחה בתקופות אינפלציה גבוהות ומניות צמיחה נוטות לתפקד טוב יותר במהלך אינפלציה נמוכה

אבל תמיד, כאשר הפעיל הבנק המרכזי אסטרטגיה אנטי אינפלציונית המניות התחילו להתאושש הרבה לפני שמטרת האסטרטגיה הושגה. כדוגמה, בפעם האחרונה שבה שיעור האינפלציה השנתי הגיע ל-8% הייתה בינואר 1982 ומשם, חלפו כמעט שנה וחצי עד שהשיעור ירד מתחת ל-3%. המניות החלו להתאושש הרבה לפני כן, ורשמו התקדמות שנתיות מ-1982 עד 1989.


הזדמנויות שנוצרות: סקטור התעופה והחלל
שוק התעופה והחלל צפוי להגיע ל-1,047.07 מיליארד דולר בשנת 2026 לעומת 700.3 מיליארד ב-2021 וכ-756 מיליארד השנה. הצמיחה בשוק התעופה והחלל והביטחון נובעת בעיקר מכך שהחברות מסדרות מחדש את פעילותן והתאוששות מהשפעת ה-COVID-19.

הקורונה שהובילה לאמצעי בלימה מגבילים הכוללים ריחוק חברתי, עבודה מרחוק וסגירת פעילויות מסחריות שהביאו אתגרים תפעוליים. שוק התעופה, החלל והביטחון ספג הלם כלכלי רציני בעיקר מהסגרי הקורונה אבל לא רק.

עם זאת, רוב מחקרי השוק צופים ששוק התעופה והחלל והביטחון יתאושש מההלם ומהר מכיוון שמדובר באירועי 'ברבור שחור' שאינם נמשכים לאורך זמן ואינם קשורים לחולשות בשוק או בכלכלה העולמית. ההיפך, היציאה מהקורונה, ההתגברות על בעיות האספקה ובעיקר הדרישות לפיתוחים טכנולוגיים בעקבות המלחמה באוקראינה והחשש מפלישה לטאיוואן מבטיחים התאוששות מהירה.

החלק הביטחוני יתאושש כנראה מהר בהרבה מהחלק המסחרי כי חלק זה של התעשייה ייהנה מהגדלת תקציבים מסיבית בעקבות המצב הגיאופוליטי. מגזר התעופה והחלל המסחרי הושפע משמעותית מהמגפה וכתוצאה מכך צמצום דרסטי בתנועת הנוסעים, אשר בתורו השפיע לרעה על הביקוש למטוסים. כתוצאה מכך, מגזר התעופה והחלל המסחרי צפוי להתאושש באיטיות שכן הביקוש לנסיעות צפוי להתנרמל לרמות שלפני ה-COVID רק במהלך 2023.

מבחינת המשקיעים וכיוון שציפיות המיתון ממשיכות לחלחל בשוקי ההון, הם יחפשו את הסקטורים שיהוו סקטורי-מקלט בטוח כדי להגן על ההון שלהם. אחד מהם יהיה, ללא ספק, מגזר התעופה והחלל. נראה שהמגזר יעבור מיתון טוב יותר ממגזרים אחרים מה גם שרוב החברות המובילות הן גם בקטגוריית "מניות דיבידנד".

שנת 2022, שהייתה כולה התאוששות שלאחר ה-COVID עבור מגזר התעופה והחלל העולמי והביטחוני מצביעה על העתיד. המגמות בתעשייה נראות הרבה יותר טובות, ומגזרי התעופה והחלל והביטחון צפויים להתאושש. כול המחקרים שבדקנו מצביעים על ההתאוששות הנ"ל.

אז במה משקיעים? ונתחיל בתזכורת, העליות שראינו לאחרונה אינן מבשרות כרגע מאומה מלבד תקווה שהבנק המרכזי "יחשב מסלול מחדש", שהרווחיות, התעסוקה והצריכה ימשיכו להפתיע לטובה ושעוד ברבורים שחורים לא יפתיעו. כל מי שמחליט לטבול רגליו במניות כדאי שיעשה זאת בחלקים!!!

במצב הנוכחי כדאי להתרכז בסלים או קרנות של התעשייה עם דגש על התעשייה האמריקאית, הביטחונית בעיקר. סלים כמו ITA או PPA, שהם 2 הסלים הגדולים שמכילים את כל המי ומי בתעשייה וייהנו מהתקציבים הגדולים ביותר והם גם משלמים דיבידנד. למעיזים יותר ישנו הסל ARKX שמשקיע בחברות גלובליות העוסקות בחקר חלל וחדשנות ושירד בכ-40% מהשיאים המטורפים של 2021.

תגובות לכתבה(26):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 13.
    Wix
    Yyinon 11/11/2022 12:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אוקיי, ומה לגבי המנחה של וויקס. רק הזכרת אותה בלי לדבר עליה …
    סגור
  • 12.
    שלמה היקר אני מתפלא עליך!
    עידן 23/10/2022 02:27
    הגב לתגובה זו
    9 1
    מילה אחת לא נאמרה על סין טייואן. הרי אתה לא כותב לאנשים שחיים ביקום מקביל. הנה קישור (האתר הנכבד ידוע כמי שמפרגן לאחרים עם ערך מוסף, ולא חשוד בצינזורם): https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001427320&responsive=true
    סגור
  • "מילה אחת לא נאמרה על סין טייואן"? באמת?
    שמה גרינברג 23/10/2022 12:54
    הגב לתגובה זו
    1 4
    ראשית הזכרתי בכתבה את הבעיה הזו אבל לא ממזמן עשיתי כתבה שלמה על הבעיה, כדאי מאוד לקרוא לפני שמגיבים
    סגור
  • שלמה
    ישראל 23/10/2022 16:00
    הגב לתגובה זו
    2 0
    במקום לשלוח אותנו לתכתיבים מההסטוריה, תן התייחסות עניינית ומתומצתת גם לחשש הזה של סין טיוואן. עידן נתן לך הערה עניינית, עם הפניה רצינית. כך גם ההתייחסות הראוייה בחזרה - שמצופה.
    סגור
  • כפי שעניתי לעידן התיחסתי ארוכות לנושא ואפילו
    שלמה גרינברג 24/10/2022 13:04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יותר מפעם אחת
    סגור
  • טען עוד
  • שלמה היקר
    עידן 23/10/2022 15:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צודק, לא היתה מילה אחת אלא אפילו שלוש מילים, שקשות לאבחנה. לגבי כתבות מן העבר, אתחיל לטרוח ולגולל. בכל מקרה כתבה שמתארת אינדקציות לגבי העתיד, שמסתקפת בשלוש מילים על האיום האקוטי והרציני ביותר, על הכלכלה העולמית, והמהפכה הטכנולוגית, ממעונת רק למי שחי ביקום מקביל.
    סגור
  • לא מפנים
    עקשן 23/10/2022 15:22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בעברית קיימת רק מזמן ולא ממזמן
    סגור
  • יהוקמץ בן פסיק התעורר משנתו.
    רז 25/10/2022 11:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שחרר אותנו מהOCD שלך.
    סגור
  • 11.
    שלמה - מה השפעה של בתירות האמצע ? (ל"ת)
    יותם 22/10/2022 13:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • נצטרך להמתין ולראות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/10/2022 13:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 10.
    מלחמה זאת השקעה מצויינת (ל"ת)
    אופטימיסט פסימי 21/10/2022 17:32
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • 9.
    ויש תעודת סל U.S. Global Jets ETF (JETS) (ל"ת)
    ישראל999 21/10/2022 16:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 8.
    שלמה לגבי קומפיוג'ן
    רועה צאן 21/10/2022 16:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הי שלמה, האם דעתך על קומפיוג'ן עדיין חיובית? האם קאת'י ווד ממשיכה למכור מניות של החברה? האם לדעתך נוצרה הזדמנות קניה? האם צפוי אירוע משמעותי בחברה בקרוב? תודה רבה
    סגור
  • דעתך החיובית?
    שלמה גרינברג 23/10/2022 12:57
    הגב לתגובה זו
    1 0
    קומפיוג'ן היא אחת מחברות החלום בפינת החלומות (אחת מכ 30 במקרה שלי) אבל מדובר בחלום
    סגור
  • 7.
    האינפלציה יצאה משליטה,המלחמה טרפה את הלפים,ביידן הוא
    שי.ע 21/10/2022 16:10
    הגב לתגובה זו
    4 2
    כישלון אחד גדול,כמו כל אירופה.בנזקים שהם עשו בגלל הקורנה ופניקה מיותרת.הידיים של הבנק הפדרלי קשורות להרבה זמן.חדשות רעות בצרורות.
    סגור
  • חברים, הגענו לתחתית המינימום: "The S&P 500 has alrea...
    Sassi6 24/10/2022 04:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    "The S&P 500 has already lost a third of its of its value from its Feb. 19, 2020, peak", אם כך אז אנו זקוקים לעליה של 50% כדי לחזור לנקודת הקניה שלנו, ז"א הגענו לשער של תחתית המינימום, קנו, אל תתמהמהו, ואל תתענו, בהצלחה
    סגור
  • 6.
    התעשיות הביטחוניות נראות השקעה סבירה
    דוד 21/10/2022 15:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לאור המצב הביטחוני הרעוע בעולם.
    סגור
  • אלה אם פוטין מודח מהשלטון (ל"ת)
    או חוטף התקף לב 21/10/2022 22:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    תודה רבה שלמה ושבת שלום (ל"ת)
    t.elimeleh 21/10/2022 15:23
    הגב לתגובה זו
    7 1
    סגור
  • 4.
    לוקהייד דיווחה השבוע דוחות מעולים
    רועי 21/10/2022 15:17
    הגב לתגובה זו
    4 0
    המתיחות הגיאופוליטית העולמית לא תרגע בזמן הקרוב. PPA סל מצוין. תודה שלמה!
    סגור
  • 3.
    אומרים טיפה אחרי יפן, לא טיפה מאחורי יפן (ל"ת)
    רגע של עברית 21/10/2022 15:09
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • ישאר לנצח
    גם 23/10/2022 15:25
    הגב לתגובה זו
    1 0
    עם ממזמן
    סגור
  • 2.
    שלמה,
    ש.ח.ם. 21/10/2022 14:37
    הגב לתגובה זו
    1 1
    אחד הכתבים שאוהב לקרוא...
    סגור
  • 1.
    ההבדל מ 2018
    זכרון חלקי 21/10/2022 14:14
    הגב לתגובה זו
    8 0
    נכון, בסוף 2018 השוק ירד יפה, ותיקן די מהר לתוך 2019. אבל דבר אחד שלמה שכח לציין. ב 2018 השוק ירד כי הפד התחיל להעלות ריבית באופן משמעותי, ואז, כשהשוק נפל, הוא עשה סיבוב פרסה מפואר, והפיל את הריבית מחדש. עם פרוץ הקורונה, הוא הוריד את הריבית אפילו יותר, והציף את השוק בנזילות. זה מה שהביא לראלי הגדול. מישהו רואה היום את הפד מפיל שוב את הריבית, ומדפיס שוב טריליונים, כשלכולם ברור שזה יביא להתפרצות אינפלציונית מטורפת, דו ספרתית? לכן, כל השוואה בין 2018 להיום לא רלוונטית. הימים בהם הפד משרת את השווקים ומפיל ריבית כל פעם שהם יורדים, נגמרו. התפרצות האינפלציה, אחרי שנים של אזהרות שלא הקשיבו להן, הביאה לסוף התרגיל הזה.
    סגור
  • העובדות:
    שלמה גרינברג 21/10/2022 17:27
    הגב לתגובה זו
    6 2
    בין מרץ 2017 לדצמבר 2018 העלה הפד את הריבית 7 פעמים, ב 25 נקודות בכול פעם וכיוון שהשוק ציפה להעלאות אלו לא הן שגרמו לירידות של סוף 2018. הפד לא חזר להעלות הריבית בגלל הנפילות אחא אך ורק בגלל הקורונה והעלה הריבית ב 1.5 אחוזים במהלך מרץ וגם בצדק. מסתבר שרבים רואים את הפד חוזר ומוריד הריבית אם יגיע להחלטה שאכן מתקרב מיתון גדול וזו, כפי שכתבתי הסיבה העיקרית לעליות האחרונות. אין צורך להדפיס טריליונים כי השוק עדיין מוצף ולחברות יש כסף רב ומאזנים חזקים. כיוון שלא קראת הכתבה אז אציין שבפירוש כתבתי שאין להשוות ונסברתי מדוע. אם את ה מאמין שהפד משרת את השווקים ומפיל ריבית כל פעם שהם יורדים", אז אינך מכיר את דרך הפעילות של הפד. הייתי מאריך בהסבר אם לא היית מתבייש בשמך אבל מספיק עד כאן
    סגור
  • אכן כי כן, אכן צודק שלמה גרינברג, זאת יען כי השפעה ש...
    Sassi6 24/10/2022 01:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השפעה של הבירבור היא אך ורק לטווח קצר, ואם חוששים לפספס את המינימום, אז הכי בטוח לקנות עכשיו, ובכל זאת יש לי שאלה השקעתית לשלמה גרינברג: "מדוע ולמה חייבים לרדת למטה לפני שעולים למעלה"? והאם השוק לא ייתן לנו יום או יומיים של ימי חסד לפני שנפסיד את העלייה מהתחתית"? אני מבין שמשקיעים מוסדיים חייבים חודש או חודשיים של קניות כדי למלא את התיקים הכבדים, אממה ומה אנחנו"? משקיעים זוטרים, לא"? ...לנו יספיק אך ורק יום או יומיים כדי למלא את התיק, תודה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות