ישראכרט נסחרת במכפיל רווח של 8; רווח של 60 מיליון שקל ברבעון; מספקת הלוואות בריבית של 10%
ישראכרט סופגת מכה בגלל ההסכם מול בנק הפועלים (להרחבה), אבל זאת לא מכת מוות ובהינתן הגידול בפעילות כרטיסי האשראי במקביל לגידול בהלוואות, נראה שהחברה עשויה לסגור את הירידה שנוצרה מוקדם מהצפוי. ועדיין מדובר על פגיעה שמוערכת ברבעון האחרון בכ-30% ברווח. לא מעט. הקיזוז של הפגיעה עשוי להגיע מפעילות האשראי - מתן הלוואות. שימו לב מה קרה בשנה האחרונה - חברות כרטיסי האשראי העלו את הריבית (בצדק מבחינתם במקביל לעליית הריבית במשק) בכ-3% לרמה של 10%-11%. המרווח שמבטא את הפער בין הריבית שהצרכנים-לוים משלמים לבין הריבית שהחברות האלו משלמות לבנקים-מקרות האשראי, גדל. זה מגדיל רווחים, אבל יש סכנה שגם הפסדי האשראי יגדלו. לכן, בהגדרה, בתקופות של האטה ובתקופות של ריבית גבוהה, החברות המלוות מפצות על כך בהעלאת ריבית.
ישראכרט גובה ריבית ממוצעת של מעט מעל 10%, מקס ריבית של 9.7% וכאל ריבית של 11%. הריבית תמשיך לעלות, זה יכול תוך חודשים ספורים להגיע ל-12%-12.5%.
ונעבור לדוחות -
ישראכרט
-0.69%
ישראכרט
1,440
-0.69%
בסיס:1,450
פתיחה:1,428
גבוה:1,487
נמוך:1,400
תמורה:19,504,030
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
הכניסה ברבעון השלישי כ-701 מיליון שקל לעומת הכנסות של 585 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 19.8%. ההכנסות מפעילות בכרטיסי אשראי ברבעון השלישי של שנת 2022 צמחו בכ-15% לכ-558 מיליון שקל, בהשוואה לכ-485 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בישראכרט מסבירים שהצמיחה נבעה בעיקר מגידול של כ-13% במחזור העסקאות בכרטיסי אשראי המונפקים ע"י הקבוצה לשיא רבעוני של כ-55 מיליארד שקל, לצד עלייה בהכנסות המיוחסות לתיירות היוצאת והנכנסת, שבאו לידי ביטוי בין היתר בגידול בעמלות מעסקאות מט"ח.
הכנסות מריבית נטו ברבעון השלישי של שנת 2022 צמחו בכ-36% לכ-148 מיליון שקל, בהשוואה לכ-109 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וזאת כתוצאה מעליית שיעור הריבית במשק ומעלייה ביתרת תיקי האשראי הצרכני והמסחרי במהלך השנה האחרונה בהיקף כולל של כ-1.38 מיליארד שקל, כאשר ביתרת האשראי הצרכני נרשם גידול של כ-886 מיליון שקל וביתרת האשראי המסחרי נרשם גידול של כ-493 מיליון שקל.
ישראכרט רשמה ברבעון השלישי רווח נקי בסך של 60 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 99 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בחברה מסבירים כי הירידה ברווח ברבעון נבעה בעיקר מהגידול בתשלומים לבנקים, המיוחס ברובו להסכם החדש עם בנק הפועלים, מהגידול האמור בהוצאות בגין הפסדי אשראי, מעלייה בתשלומים לארגונים בינלאומיים ומועדונים על רקע הגידול בהיקפי הפעילות של הקבוצה ומעלייה בהוצאות השכר.
מנכ"ל ישראכרט, רן עוז: "אנו מסיימים רבעון עם תוצאות חזקות, בעיקר הודות למיקודים האסטרטגיים והעבודה הפנימית שהניבו צמיחה דו ספרתית רבעונית בתיק האשראי. נמשיך לממש את תכנית העבודה שלנו גם ברבעונים הבאים, תוך ניהול סיכונים מושכל, ושימוש במודלים מתקדמים כדי למצות בצורה מיטבית את פוטנציאל הצמיחה שלנו. כלל המהלכים והמיקודים האסטרטגיים הביאו אותנו לסכם את הרבעון השלישי עם הכנסות שיא, שיא במספר הכרטיסים הפעילים ושיא במחזורי הפעילות. בתוך כך, הסביבה המאקרו כלכלית ממשיכה להשתנות סביבנו, ובפרט סביבת הריבית אשר יוצרת אתגרים חדשים. נמשיך לפתח את עולם האשראי תוך המשך משנה זהירות בחיתום, והקפדה על בקרה וניטור, וזאת לצד המשך יצירת מוצרים ושירותים מתקדמים. במקביל אנו ממשיכים גם בהתייעלות בצד ההוצאות: הכרזנו על תכנית התייעלות ואנו מקדמים שורה של שינויים מבניים שיסייעו לנו לפעול באפקטיביות גדולה יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה