בנק אוף אמריקה: עדיין צופים מחזורים שליליים באירופה

לטענת הבנק, תרחיש הצמיחה שהשוק מתומחר לפיו, לא צפוי להתממש, לאור ההיחלשות במחזור האשראי של ארה"ב וגוש האירו
 | 
telegram

בנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA CORPORATION (P +0.25% BANK OF... 24.22 +0.25% BANK OF AMERICA CORPORATION (P סגירה:0 פתיחה:24.18 גבוה:24.27 נמוך:24.13 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מפרסם סקירה אודות אסטרטגיית ההון האירופית ממנה עולה כי עוד לפני הפתעת מדד המחירים לצרכן, עלו המניות עקב נתוני תפוקה חזקים בארה"ב, אך הביקושים הבסיסיים, לפי מדד ה-PMI נמצאים בדעיכה. לטענת הבנק, תרחיש הצמיחה שהשוק מתומחר לפיו, לא צפוי להתממש, לאור ההיחלשות במחזור האשראי של ארה"ב וגוש האירו. הבנק עדיין צופה מחזורים שליליים באירופה, עם ירידה של 14% ברבעון השני; כאשר המניות המחזוריות נמצאות בתת-משקל אל מול הסקטור ההגנתי, וכך גם מדדי הערך מול צמיחה. להלן הסקירה המלאה:

המניות האירופיות התאוששו בעקבות שיפורים בתפיסות הצמיחה: המניות עלו ב-10% מאז סוף ספטמבר אפילו לפני העלייה אתמול בתגובה למדד המחירים לצרכן האמריקאי, החלש מהצפוי. לדעתנו, המניע העיקרי של עליית המניות היה תפיסות של תנאי צמיחה משופרים, כאשר אינדיקטור ה-GDPNow של אטלנטה הצביע על האצה של 600 נקודות בסיס בצמיחת התמ"ג בארה"ב מאז יולי (מ-2% ל-+4%), אפילו בשעה שמדד ה-PMI בארה"ב נותר קרוב לשפל המחזור. פער זה מצביע על כך שהיקף הייצור (כלומר צמיחת התמ"ג האמיתית) השתפר גם כשהביקוש הבסיסי (כלומר הזמנות חדשות) נותר חלש, ככל הנראה כי חברות עובדות על צבר הזמנות שנבנה במהלך המגיפה.

אנו סבורים כי הציפיות לצמיחה של השוק ייתקלו באכזבה: בשעה שהתפוקה יכולה לעלות על הביקוש הבסיסי לזמן מה, העומס שמניע את החריגה הזו ייעלם, מה שאמור להוביל לכך שהתפוקה תשתווה לביקוש הבסיסי, ואז השווקים יתיישרו עם מדד ה-PMI החדש. אנו סבורים שהשיפור המרומז ב-PMI שהשוק מתומחר לפיו, לא צפוי להתממש, בהתחשב בעובדה ש: (א) הצמיחה בארה"ב צפויה להאט ככל שמחזור האשראי מתגלגל בתגובה להידוק המוניטרי החד ביותר מזה 40 שנה; (ב) הצמיחה בגוש האירו צפויה להיחלש עוד יותר בתגובה למחזור אשראי מתרכך (עוד לפני ההתייחסות לכל הבלמים שנובעים ממשבר האנרגיה); ו-(ג) אנו רואים מרחב מוגבל להאצת צמיחה חדה בסין, כאשר הפתיחה מחדש עשויה להיות הדרגתית, בהינתן מסע חיסונים לוקה בחסר ורמות נמוכות של חיסון טבעי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דעתנו לגבי המניות באירופה נותרה שלילית, כאשר המניות המחזוריות נמצאות בתת-משקל אל מול הסקטור ההגנתי: אנו מצפים שהאטה מחודשת בצמיחה תוביל את השוק מטה, ותקזז את התמיכה בשל ירידת תשואות האג"ח הריאליות (כלומר שיעור ההיוון למניות) על רקע שינוי המגמה של הבנקים המרכזיים ממיקוד בדאגות אינפלציוניות לעבר דאגות הקשורות עם צמיחה. הנחות המאקרו שלנו עולות בקנה אחד עם ירידה של 14% עבור Stoxx 600 עד 365 ברבעון השני. המניות המחזוריות נותרות בתת-משקל אל מול הסקטור ההגנתי, לאור הציפיות שלנו למדדים נמוכים יותר בגוש האירו, דעיכת תשואות האג"ח ל-10 שנים בארה"ב ומרווחי אשראי גבוהים יותר בארה"ב. המניות המחזוריות המועדפות עלינו הן של בנקים ותעשיית הרכב, בעוד הסקטור ההגנתי המועדף עלינו הוא תחום הפארמה, ומזון ומשקאות. אנו רואים תת משקל בערך מול צמיחה, מכיוון שאנו מצפים שתשואת האג"ח תדעכנה.

האם האופטימיות באשר לצמיחה בשוק מוצדקת? 
המניות באירופה התאוששו בעקבות שיפור בתפיסות הצמיחה. המניות באירופה עלו ב-10% מאז סוף ספטמבר, עוד לפני העלייה ביום חמישי בתגובה למדד המחירים לצרכן האמריקאי, שהיה חלש מהצפוי. אנו חושבים שהמניע העיקרי של עליית המניות היה תפיסות של תנאי צמיחה משופרים, בהתחשב בכך ש:

הנתונים המספריים מצביעים על האצה חדה בצמיחה בארה"ב: אינדיקטור ה-GDPNow הפדרלי של אטלנטה עמד על כ-2%- צמיחת התמ"ג בארה"ב ביולי, בשיא החששות למיתון הקיץ, אך מאז הגיע כבר ל-4%, עם האצה מסוימת מאז סוף ספטמבר. כלומר, האינדיקטור מצביע על האצה של 600 נקודות בסיס בצמיחה בארה"ב מרמות של מיתון לעבר רמות גבוהות המצביעות בבירור על מגמה, גם כאשר מדד ההזמנות החדשות PMI המשולב בארה"ב נשאר כמעט שטוח, על 49, כלומר - צמיחה שלילית. מה יכול להסביר את ההבדל בין צמיחת התמ"ג ל-PMI? מדד ה-PMI מודד ביקושים כהזמנות נכנסות, בעוד האינדיקטור הפדרלי של אטלנטה משקף את התוצר האמיתי, כלומר נפח הייצור. לפיכך, האיתותים השונים שלהם מצביעים על כך שהייצור השתפר גם כשהביקוש הבסיסי נותר חלש. הדבר נובע כנראה מכך שחברות עבדו על צבר ההזמנות שנבנה במהלך המגיפה בתגובה להפרעות בשרשרת האספקה. כאשר מומנטום הצמיחה הוא המניע העיקרי של מניות בניתוח שלנו, אנו רואים בהאצה החדה בצמיחת התמ"ג בארה"ב את הסיבה העיקרית לעלייה האחרונה. זה גם מסביר מדוע נכסים רבים בשוקי המניות והאשראי חרגו מהיחסים ההיסטוריים שלהם עם מדד ה-PMI, שכן השווקים מעודדים מנתוני התפוקה המשתפרים.

אופטימיות באשר לתחזית הצמיחה בסין: השווקים נעזרו, ככל הנראה, גם באופטימיות מוגברת לגבי תחזית הצמיחה של סין, המונעת מהתקווה להקלה במדיניות אפס-קוביד של סין וסימנים לשיפור בנתוני ה-PMI של סין (כאשר מדד ההזמנות החדשות Caixin עלה בחודש אוקטובר ב-1.1 נקודות, ל-49.2, ועלה על הציפיות).

ירידה בחששות ממשבר אנרגיה ביבשת אירופה: החששות סביב משבר האנרגיה באירופה נרגעו מאז הקיץ, בתגובה לירידה התלולה במחירי הגז הטבעי והחשמל, בסיוע רמות גבוהות של גז מאוחסן וטמפרטורות חמות; זאת בנוסף לחבילות התמיכה הממשלתית לעסקים ומשקי בית.

אנו סבורים שהציפיות לצמיחה בשוק יאכזבו: בעוד התפוקה יכולה לעלות על הביקוש הבסיסי לזמן מה, העומס שמזין את החריגה הזו ייעלם, מה שאמור להוביל לכך שהתפוקה תיצמד לביקוש הבסיסי. זה אמור להוביל את השווקים לחזור ולהתיישר עם הקשר ההיסטורי שלהם למדד ההזמנות החדשות PMI. מנקודת מבט זו, תמחור הצמיחה הנוכחי נראה שאפתני, כאשר העלייה המובילה את תמחור המניות באירופה של מדד PMI המשולב העולמי יעלה מסביבות 50 בתחילת אוקטובר לסביבות 54, מה שרומז על שיפור משמעותי מהרמה הנוכחית שלו, 49. תמחור המניות האירופיות של מדד ההזמנות החדשות, ה-PMI המשולב בגוש האירו, עלה מסביבות 46 בתחילת אוקטובר ל-47-48 כרגע, מה שמרמז גם על שיפור מהרמה הנוכחית שלו, העומדת על 45.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות