פתאום כולם ממליצים על מניות סיניות - איך שגלגל מתהפך
"אנחנו ממליצים על החזקה במניות סיניות עקב פוטנציאל לראלי חזק בסוף השנה", אומר סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר - "סין תיפתח מחדש ב-2023, כשהמחאות האחרונות מזרזות את הסרת מגבלות הקורונה אך הפתיחה לא תהיה חלקה כלכלית ובריאותית.
"מבחינת הכלכלה תמריצים מוניטריים ופיסקאליים יתמכו בצמיחה עד שהפעילות תתאושש ככל הנראה במחצית השנייה של 2023, ואל תוך 2024, אך ברמה הבריאותית חלק ניכר מאוכלוסיית סין אינו מחוסן מה שעלול להוביל לשיעורי הדבקה גבוהים וסגרים מחודשים. אנו צופים כי סין תציג צמיחה צנועה בלבד שתעמוד על 2.5% בסוף 2022, שתעלה במחצית השנייה של 2023 כך שתעמוד בסוף השנה על 4%.
"הפתיחה המחודשת של סין תהיה תנודתית, אך הבנק המרכזי הסיני ימשיך בהקלה המוניטריות ואף יקטין את דרישת הרזרבות שלו כדי להגביר את הנזילות במערכת הבנקאית ולאפשר הלוואות. המדיניות הפיסקלית של סין נותרה גמישה כשהטבות המס בשנת 2022 עמדו על כ-3% מהתמ"ג. בהתחשב בלחצים על המשק, אנו מצפים לתמיכה השווה ל-3% נוספים ב-2023, שתשולב עם תמריצים חזקים לכלכלה במהלך המחצית הקרובה.
"עמדת הממשלה השתנתה לאחרונה גם בתחום הנדל"ן, כשהרגולטורים מאפשרים ליזמי נדל"ן לגייס הון הן דרך הלוואות בנקאיות, הנפקת אג"ח ומימון הון, וכתוצאה מכך אנו צופים הקלה בלחץ על שוק הנדל"ן בשנה הבאה.
"ממאי 2022 שמרנו על המלצת "תשואת יתר" למניות סיניות, שהציגו ביצועים טובים עד שסבלו מירידות בין יולי לאוקטובר. השווי של המניות הסיניות כעת אטרקטיבי ויש פוטנציאל לראלי חזק, כשהביצועים האחרונים חיזקו את אמוננו במניות הסיניות במיוחד עקב המתאם הנמוך למניות גלובליות.
"אנו עדיין בהמלצה של "תשואת יתר" במניות וגם באג"ח סיניות המגודרות לדולר אמריקאי. הדולר התחזק בכמעט 9% מול היואן בשנה האחרונה, אך המטבע הסיני עשוי להתחזק בקרוב עקב היחלשות הדולר מה שיקטין את זרימת ההון הפוטנציאלית למדינה בגלל מדיניות מאזן התשלומים המחמירה. למרות זאת אנו שומרים בינתיים על הערכתנו שהמטבע הסיני צריך להיות מוחזק בתת משקל בתיקי ההשקעות, ולכן מעדיפים גידור לדולר".
במורגן סטנלי פרסמו אתמול הערכה חיובית על השוק הסיני - כלכלני הבנק מספקים המלצה של "משקל יתר" על המניות הסיניות בשל "השינויים החיוביים בסין מהקלה במדיניות אפס קורונה, הקלה רגולטורית בכלל ושוק נדל"ן שמתייצב". כמו כן, מדגישים הכלכלנים את הסימנים החיוביים ביחסי ארה"ב-סין.
הכלכלנים נותנים אפסייד מרשים למניות הסיניות. הם מעלים את התחזית למדד המוביל בסין (MSCI China) מ-59 נקודות ל-70 נקודות ואת מדד האנג סנג מ-18,200 ל-21,200.
מנגד, במורגן סטנלי פסימיים במיוחד על השוק האמריקאי שלהערכתם צפוי לצנוח ברבעון הראשון בעשרות אחוזים. בהערכה דומה מחזיקים גם הכלכלנים של בנק אוף אמריקה.
שני הגורמים האלו העיבו על המניות הסיניות שירדו עוד לפני שהחלה הירידה בוול סטריט בכלל. אלא שבחודשים האחרונים המגמה השתנתה. המניות הסיניות חזרו לעלות, וכעת הן אפילו מקבלות המלצות חמות מבתי ההשקעות המובילים בארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.איפה היו כל כלכלנים בכירים וחשובים לפני חודשיים.נתן 07/12/2022 13:31הגב לתגובה זו3 0לא חכם להיות חכם לאחר שמניות סיניות עלו בצורה תלולה ובמיוחד מניות חברות אינטרנטסגור
-
2.קניתי בירידות, ממשיך להגדיל (ל"ת)קונה 07/12/2022 13:27הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.השוק הסיני עדיף על השוק האירופאי בהרבה.אידיוט 07/12/2022 13:24הגב לתגובה זו1 1השוק הסיני עדיף על השוק האירופאי בהרבה.סגור