לאפל נמאס מההגבלות? "תעביר חלק מהייצור מסין להודו"

 | 
telegram
(1)

הודו בוחנת אפשרויות להביא למדינה חלק מייצור האייפד של אפל APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% APPLE סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מסין, כך לפי שני מקורות המקורבים לממשלת הודו. על פי הדיווחים, ענקית הטכנולוגיה מקיימת דיונים מתמשכים עם גורמים רשמיים. לא נעשו תוכניות קונקרטיות, אבל אם יצליח, זה ירחיב את טביעת הרגל של אפל במדינה.

אפל הודיעה מוקדם יותר השנה שהיא החלה להרכיב את מכשיר הדגל שלה - האייפון 14 - בדרום הודו. ענקית הטכנולוגיה מייצרת את הדגמים הישנים יותר של האייפון בהודו כבר כמה שנים. אפל שואפת לגוון יותר את ייצור המוצרים שלה הרחק מסין, זאת בעקבות המחאות ברחבי המדינה במהלך השבועיים האחרונים על רקע מדיניות ה"אפס-קורונה" הנוקשה של בייג'ין. אפל הזהירה בתחילת נובמבר כי משלוחי האייפון יעוכבו עקב הסגרים בסין, ואנליסטים הקטינו את הערכותיהם לגבי האייפון לרבעון הרביעי.

הוול סטריט ג'ורנל דיווח בסוף השבוע שאפל מחפשת באופן פעיל להעביר את הייצור מסין למדינות אחרות באסיה, כולל הודו וויאטנם. עם זאת, מקורות מזהירים כי מחסור ביכולת, במיומנות ובאנשים עם מומחיות לבניית המכשירים במיוחד כמו האייפד, עלולים להאט את התוכניות הללו בהודו. גם הרקע של מדיניות החוץ לא עוזר כל עוד  המתחים גוברים בין הודו לסין. שתי המדינות התנגחו בשנים האחרונות על רקע סכסוכים טריטוריאליים שהובילו להסלמה של נוכחות צבאית בגבול הודו-סין.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ג'ין מונסטר מ-Loop Ventures מעריך ש-10% ממכשירי האייפון מיוצרים בהודו, אך צופה שהייצור יגדל בקצב איטי. "אני חושב שבעוד חמש שנים, 35% ייוצרו בהודו", הוסיף מונסטר. "אני חושב שאפל תוסיף ייצור של אייפון במדינות אחרות מחוץ להודו ולסין בחמש השנים הקרובות. אולי וייטנאם, מלזיה וארה"ב". בהערה ללקוחות כתב ה-Harsh Kumar של פייפר ג'פרי: "בעוד שאפל עשתה מאמצים להעביר את הייצור מסין, לדעתנו, הודו עדיין מהווה פחות מ-5% מסך הייצור של אייפון 14 וסביר להניח שתעזור רק תואר מוגבל בשלב זה".

ענקית הטכנולוגיה רוצה להפחית את התלות בסין, שכן סין נראית כמו מעצמת כלכלה במשבר. הסיבות למהלך של אפל די ברורות: לסין, משבר עם החברות הסיניות עצמן, כאשר הרגולטורים מכבידים על החברות הסיניות באמצעות רגולציות נוקשות שפוגעות בהן. לסין, משבר עם טיוואן כאשר היא טוענת שטיוואן היא שטחה שלה, סיבה המצדיקה פלישה, התחלה של מלחמה ופגיעה בכלכלה העולמית וכמובן בחיי אדם. לסין גם משבר עם ארה״ב, מן משחקי כוחות של מעצמות, שבהן סין מונעת מארה״ב לדלות כל פיסת מידע עליה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    עדיין לוקחים סינים ברצינות בשנת 2023..בזיון (ל"ת)
    הצועד בנעליו 06/12/2022 13:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות