יגאל לוי זוכה מתרמית בני"ע. השופטת: "פעל לפי המודל באקסלנס"

בית המשפט המחוזי בת"א זיכה אותו מחמת הספק, למרות שהיו סתירות בגרסאות שלו; יצוין כי לוי היה נאשם מספר 7 בפרשה. הנאשמים המרכזיים בפרשה, משה גולדמן ושאול מאור הורשעו בתרמית והדר אשרת הורשע במרמה והפרת אמונים
 | 
telegram

יגאל לוי, שהיה מהברוקרים המובילים בחברת אקסלנס נשואה, זוכה מחמת הספק על ידי שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, מיכל אגמון גונן. הוא הואשם כחלק מתרמית בניירות ערך בחברה. במסגרת כתב האישום שהוגש נגדו ב-2019 נטען כי הוא קיבל 500 אלף שקל מאול מאור - הבעלים של בית ההשקעות מאור לוסקי, מי שהיה אחד הנאשמים. על פי כתב האישום, לוי ומאור החליטו שמאור יקנה מניות של סלקום מדויטשה בנק, ואז באמצעות לוי הוא ימכור אותם במחיר גבוה יותר ואז מאור שירוויח מכך יעביר 500 אלף שקל ללוי. לוי עצמו לא הכחיש שקיבל את הכסף, אבל לדבריו זה היה אחרי שעזב את החברה.

אלא שהשופטת אגמון גונן קבעה שהפרקליטות לא הצליחה להוכיח שהוא קיבל את הכסף בגלל ביצוע העסקאות, וזאת למרות שציינה כי לוי עצמו סתר את עצמו בגרסאות שלו: "אדגיש כי זיכוי הנאשם אינו מבוסס על אמון שנתתי בדבריו. בחלק מהעדות הוא 'נזכר' והעיד רק בבית המשפט, למרות שכאשר נחקר ברשות ניירות ערך, לא ציין את הדברים. בחלקים אחרים היו סתירות בעדויותיו. אולם המאשימה היא שצריכה להוכיח כי הנאשם ביצע את העבירות. ואת זה היא לא הצליחה לעשות". 

בפסק הדין כתבה השופטת: "אין מחלוקת שהנאשם קיבל לחשבון אישי שפתח בקפריסין בנובמבר 2012 סכום של כחצי מיליון שקל. הנאשם הכחיש את הדברים, אמר שקנה את המניות בבורסה על-פי המודל. אשר לקבלת הכספים, הוא אומנם אישר שקיבל את הכספים, אך טען כי אלה שולמו לו עבור עבודת ייעוץ שנתן רק לאחר שסיים לעבוד באקסלנס ובשוק המוסדי".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

השופטת גם ציינה שעברו 4 שנים בין זמן ביצוע מכירת המניות ובין זמן קבלת הכסף, והפרקליטות, לדבריה, לא הצליחה להוכיח קשר ביניהן: "העסקאות בוצעו בדצמבר נובמבר 2008 - 3 שנים אחרי שהפסיק לעבוד באקסלנס. הכסף הועבר לחשבון רק בנובמבר 2012 - 4 שנים לאחר ביצוע העסקאות. פרקליטות מיסוי וכלכלה הסבירה את פער הזמנים בכך שהמתינו שלוי יסיים את עבודתו בשוק המוסדי. לוי עזב את השוק המוסדי במרץ 2012, ולמרות זאת הכסף הועבר רק בנובמבר 2012".

עוד ציינו השופטת כי העובדה שההליך המשפטי נמשך הרבה שנים - 14 שנים אחרי שהאירועים התרחשו בפועל - יכולות לגרום לכך שהמעורבים לא יזכרו את הפרטים כמו שצריך: "במצב דברים זה, מרבית העדים ציינו כי אינם זוכרים את פרטי האירועים, ולכן לא ניתן היה לבסס ממצאים על עדויותיהם".

יצוין כי בפרשה הורשעו כבר משה גולדמן ושאול מאור - הבעלים של בית ההשקעות מאור-לוסקי. נאשם שלישי שהורשע במרמה והפרת אמונים הוא הדר אשרת, שהיה מנהל השקעות לשעבר בדויטשה בנק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות