אחרי ניו-מד: ישראל תחתום מחר על שת"פ עם גרמניה בתחום האנרגיה

מנכ"ל משרד האנרגיה צפוי לחתום מחר על הסכם לקידום פרוייקטים בתחומי מימן, אנרגיה ירוקה וסייבר. אתמול חתמה ניו-מד על מזכר הבנות לא מחייב להעברת גז טבעי לגרמניה
 | 
telegram
(1)

הגז הישראלי שיזרום ליבשת אירופה, בעקבות משבר האנרגיה ביבשת והצורך של המדינות למצוא מקורות חלופיים לגז הרוסי, מסתמן כסנונית ראשונה של שת"פ רחב יותר שהולך ונרקם בין ישראל ואירופה. מנכ"ל משרד האנרגיה צפוי לחתום מחר על שיתוף פעולה לקידום פרויקטים בתחומי מימן, אנרגיה ירוקה וסייבר, בשולי ועידת האקלים של האו"ם, ה-COP27 (או יותר נכון - ההצגה השנתית) שמתקיימת השבוע בשארם א שייח.

במסגרת התכנית בין ישראל וגרמניה, יקימו המדינות צוותי עבודה משותפים שידונו, בתחומים של ביטחון אנרגטי, אנרגיות מתחדשות בדגש על רשת החשמל, אגרו-וולטאי, גז טבעי והתייעלות באנרגיה במרחב העירוני.

על ההסכם יחתמו מנכ"ל משרד האנרגיה ליאור שילת, ומנכ"לית ה-BMEK, משרד הכלכלה והאנרגיה הגרמני בריגיט שוונק (Brigit Schwenk).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כזכור, אתמול חתמה ניו-מד  ניו-מד אנרג יהש -1.11% ניו-מד אנרג 1,155 -1.11% ניו-מד אנרג יהש בסיס:1,168 פתיחה:1,148 גבוה:1,169 נמוך:1,148 תמורה:8,974,941 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  על מזכר הבנות לא מחייב להעברת גז טבעי לגרמניה, באמצעות שת"פ עם יוניפר הגרמנית. מדובר כעת על הסכם בלתי מחייב; החברות גם יבחנו אפשרות להקמת מתקן הנזלה חדש בישראל; יוסי אבו, מנכ״ל ניו-מד אמר אתמול כי ״בטווח הנראה לעין הגז הטבעי הוא מקור האנרגיה המשמעותי ביותר בעולם״.

מנכ"ל משרד האנרגיה, ליאור שילת: "בחודשים האחרונים כתבנו יחד עם מקבילינו בגרמניה תוכנית עבודה שאפתנית, אשר תסייע לשני הצדדים בהתמודדות עם משבר האקלים. ישראל תלמד מהניסיון הגרמני על הגדלת החדרת אנרגיות מתחדשות לרשת החשמל, ניהול הרשת וגיבוש אסטרטגית מימן ומאידך, ישראל תסייע לגרמניה בכל הקשור להגנה על תשתיות קריטיות וסייבר ושיתוף ידע בתחום האגרו-וולטאי. התכנית תסייע לנו לקדם את משק האנרגיה הישראלי ולעמוד ביעדים שהצבנו".

מנכ"לית משרד הכלכלה והאנרגיה הגרמני, בריגיט שוונק: "אנו יכולים להילחם בשינויי האקלים ביעילות רק באמצעים משותפים, כאשר שותפות האנרגיה הגרמנית-ישראלית משחקת תפקיד מרכזי בהקשר זה. השותפות מספקת מסגרת יעילה להתמודדות משותפת עם האתגרים הנוכחיים של מעבר האנרגיה מאנרגיה פוסילית לאנרגיה מתחדשת, ושתי המדינות יכולות ללמוד האחת מהשנייה בתחומי אנרגיות מתחדשות, התייעלות באנרגיה וטכנולוגיות מימן וכן הגנה על תשתיות אנרגיה קריטיות".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הכפתור של "להמשך הכתבה" מאוד מאוד מיותר (ל"ת)
    בר 10/11/2022 11:44
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות