הדולר הרציף מזנק 0.8% ל-3.45 שקל לדולר - הנה הסיבה

הנוסחה ברורה - עליות בוול סטריט = ירידות בדולר; ירידות בוול סטריט = עליות בדולר
 | 
telegram
(3)

בתחילת השבוע שוקי המניות בעולם עלו בשל הידיעה שהריבית בארה"ב תעלה ב-0.5% ולא ב-0.75%. לכולם זה היה די ברור בהמשך לאמירתו של ג'רום פאוול יו"ר הפד שבועיים קודם שאין סיבה להעלות בשיעור של 0.75% את הריבית וזה בשל הירידה בקצב האינפלציה. וכך נוצר סוג של משולש - עלייה באינפלציה - עלייה בריבית - ירידה במניות וההיפך - ירידה בקצב האינפלציה - ירידה בקצב העלאת הריבית - עלייה במניות. המניות "חיות" על הקצב של האינפלציה.

דולר שקל רציף -0.7% דולר שקל רציף 3.7 -0.7% דולר שקל רציף בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:
דולר ארה"ב -0.13% דולר ארה"ב 3.73 -0.13% דולר ארה"ב בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:


השבוע דווקא התפרסם כי האינפלציה ממשיכה לרדת - קצב של 7.1% לעומת 7.3%. סיבה למסיבה, עליות של 4% במדדים המובלים, רק שבהדרגה הבינו השחקנים שזה באמת נחמד, אבל יש עוד דרך ארוכה עד ל-2%. הם גם הבינו שלרדת מ-8% ל-7%, זה קל לעומת ירידה של מ-6% ל-5%. כלומר, עכשיו יהיה קשה יותר. ואז העלייה במדדים דעכה עד לעליות של עד 15, למחרת כבר התחילו הירידות ואז כשפאוול הודיע שלשום על הפחתת הריבית ב-0.5%, אבל גם דיבר על ירידה בקצב הצמיחה והעלאה של הריבית ל-5.1% ולא 5%  בשלושה חודשים הקרובים, השוק נבהל. כן רק 0.1% של עלייה בקצב לעומת מה שהיה בעבר, אבל שווקים מסתכלים על התוספת ועל המגמה. זה לא מעט. 

השווקים ירדו מאז וזה חוזר לנוסחא - קצב עליית ריבית עולה, ירידות בוול סטריט = ירידות בדולר. איך זה קורה? כאשר קצב העלאות הריבית צפוי לעלות, אז השוק האמריקאי הסולידי-אגרות חוב, הופך להיות  אטרקטיבי יותר, מקבלים תשואה גבוה יותר. בשווקים הכל יחסי. ביחס למה? ביחס למשל לתשואה בשוק הישראלי. ואז משקיעים שהשקיעו בשקלים וקיבלו ריבית שקלית מוכרים את השקלים וקונים דולרים. מה זה עושה? זה מוריד את השקל, מעלה את הדולר. אין חוכמות. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז זו הסיבה שהדולר מזנק היום, אבל הוא תנודתי מאוד בחודשים האחרונים בהתאם למה שקורה בשווקים ובמדיניות של הפד' ושל בנק ישראל. וגם - יש כמובן השפעות נוספות. שחקנים גדולים לרבות הגופים המוסדיים מחזיקים כמות גדולה של הגנות על הדולר במקביל להשקעות שלהם בחו"ל (שהולכות וגדלות) וכששם יש ירידות, זה מעביר עוד כספי השקעות לשם - כלומר רוכשים דולרים. ובמקביל מצמצמים את ההגנות על שער הדולר. א נניח היו אופציות הגנה למכירת דולר בשער מסוים בעתיד, וצריך פחות, אז מוכרים אופציות כאלו, כלומר מקטינים מכירות שזה שקול לקנייה. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אין כל קשר בין ההסברים פיננסים ומצב דולר , שוק המטבעות (ל"ת)
    חמש קושיות 29/12/2022 11:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    השקל החזק יסגור כאן הכל!!
    ₪ מט 16/12/2022 17:42
    הגב לתגובה זו
    1 1
    1$=5₪
    סגור
  • 1.
    ממשלה הזויה
    יויו 16/12/2022 12:51
    הגב לתגובה זו
    1 1
    משקיעים זרים יוצאים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות