הדולר מזנק ב-1.4% ונסחר תמורת 3.47 שקלים - למה?
בימים האחרונים השקל התחזק משמעותית מול הדולר. 4.4% בתוך כמה ימים זה מהלך מהיר יחסית. בדרך כלל יש תנועות של כמה עשיריות האחוז לפה ולשם. הירידה באינפלציה בארה"ב ואז העליה באינפלציה בישראל הקפיצו את השקל. אבל כעת שוב היפוך והדולר קופץ. הדולר עולה כעת ב-1.4% ונסחר תמורת 3.47 שקלים. במקביל, גם האירו מתחזק מול השקל ונסחר תמורת 3.58 שקלים.
מדובר בחלק מהמגמה כעת בעולם, כאשר הדולר מתחזק מול סל המטבעות כעת בשיעור של 0.8%. האירו נחלש מול הדולר ב-0.7% ונסחר תמורת 1.032 דולר.
אפשר להתייחס לזה כאל ריבאונד זמני אחרי ירידה חדה מדי וצריך גם לזכור את הקשר בין הירידות בוול סטריט לעליה בדולר. אתמול השוק האמריקאי ירד ב-1.5%, והיום בינתיים הצפי הוא לירידה של 1.2%. חודש נובמבר בינתיים הוא חיובי בשווקים עם עליות של 2-3%, אבל אם המשקיעים יחששו שמגיע כעת זמן של ירידות - הם עשויים לחזור ולרכוש דולרים.
דולר ארה"ב -0.13% דולר ארה"ב 3.73 -0.13% בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: > לשער היציג לחצו כאן
האירו לעומת הדולר אירו / דולר -0.49% אירו / דולר 1.04 -0.49% סגירה:1.05 פתיחה:1.05 גבוה:1.05 נמוך:1.03 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
המשק צמח ברבעון השלישי ב-2.1%, כך פרסמה הלמ"ס בנתונים ראשוניים, אבל לא בטוח שזה יספיק. כאמור, האינפלציה בישראל זינקה השבוע לקצב של 5.1% - מעל הציפיות - ולכן מדובר בהפתעה לרעה, ויש לזה כמובן משקל בהחלטת נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון על העלאת הריבית - גדלים הסיכויים להעלאת ריבית משמעותית. הכלכלנים שדיברו על העלאה של 0.5% מדברים כעת כבר על העלאה של 0.75%. כלומר פעם נוספת של העלאת ריבית ב-0.75%, וזאת כאשר כבר כולם צפו עליה של 0.5%.
הראשון לדבר על העלאה של 0.75% היה בית ההשקעות פסגות, וזאת בזמן שבבנק מזרחי דיברו מוקדם יותר השבוע על העלאה של 0.5% וכך גם במגדל (הנה הסיבות). בהראל חוששים לקבוע עמדה נחרצת ואומרים שיש שיקולים לכאן ולכאן. אבל אחרי פסגות גם בלידר דיברו על 0.75%.
גיא בית-אור, הכלכלן הראשי של פסגות אמר: "אינפלציית הליבה האיצה, אינפלציית השירותים ממשיכה להיות גבוהה ובניגוד למה שאנו רואים בארה"ב, קצב האינפלציה השנתי כאן עוד לא הגיעה לשיאו. כאשר אנו לוקחים נתונים אלו בחשבון, ביחד עם העדויות האחרונות להאצה נוספת בשכר העבודה במשק הישראלי, וזאת ביחד עם העובדה שבארה"ב, בבריטניה ובגוש האירו העלו את הריבית ב-75 נקודות בסיס בחודש נובמבר".
בלידר אמר הכלכלן יונתן כץ שהאצה באינפלציה ואינפלציה רוחבית תומכות בהעלאת ריבית של 0.75% בהחלטת בנק ישראל בשבוע הבא. ייתכן, בהחלט שהריבית תושפע גם מחשש ממדיניות פיסקאלית מרחיבה על ידי הממשלה החדשה, לצד לחץ להסכמי שכר בסקטור הציבורי".
וכעת גם בבנק לאומי סבורים שבנק ישראל יעלה את הריבית ב-0.75%. בלאומי צופים שהאינפלציה בעוד שנה מהיום תעמוד על 3.5% כאשר בדרך לשם היא תגיע גם ל-5.5%, ולכן בנק ישראל יצטרך להמשיך להעלות את הריבית באותו קצב של ההעלאות הקודמות.
מנגד, בארה"ב מתגברים הקולות להאטה בקצב העלאת הריבית. חבר הפד' כריסטופר וולטר אמר אתמול שהירידה בקצב העלייה במדד המחירים לצרכן (כלומר - יש עליה אבל איטית יותר) היא סימן חיובי שיכול לגרום להעלאת הריבית הבאה של הפד להיות "מדודה יותר". הוא הוסיף כי בינתיים הריבית עדיין לא מספיק עוצרת את העליות, כלומר יהיה המשך עליה בריבית. מעבר לכך הוא ציין שלא מקבלים החלטת ריבית על סמך תוצאות מדד אחד בלבד. כלומר - הבנק יחכה לעוד סימנים טובים כדי לעצור את העלאות הריבית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
העמוד