לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האם הזינוקים יימשכו?

בין המדווחות השבוע - אינבידיה, עליבאבא, פאלו אלטו, מאנדיי וצים (מה מצפים האנליסטים?); האם אפשר להתחיל לחגוג את ניצחון הריבית על האינפלציה והחזרה לעליות בשווקים או שמוקדם מדי?
 | 
telegram
(1)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר אחרי שהנאסד"ק זינק קרוב ל-10% ביומיים - 7.5% ביום חמישי וקרוב ל-2% ביום שישי. הזינוקים בנאסד"ק היו אגרסיביים ביותר, אבל גם יתר המדדים זינקו בשיעור חד. השאלה לאן הולכים מכאן? 

הסיבה לזינוקים היא ההערכה כי האינפלציה שירדה לקצב של 7.7% לעומת צפי ל-8%, תגרום ליו"ר הפד, ג'רום פאוול לרסן את קצב עליות הריבית. העלייה בריבית היא הנשק החזק ביותר מול האינפלציה והיא עלתה בקרוב ל-4% ותמשיך לעלות כדי לרסן את האינפלציה. עד יום חמישי, לא היו סימנים שהריבית עוזרת וזה יצר חשש מאוד גדול להמשך העלאות ריבית. ביום חמישי, עם פרסום האינפלציה הנמוכה יחסית, השוק נשם לרווחה והמניות זינקו. המשקיעים סבורים או מאמינים שהגענו לתפנית - לנקודה שבה הריבית כבר מצליחה להשפיע והמדדים ירדו. הם סבורים שהפד' ייקח את זה בחשבון יעלה במתינות יחסית את הריבית בפעמים הבאות. ולמה זה טוב לוול סטריט?

כי במקביל לכך שעליית ריבית פוגעת באינפלציה, מרסנת את האינפלציה, היא גם פוגעת במחירי המניות. ריבית גבוה וריבית במגמת עלייה הופכים את אגרות החוב לאטרקטיביות יותר וכשהן אטרקטיביות יותר זורם אליהן כסף, אז המניות נפגעות - הכסף זורם מהמניות לשוק האג"ח. כשמקבלים בביטחון גבוה 4%-5% לשנה באגרת חוב ממשלתיות ו-6% בשנה באגרות חוב קונצרניות איכותיות, מי צריך מניות?

כותרת ראשית

- כל הכותרות

וזו הסיבה העיקרית לירידה בשוקי המניות בשנה האחרונה כשבמקביל האינפלציה והריבית הגבוהים גם מייצרים האטה וחש ממיתון. אז ביום חמישי נפל דבר, השאלה אם זה חזק מספיק כדי שהעליות ימשכו היא שאלה פתוחה, אבל נראה שמי שחושב שכל הרע מאחור, מסתכן. הגורואים של וול סטריט חלוקי דעות, אך רובם זהירים כשקארל אייקו אמר בסוף השבוע שהוא עדיין פסימי והוא מגדר את תיק ההשקעות שלו. 

בחירות - תוצאות "טובות" מהמצופה 
בניגוד לתחזיות שאחזו גם בשוק ל"גל אדום" (הצבע של הרפובליקנים), הדמוקרטים הפתיעו ושמרו על הרוב בסאנט עם הניצחון בנבדה. הדמוקרטים אפילו יכולים להגדיל את מספר הנציגים שלהם בסנאט אם ינצחו בסיבוב השני בג'ורגיה שיתקיים ב-6.12 (המצב לפני הבחירות היו 50-50 בעוד לסגנית הנשיא קמילה האריס יש גם קול שהעניק יתרון של קול אחד על הרפובליקנים). כמו כן מסתמן שיהיה רוב דחוק בקונגרס לרפובליקנים ומשמעות הדבר שלנשיא ביידן והדמוקרטים יהיה להם קל להעביר את הרפורמות והחוקים שהן רוצים.


עונת הדוחות:
עונת הדוחות בוול סטריט נמצאת בעיצומה וביום רביעי יגיע תורה של אנבידיה NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . השווקים צופים לאנבידיה הכנסות של 5.8 מיליארד דולר ורווח מתואם של 70 סנט למניה. צריך לזכור שיצרנית השבבים, כמו מתחרותיה, מתמודדת עם משבר שבבים חמור בעולם שמתגבר על רקע המתיחות בין סין וארה"ב. ענקית הסחר המקוון עליבאבא ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  תדווח ביום חמישי והצפי הוא כי החברה תרשום הכנסות של 29.34 מיליארד דולר ורווח מתואם של 1.64 דולר למניה.

חברת אבטחת המידע הישראלית פאלו אלטו -3.61% פאלו אלטו 383.36 -3.61% פאלו אלטו סגירה:0 פתיחה:391.41 גבוה:393.76 נמוך:375.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תדווח ביום חמישי על דוחותיה והערכות האנליסטים צופים כי היא תעמוד בצפי להכנסות של 1.55 מיליארד דולר ורווח מתואם של 69 סנט למניה. חברה ישראלית נוספת שתדווח השבוע היא חברת הספנות צים -1.82% צים 23.79 -1.82% צים סגירה:0 פתיחה:24.63 גבוה:25 נמוך:23.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . השוק צופה כי החברה תכניס 3.18 מיליארד דולר ורווח מתואם של 9.54 דולר למניה. גם חברת התוכנה מאנדיי מאנדיי +3.02% מאנדיי 284.59 +3.02% מאנדיי סגירה:0 פתיחה:278.03 גבוה:293.25 נמוך:278.03 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תדווח ביום שני - האנליסטים מצפים להכנסות של 130.4 מיליון שקל והפסד מתואם של 54 סנט למניה.


הריבית תעלה עד 4.5% ותתחיל לרדת עוד ב-2023
במחלקת המחקר של בנק לאומי מעדכנים שיש סימנים נוספים להתמתנות האינפלציה. ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות מעדכנים כי בשלושת הענפים המרכזיים המשפיעים על מדד המחירים לצרכן, הצפי של החברות בנוגע לשינוי במחירי המכירה של המוצרים והשירותים התמתן משמעותית מאז תחילת הרביע השני של 2022. עוד הם כותבים בסקירתם כי מסקר הערכת המגמות בעסקים עולה כי בחודשים האחרונים החברות בכל ענפי הכלכלה המרכזיים הצביעו על צפי להאטה בקצב העלאת מחירי המוצרים והשירותים אותן הן מוכרות לצרכנים, במבט לטווח הקצר.

ולגבי הירידה באינפלציה כפי שהתבטא בפרסום מיום חמישי, פרסום שהזניק את שוקי המניות, הם מציינים כי נראה שהמדד הנמוך יסמן את תחילתה של מגמה דיס-אינפלציונית ארוכה, שתשכנע את הפד לעצור את מחזור ההידוק בתחילת השנה הבאה, כאשר הריבית תגיע לשיא של עד 4.50%  . הורדת הריבית לגישתם תהיה לפני סוף 2023.

להערכתם ולמרות שתוצאות בחירות האמצע בארה"ב טרם ברורות, בהנחה שהרפובליקנים ינצחו בלפחות מאחד מבתי הנבחרים זה עלול להאיץ תרחיש של מיתון "קל" הדומה בעוצמתו למיתון של 1991. תסריט כזה תומך אף הוא במדיניות פחות "ניצית" מהצפוי של הפד.

האם העליות בשוק המניות מוגזמות?
"בטרם פותחים את השמפניות ומכריזים על שינוי מגמה בשווקים כדאי לשים לב שהנתונים, ובעיקר תגובת השווקים שמים את הפד בין הפטיש לסדן בכל הנוגע למדיניות העתידית שלו", אומר אורי גרינפלד מפסגות, "ראשית, בפד לא יכולים לשנות כיוון רק על סמך נתוני אוקטובר שכן מדובר על נתון אחד ולאו דווקא על שינוי מגמה. נכון, קריאה של מפת האינפלציה בארה"ב מלמדת שזו תמשיך לרדת בחודשים הקרובים כאשר אפילו מחירי הדיור שמהווים כיום כשליש מסך האינפלציה רושמים בשטח ירידה שתבוא לידי ביטוי בנתונים תוך כחצי שנה. עם זאת, בפד רוצים להיות בטוחים שהלחצים האינפלציוניים לא יחזרו בטרם הם מאותתים על שינוי כיוון במדיניות הריבית ולכן הם לא יפעלו על סמך נתון אחד בלבד. אגב, עד להחלטת הריבית הבאה יתפרסמו בארה"ב מדד מחירים לצרכן נוסף, שני מדדי מחירים ליצרן, דו"ח התעסוקה של נובמבר ונתונים רבים נוספים שיעזרו לשפוך אור על התמונה ולתרום להבנה לגבי המגמה הכללית.

"שנית, כבר מספר חודשים שג'רום פאוול וחבריו עושים ככל שביכולתם על מנת להעביר למשקיעים מסר ברור: אנחנו מתכוונים להעלות את הריבית בחדות ולהותיר אותה גבוהה למשך זמן ארוך על מנת לעצור את האינפלציה אחת ולתמיד. מסרים אלו פגעו כמובן בשוקים הפיננסיים אך בכך גם השיגו את מטרתם שכן הירידות בשווקים הביאו להחמרה בתנאים הפיננסיים בארה"ב ובכך עזרו למעשה למדיניות הפד להשפיע על הכלכלה באופן יעיל.

"הראלי של שני ימי המסחר האחרונים עשו את הפעולה ההפוכה – התנאים הפיננסיים הוקלו והיעילות של מדיניות הפד נפגעה. לכן, על אף ההאטה באינפלציה, קשה לראות כיצד בפד משדרים מסרים מתונים יותר, מבלי לסתור לגמרי את כל המסר שלהם מהחודשים האחרונים". במילים אחרות דווקא העליות יכולים להביא לאי הפחתת קצב העלאות הריבית.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "הירידה באינפלציה התרחשה בגלל המשך הירידה בקצב השנתי של מחירי המוצרים (ללא האנרגיה). לעומת זאת, הקצב השנתי של אינפלציית השירותים המשיך לעלות והגיע ל-6.8%, הרמה הגבוהה מאז 1982. על פניו, זה מעיד על הירידה באינפלציה הטרנזיטורית ולא בליבת האינפלציה. אולם, גם במחירי השירותים מתרחש שינוי. ירד שיעור הסעיפים והתת סעיפים שתרומתם לאינפלציה עלתה. לעומת זאת, שיעור הסעיפים עם תרומה פוחתת דווקא עלה בחדות בחודש אוקטובר. עדיין לא באה לידי ביטוי בצורה ברורה השפעת השינוי במחירי השכירות על סעיף הדיור "הכבד" במדד המחירים, אך הוא אכן צפוי לקרות כי כל הסקרים הפרטיים משקפים ירידה משמעותית בקצב עליית מחירי השכירות. לפיכך, בשלו התנאים לעצירה בעליית ריבית ה-FED כבר בחודשים הקרובים. אולם, להערכתנו, הסיכויים לירידת ריבית בשנה הקרובה, תרחיש שמגולם בחוזים, די נמוכים. מחיר הטעות של ירידה מוקדמת בריבית שעלולה שוב להחזיר אינפלציה לעלייה גבוה מדי מכדי שה-FED יסתכן בצעד זה לפני שהאינפלציה תגיע קרוב מאוד ליעד".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    המצב בקנטים
    Bonbon 13/11/2022 23:54
    הגב לתגובה זו
    0 2
    במיוחד בארץ - שימו לב שהזרים בורחים לאחר הבחירות…
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות