סין ממשיכה לבטל הגבלות בזמן שמספר המתים צפוי לחצות את רף המיליון - האם הכלכלה תצליח לחזור לעמוד על רגליה?

בעוד כשבועיים תיירים ומבקרים יוכלו להכנס לסין מבלי להדרש בבידוד, בינתיים מספר החולים החדשים מגיע לעשרות מיליונים בכל יום ולא ברור מה באמת מאחורי השינוי בגישתה של המפלגה הקומוניסטית
 | 
telegram
(4)

אנחנו כבר שכחנו לגמרי מהקורונה, מהבידודים ומהדיווחים היומיומיים בחדשות על מספר החולים החדשים, אך המצב בסין שונה לגמרי. רק בשבועות האחרונים, לאחר כמעט 3 שנים, החל הממשל הסיני להוריד הלחץ של מדיניות הקורונה על האזרחים, היום המגמה ממשיכה בצורה ברורה למדי. משרד הבריאות הסיני הודיע היום כי חובת הבידוד על הנוחתים בסין תבוטל לגמרי החל מה-8 בינואר, זאת בנוסף לכך ש"רמת ניהול הקורונה" במדינה תרד מקטגוריה A (הגבוהה ביותר) אל קטגוריה B.

שינוי הגישה של הממשל הגיעה לפני כחודשיים, זאת לאחר שפרצו מהומות והפגנות של האזרחים בכל רחבי המדינה, מה שהמפלגה הקומוניסטית (כנראה) לא האמינה שתראה. האזרחים, אשר היו "אזרחים למופת" במשך יותר משנתיים וחצי הבינו שנמאס להם - ערים שלמות נכנסו לסגרים של שבועות רבים רק בגלל התפרצות קטנה, רבים לא יכלו ללכת לעבוד בכדי לפרנס את המשפחה שלהם ובסופו של דבר, די ברור כי המחלה לא רעה ונוראית כמו שהממשל מציג אותה, היא בטח שלא מצדיקה את הקשיים הנוראיים שאזרחי סין חוו.

נראה שהאזרחים הצליחו לקדם איזשהו שינוי, ההגבלות פוחתות לאט לאט, יותר אנשים חוזרים לעבוד ואחרי כל כך הרבה זמן אפשר להנות מטיפה אופטימיות, יש רק בעיה אחת - הקורונה עדיין לא מוכנה להיעלם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי הערכות של גורמים מסויימים, בכל יום נדבקים במדינה מיליונים של חולים חדשים אשר מהווים סכנה בנוגע להמשך ההקלה בהגבלות. בחברת Airfinity מעריכים כי בכל יום מתים במדינה לפחות 5,000 איש מקורונה בכל יום והמספרים יכולים להגיע עד לסך של יותר מ-2 מיליון בהתפרצות הנוכחית. המצב לא מזהיר, בלשון המעטה, וכעת לא ברור כמה עוד נראה את הממשל, שהיה כה דרקוני בגישתו אל המחלה, אפאתי לעובדה שכמות לא זניחה בכלל מהאזרחים שלו מתים מקורונה.

גם אם מספר המתים לא נשמע כה גדול עבור מדינה עם למעלה ממיליארד אזרחים, בעיה מאוד גדולה היא כמובן העומס על בתי החולים. העומסים הללו רק מחמירים וההתפשטות המחודשת של מובילה את הרשויות לחפש איך להוביל כמה שיותר אנשים להתחסן. בבייג'ינג לדוגמה, מציעים בין 60 ל-500 יואן (כ-70 דולר) עבור מי שיתחסן בשתי מנות ובמנת בוסטר נוספת. בארגון הבריאות העולמי (WHO) אומרים כעת כי הם מודאגים מאוד מהמצב המתפתח בסין.

האוכלוסייה הבוגרת במדינה מרכיבה חלק גדול מכלל האזרחים וככל שאלו לא ממהרים להתחסן, בזמן שהמחלה רק ממשיכה להתפשט, סביר כי בתי החולים במדינה עדיין לא ראו את מלוא העוצמה של הגל הנוכחי.

ההשפעה הכלכלית
הצמא של השלטון הסיני לכוח (ספק אם מדובר פה על בריאות האזרחים בלבד) הוביל את סין אל מקומות שכנראה שאפילו המפלגה הקומוניסטית לא ציפתה - פעילות המשק השנה הגיעה על פי הערכות ל-5% מתחת לרמות של טרום הקורונה, בבלומברג מדווחים שמספר הנוסעים ברכבת בבייג'ינג נמוך בעד כ-70% מאותו הזמן ב-2019 וההתפרצות הנוכחית לא עוזרת למצב. לפני כשבוע הבנק העולמי הוריד את תחזיות הצמיחה של המדינה לשנה הבאה מ-4.5% ל-4.3% ובחודש ספטמבר ה-OECD צפה כי התמ"ג של סין יגיע ב-2023 ל-3.1% בלבד, היעד של הממשל הסיני היה 5%.

כל הנתונים הללו הם תוצר של מדיניות אפס הקורונה של הממשל הסיני ואכן יכול להיות שחלק מהמגמה שאנחנו רואים בשבועות האחרונים נובע מההבנה כי הכלכלה הסינית חטפה מספיק. הפתיחה של המדינה למשקיעים ותיירים, בנוסף להקלות על האזרחים אמורות לעזור לכלכלה לחזור למירוץ של אל מול הכלכלה האמריקאית, אך הדרך עוד ארוכה. 

מייקל פטיס, פרופסור ואנליסט ב-GlobalSource, מאמין כי גם צמיחה מחודשת בכלכלה הסינית לא בהכרח תהיה סימן לכך שהכל בסדר. "גם אם סין תעמוד בציפיות התמ"ג שלה יש לקחת את החדשות הללו בערבון מוגבל, הדבר יסמל רק שינוי קטן בנזק הגדול שנגרם לכלכלה הסינית בשלוש השנים האחרונות". בנוסף, קשה לראות איך הכלכלה הסינית תוכל לעמוד בגל הקורונה הנוכחי (ככל הנראה הגדול אי פעם) מבלי להפגע, אפילו אם לא נראה עוד סגרים. מפעלים וחברות רבות אשר רוצות לחזור לשגרה לא יכולות לעשות זאת בקלות היות ומספר חולי הקורונה הגבוהה לא מאפשר להן להיות בביטחון או ביציבות.

ההקלות בהגבלות הקורונה לצד העלייה החדה עלולות להוות אשליה כעת בכל הנוגע להתקדמותה של המדינה ויש להשתמש במשנה זהירות בנוגע להשקעות רבות התלויות במצב במדינה. ראשית, כמובן שהמשקיעים של חברות סיניות רבות כמהים לראות את הפתיחה המדוברת ממשיכה  -  ALIBABA GROUP -2.86% ALIBABA GROUP 83.13 -2.86% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:83.6 גבוה:83.68 נמוך:82.64 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: למשל הספיקה השנה לחזור אחורה לרמות של ראשית 2016 ומאז עלתה ביותר מ-50%, שינוי כיוון נוסף של הממשל הסיני יכול לשלוח אותה שוב לירידות חדות. 

דוגמה נוספת להשקעה שעלולה להיות מושפעת משינוי כזה או אחר בכל הנוגע למצב בסין היא כמובן הנפט ומניות האנרגיה. פתיחה של התעשייה בסין תוביל לביקושים גדולים לאנרגיה והמחירים יגלמו זאת, הבעיה שכמו עם כל דבר אחר בשוק ההון, התמחור עובד על ציפייה וגם כאן, שינוי במגמה עלול להשפיע לרעה על מחירי הנפט ומניות האנרגיה.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הצעירים יחלו שבוע ואז יחזרו לעבודה, אחרי זה הכל יפרח (ל"ת)
    דודו 27/12/2022 18:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    בשנה מתים בסין 20 מיליון מיליון זה טיבעי
    לילי 27/12/2022 07:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין ראיון שהתמותה בסין היינה משמעותית יותר מהרגיל .
    סגור
  • 2.
    זה רק בגלל ההגבלות
    אייל 27/12/2022 07:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הגיעו לחיסון עדר
    סגור
  • 1.
    מי בודק מספרים בסין
    יורם 27/12/2022 06:14
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בכל שנה מתים בסין בין 15 ל 20 מיליון אנשים מזיקנה, תאונות ומחלות. אם תהיה תמותת יתר של 2 מיליון זה יהיה מאוד עצוב אבל לא באמת ישפיע על הכלכלה הסינית
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות